Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mijn 25 (deel 3)

op 03 augustus 2018 door

Hebban gaat op zoek naar de 1000 mooiste boeken en dus ga ik op zoek naar mijn top 25. Welke boeken kan ik keer op keer lezen? Welke verhalen zijn me altijd bijgebleven? Welke boeken maakten me aan het lachen, of juist aan het huilen? Over welke boeken bleef ik nadenken, ook al was ik allang weer tien boeken verder? Dit zijn de boeken die op mijn lijstje komen.

Het spel der tronen - George R. R. Martin

Dit boek las ik voor de tv-serie er was en alle GoT-heisa echt begon. Die heisa is overigens wel terecht, want ik vind het echt een hele goede serie (zowel boeken als de tv-serie). Ik las Het spel der tronen een aantal jaar geleden en was er meteen van onder de indruk. Ondanks dat er veel perspectiefwisselingen in zitten, is het verhaal goed te volgen en raakte ik al snel betrokken bij alle personages. In latere delen komen er natuurlijk nog veel meer personages bij en ging ik me bijna afvragen hoe ik ooit kon vinden dat Het spel der tronen veel personages had, maar ach. Mijn favoriete personage was als snel Arya Stark en dat is tot nu toe altijd zo gebleven. Ik vind haar leuk omdat ze dapper is en zich probeert te onttrekken aan de standaard genderrol die van haar verwacht wordt.

Ook latere delen van deze serie vind ik goed, al wisselt het per deel wel hoe enthousiast ik erover ben, maar deze serie verdient dus zeker een plekje op mijn lijst. Dus ja, daar komt deel ÊÊn dus op!

De dagen van de bluegrassliefde - Edward van de Vendel

Dit is zo'n mooi verhaal, het kan gewoon niet ontbreken op mijn lijstje! Vorig jaar schreef ik al in een recensie over dit boek:

De dagen van de bluegrassliefde een prachtig verhaal neer over het geluk en de pijn die een eerste grote liefde met zich meebrengt. Het is mooi en invoelend geschreven en intens om te lezen. Een aanrader!

Ik heb dit boek meerdere keren gelezen en het blijft me raken. 

De hongerspelen - Suzanne Collins

Ik werd nieuwsgierig naar dit boek nadat ik de trailer voor de film in de bioscoop had gezien. Het hele concept intrigeerde me meteen enorm. Voor de film daadwerkelijk in de bios kwam, had ik het boek dus gelezen. Wat een verhaal! Na De hongerspelen leken er ineens heel wat soortgelijke boeken op de markt te komen (The mazerunner, Divergent) en ook die heb ik zo'n beetje allemaal gelezen, maar geen heeft zo'n indruk op me gemaakt als De hongerspelen. Dit boek heb ik meerdere keren gelezen en ik moet nog altijd huilen om Rue. De volgende twee delen zijn overigens ook heel aardig, maar geen is zo overweldigend als dit eerste deel. 

Ver voorbij het diepe woud - Paul Stewart & Chris Riddell

Dit is het eerste deel van een serie, genaamd de Klif-kronieken. Ik las deze serie als kind en heb veel plezier beleefd aan deze boeken! Paul Stewart en Chris Riddell hebben een fantastische wereld geschapen met veel leuke fantasywezens. Het verhaal is spannend en grappig en de personages sluit je makkelijk in je hart. De geweldige tekeningen in het boek maken dit verhaal helemaal af! De overige delen van deze serie zijn overigens ook de moeite waard. Vanaf 12 jaar, maar ook nu nog, als dertiger, nog steeds goed vermakelijk. Misschien niet het beste boek ooit, maar alleen al vanwege al het jeugdsentiment een plekje waard.

Ontworteld - Naomi Novik

Ontworteld vind ik echt een magisch sprookje. Het was voor mij de eerste kennismaking met Naomi Novik en die is zeer goed bevallen. Ik was meteen weg van de personages, vooral omdat de hoofdpersonen elkaar zo mooi aanvullen. Het verhaal startte wat traag maar wist me uiteindelijk voldoende spanning te brengen. Dit is een van de boeken van de laatste jaren die me enorm aanspraken. Goede herleesbaarheid ook, dus ja, deze gaat ook op mijn lijst!

Zo en dan zit ik nu op 15 boeken in mijn lijst. Ik heb dus nog tien plekjes over. De komende dagen ga ik weer even wikken en wegen. Wat de volgende vijf boeken op mijn lijst worden? Dat zien jullie binnenkort! Zijn jullie lijsten al compleet?



Reacties op: Mijn 25 (deel 3)

Gerelateerd