Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Om in je hart te sluiten

op 14 februari 2018 door

Valentijnsdag, tijd om eens bij de liefde stil te staan. Er zijn genoeg boeken over liefde. In plaats van ook maar te proberen om in de buurt te komen van het opsommen van die oneindige lijst, focus ik me op drie liefdes waar ik een brok in mijn keel van kreeg (of regelrecht tranen met tuiten over vergoten heb). Liefde die diep gaat, ondanks alles.

Fitz & Molly

Voor fantasylezers

In de boeken van de zieners (Robin Hobb) zijn Fitz en Molly als kinderen al bevriend. Ze groeien op en het ravotten op straat verplaatst zich naar ravotten in bed ;) Beide nemen de relatie heel serieus en Fitz wil dan ook graag trouwen met Molly. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Als bastaardzoon van de voormalige kroonprins is Fitz gebonden aan het hof en de koning wil hem geen toestemming geven om met een gewoon meisje te trouwen. De koning heeft namelijk al andere plannen voor Fitz: hij zal met een meisje van adel trouwen om zo een politiek voordelig huwelijk te sluiten. De relatie tussen Molly en Fitz komt onder druk te staan. Ondanks dat blijft Fitz zijn hele leven van Molly houden.

Sue & Maud

Voor romanlezers

In Vingervlug van Sarah Waters maken we kennis met dievegge Sue, die wordt ingezet om de rijke, maar naïeve, jongedame Maud te bedriegen. Sue doet zich dan ook voor als kamermeisje en zo brengen de twee samen veel tijd door. Ondanks de plannen en ondanks alle verschillen in afkomst bouwen de twee een band op. De tijd tikt, het uitvoeren van het plan komt steeds dichterbij. Maar Sue heeft inmiddels ontdekt dat ze verliefd is geworden op Maud. Is hun liefde sterk genoeg om al deze problemen te overwinnen?

Louisa & Will

Voor feelgood lezers

Misschien wel mijn meest favoriete stel: Louisa en Will uit Me before you (Jojo Moyes). Wat vullen die twee elkaar mooi aan! Louisa brengt weer vrolijkheid in het leven van Will na zijn ongeluk. Will zorgt ervoor dat Louisa haar horizon verbreed en weer meer aan haar dromen gaat denken, dat ze echt gaat leven. Toch accepteert hij haar ook zoals ze is. Mijn favoriete moment is denk ik wel dat hij de gestreepte bijensokken voor haar heeft laten maken, waar ze als kind zo gek op was :)

Wat is jullie favoriete stel?



Reacties op: Om in je hart te sluiten

Gerelateerd