Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Terugblik op november

op 30 november 2017 door

En we zijn alweer bij de laatste dag van november. Het werd kouder en donkerder en dus pakte ik er weer regelmatig een boek bij. Ondanks dat ik een drukke maand had, heb ik toch nog aardig wat kunnen lezen. Ook heb ik weer meegedaan aan een paar leesclubs. En ja, we gaan langzaam aan richting de feestdagen, dus las ik alvast wat kerstboeken (moet kunnen in november, toch!). Hier mijn overzicht van wat ik de afgelopen maand heb gelezen.

Springbonen - Wanda Bommer

Springbonen las ik voor de bol.com leesclub. Gezinsproblemen tegen een achtergrond van een fantastische roadtrip door de Verenigde Staten. Het verhaal maakte indruk op me doordat het zo echt overkwam. En ik kreeg hierdoor meteen zin om een vakantie te plannen!

omdat het me het toppunt van vermakelijke hysterie leek dat er een achtbaan in de lobby stopt. Wist ik veel dat zulke dingen hier vrij normaal zijn.

Verenigde Staten | **** sterren

De spion - Paulo Coelho

De spion kreeg ik van bol.com toen ik ook het leesclubboek Springbonen ontving. Ik zou het zelf niet zo snel uitgekozen hebben, maar nu ik het gekregen had, wilde ik het natuurlijk wel lezen. De schrijfstijl van Paulo Coelho vond ik erg prettig, maar het verhaal zelf sprak me niet aan en het wist me ook nergens echt te raken.

Wanneer we niet weten waar het leven ons naartoe brengt, zijn we in elk geval niet de weg kwijt.

Nederland   Nederlands-Indië   Frankrijk   Duitsland | *** sterren

Een jongen met de naam Kerstmis - Matt Haig

Om alvast in de kerstsfeer te komen las ik dit boek. Een heerlijk jeugdboek! De tekeningen in het boek maken het helemaal af.

In zo'n wereld word je heel gemakkelijk slecht. Dus wanneer iemand goed is of aardig, dan is dat magisch. Het geeft mensen hoop. En hoop is het mooiste wat er is.

Finland | **** sterren

Wij - David Nicholls

Na het lezen van Springbonen was ik in reisstemming en besloot ik Wij ook maar weer eens uit eigen kast te halen. Fijn om dit boek weer eens herlezen te hebben! De arme man begrijpt maar niet waarom zijn vrouw bij hem weg wil en probeert tijdens hun laatste gezinsreis om alles te herstellen. Langzaamaan wordt duidelijk, eerst voor de lezer, maar later ook voor ons hoofdpersonage, waarom de dingen lopen zoals ze nu lopen. Dat alles in de context van een prachtige reis (met veel kunst!) door Europa.

Nou, ik kan je nu vertellen dat het huwelijksleven geen plateau is, voor geen meter. Er zijn ravijnen en enorm gerafelde pieken en verborgen spleten die jullie in het duister laten rondtasten.

Engeland   Frankrijk   Nederland   Duitsland   Italië | **** sterren

Het beste wat we hebben - Griet op de Beeck

Door het enthousiasme van mijn zus heb ik kennisgemaakt met Griet op de Beeck. Vele hemels boven de zevende vond ik mooi en dus stond Het beste wat we hebben ook op mijn lijstje. Toen ik het boek bij de bieb zag liggen, heb ik het dus meteen meegenomen. En het heeft me zeker niet teleurgesteld!

Misschien snijdt eenzaamheid als je bij mensen bent dieper dan alleen zijn waar geen misverstand over bestaat

**** sterren

Wonderland - diverse auteurs

Tien young adult kerstverhalen, heerlijk om steeds even een verhaal te lezen om alvast in de kerststemming te komen. Wel, realistisch is soms anders, maar elk verhaal laat wel een blij gevoel achter :)

Binnen in haar hart brandde een lichtje dat voorlopig niet meer uit zou gaan.

*** sterren

In de schemer fluit de merel - Linda Olsson

Toen ik dit boek in de lijst van nieuwe leesclubboeken zag, was ik meteen verkocht. Ik werd door de titel naar dit boek toe getrokken (dat heb je als je Merel heet), kon mijn ogen niet van de afbeelding afhouden en toen ik eenmaal de preview gelezen had (de preview vond ik erg grappig, maar op een pijnlijke manier) wist ik dat ik dit boek moest en zou lezen! Je kunt je voorstellen hoe blij ik was toen ik hoorde dat ik mee mocht doen met de leesclub! 

Niemand kan alle mogelijkheden beleven. We moeten kiezen. En soms worden de keuzes voor ons gemaakt.

Zweden | *** sterren

Kerstdagen - Jeanette Winterson

Dit boek las ik voor de boekenclub waar ik altijd heen ga. Voor december was er iets kerstigs op het lijstje gekomen, dit boek dus. Leuk om al die kerstverhalen te lezen. Ook lang niet zo zoetsappig als je bij kerstverhalen verwacht, maar wel met die echte kerstsfeer. Er staan ook 12 recepten in. Leuk om te lezen, maar ik heb nog niet de aandrang om de keuken in te duiken.

Ik wil aangifte doen.

Waarvan wilt u aangifte doen?

Er staat een kerstboom in mijn appartement.

Meneer, heeft u gedronken?

Nee. Ja. Maar niet veel. Ik bedoel dat iemand in mijn flat heeft ingebroken en een kerstboom heeft achtergelaten.

**** sterren

De donkere toren boek 1 De scherpschutter - Stephen King

Nog nooit had ik een boek van Stephen King gelezen en dit was misschien niet het beste boek om mee te beginnen. Bij vlagen vond ik het verhaal boeiend, maar regelmatig was het chaotisch en soms wat langdradig. Ik begreep niet altijd wat de verschillende delen met elkaar te maken hadden en werd niet altijd wijs uit het verhaal. Kortom, ik kon er zelf niet zoveel mee. Ik begreep dat het vanaf deel 2 in deze serie beter wordt, dus misschien moet ik het nog een kans geven.

Een scherpschutter weet wat trots is - dat onzichtbare bot dat het hoofd hoog houdt.

** sterren

De schaduw van de wind - Carlos Ruiz Zafón

Dit boek stond al een tijdje op mijn wil ik lezen lijstje, en ben ik even blij dat ik dit boek nu eindelijk gelezen heb! Prachtig. Ik kan niet wachten om met deel 2 te gaan beginnen.

Levens zonder betekenis gaan voorbij als treinen die niet op hun stations stilhouden.

Spanje | **** sterren

De rest van de dag - Kazuo Ishiguro

Toen De club van echte lezers aankondigde dat er een boek van Kazuo Ishiguro voor de snelleesactie zou komen wist ik meteen: Ik wil meedoen! Het bleek te gaan om de rest van de dag, over een butler die terugkijkt op zijn leven. Als downton abbey fan hou ik daar wel van, van die grootse Engelse huizen en het leven van de Engelse Lords en hun huishouden. Erg leuk dus dat ik dit boek heb kunnen lezen.

Men heeft pas oog voor de waarheid als de aandacht er toevallig op gevestigd wordt door een gebeurtenis die er los van staat.

Engeland | **** sterren



Reacties op: Terugblik op november

Gerelateerd