Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

HRC januari - Lees een boek dat je werd getipt door de Hebban boekentipper

op 16 januari 2019 door

De categorie bij januari is: Lees een boek dat je werd getipt door de Hebban boekentipper. Vorig jaar, toen de boekentipper er nog niet zo lang was, vulde ik daar mijn lijstje al in. Ik kreeg een reactie waar zoveel tips in stonden, dat ik een flinke tijd zou kunnen gaan lezen. Dat is er echter nog niet van gekomen. Hoog tijd dus om de tips terug te zoeken en hier een start mee te maken!

Boekverkoper Anouk tipte me verschillende boeken, maar deze maand richt ik me op haar eerste tip:

Wat lees je lekker veel! Ik zie dat het al bijna geen zin heeft je fantasy in het Nederlands aan te raden, want bijna alles staat al op je verlanglijst. Waaronder mijn eigen favorieten Patrick Rothfuss en Brandon Sanderson. Ik zag Anthony Ryan er nog niet tussen staan (ik hoop dat ik hem niet heb gemist), en dat is ook echt een aanrader! Lekker dikke pillen, volwassen fantasy, én het heeft draken.

Voor deze maand stond dus Het vuur van de draak van Anthony Ryan op mijn planning. Hiermee kan ik niet alleen de categorie van januari afvinken, maar tevens het onderdeel Fantasy van de Genreclub Challenge.

Het vuur van de draak

Op de voorkant prijkt een woeste draak en dit spreekt me dus direct aan. Het boek heeft echter 700 bladzijden, een reden waardoor ik de tip nog niet eerder opgepakt heb, want een beetje intimiderend vind ik zulke boeken altijd wel. Ik besluit om gewoon heel januari voor dit boek uit te trekken en elke dag een stukje te lezen.

Achteraf bleek dat niet nodig, want na een wat onwennige start (wat veel personages om allemaal uit elkaar te houden!) boeide het verhaal me enorm en las ik vlot door. Ik vond de wereld erg geloofwaardig. Daarbij vond ik het origineel, het bloed van de draken wordt gebruikt om magische krachten te vertonen. Elke soort draak levert een ander soort magie. Is het bloed op? Dan heb je ook niet langer meer magische krachten.

Ik vond het een spannend verhaal en ga de volgende delen zeker lezen! Dus dankjewel Anouk, voor deze fijne tip!

Wat is de beste tip die jullie hebben gekregen?



Reacties op: HRC januari - Lees een boek dat je werd getipt door de Hebban boekentipper

Gerelateerd