Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Terugblik op september

op 03 oktober 2018 door

Het is alweer drie oktober en dan kom ik nu eindelijk eens met mijn terugblik... dat ik het druk heb, is een ding dat zeker is. Ik las dan ook minder boeken dan normaal. Wel deed ik mee met de lees uit eigen kast maand en dat is eigenlijk helemaal niet slecht gegaan!

Deze maand begon ik met De blanke masai. Ik ben nog steeds aan het nadenken wat ik écht van het boek vind. Uiteindelijk heb ik toch vooral genoten van de herkenning (zelf op reis geweest in Kenia, alleen ik kwam wél gewoon met mijn eigen vriend terug en ben daarmee dus ook lekker in Nederland blijven wonen, in tegenstelling tot Corinne, die haar vriend tijdens de vakantie verlaat om bij een masai man in Kenia te kunnen zijn).

375386a0c97d0a11ef858fdc57876e27.pngDe olifanten die ineens voor je auto staan (zie foto!), het plaatsje Nyahururu, de bussen in Kenia waar je uren in zit te hobbelen... Van het leven bij de Masai wist ik natuurlijk niet zoveel en daarover heb ik in dit boek dan wel weer heel wat bijgeleerd. Verder was ik vooral erg verbijsterd over hoe Corinne op basis van aantrekkingskracht alles wat ze heeft plots laat vallen en dan naar Kenia vertrekt, waar ze een zwaar leven heeft en uiteindelijk helemaal niet gelukkig wordt. Of ik het een goed boek vind? Mwah. Wel interessant. Dat plus de herkenning heeft me over de streep getrokken om het boek drie sterren te geven.

Verder las ik met een enorme vaart Nimmernacht, zodat ik deze nog uit had voor Hebban Live. Dat is gelukt en ik heb genoten van het boek! (en van Hebban Live :) ). Verder las ik twee leesclubboeken: Furyborn en Witte huizen. Die laatste ga ik aankomende zondag in mijn leesclub bespreken, ik ben heel benieuwd wat de anderen ervan vonden! Met de Readers las ik mee met de miss Peregrine boeken, maar door drukte ben ik halverwege het derde boek blijven steken. Die hoop ik deze maand dan ook uit te gaan lezen!

En dan mijn lijstje van afgelopen maand:

107. De blanke masai - Corinne Hofmann
286 bladzijden | *** sterren | Een waargebeurd boek

108. Miss peregrine's home for peculiar children - Ransom Riggs
348 bladzijden | **** sterren

109. Furyborn - Claire Legrand
494 bladzijden | **** sterren

110. Hollow city - Ransom Riggs
396 bladzijden | **** sterren

111. A court of mist and fury - Sarah J. Maas
624 bladzijden | **** sterren

112. Nut en noodzaak van de mondiale voetafdruk - J. Juffermans
160 bladzijden | ** sterren

113. Wie is nou normaal? - Lisa Williamson
306 bladzijden | **** sterren | Een boek met diversiteit

114. Nimmernacht - Jay Kristoff
651 bladzijden | **** sterren

115. Witte huizen - Amy Bloom
237 bladzijden | *** sterren



Reacties op: Terugblik op september

Gerelateerd