Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Postcrossing & books (2)

op 06 februari 2019 door

Er zijn zo veel mooie boeken en meestal heb ik dan ook een enorm lange lijst van boeken die ik nog wil lezen. Wel blijf ik zo meestal binnen mijn comfortzone, terwijl je juist zulke mooie dingen kan ontdekken als je daar eens uitstapt! Maar welk boek kies je dan? Ik besloot dus om andere mensen om advies te vragen en combineer dat met Postcrossing: Je stuurt een willekeurig persoon op de wereld een ansichtkaart en krijgt vervolgens van een ander willekeurig persoon op de wereld een ansichtkaart terug. Ik vraag mensen dus om op de kaart te schrijven wat hun favoriete boek is. In Postcrossing & books deel ik graag de ontvangen tips met jullie!

47cb18d2de4266d2f19c793ff05083c3.jpgDeze kaart kreeg ik van Katja uit Duitsland. Op de kaart zien we duinen van de Noordzee. Ze geeft me twee tips voor boeken.

De belevenissen van een muurbloem - Stephen Chbosky

De titel kende ik in elk geval al, van de gelijknamige film, maar het boek heb ik tot dusverre nog niet gelezen. Het gaat over Charlie, die weliswaar geen sukkel is, maar wel een beetje een muurbloempje. Zijn ervaringen en tegenslagen deelt hij met de lezer.

Katja schrijft over het boek:

My favourite book is "The perks of being a wallflower, because I love the way it's written and I think it's quite inspirational!

De film vond ik erg mooi, dus toch maar eens het boek gaan lezen!

Duits boek

Omdat er altijd mensen zijn die niet van lezen houden (je vraagt je af of zulke mensen wel bestaan, maar het bewijs ervan heb ik thuis zitten...) vraag ik naast het favoriete boek ook naar een bekend boek uit hun eigen land. Als bonus noemt Katja nu:

A famous German book would be "The neverending story" by Michael Ende.

Ook hierbij geldt dat ik de film gezien heb, maar het boek nog steeds niet gelezen heb. Het staat al jaren te wachten in mijn kast. Een mooie aansporing dus om dit boek eindelijk eens te gaan lezen!



Reacties op: Postcrossing & books (2)

Gerelateerd