Onze boekentip: De voddenkoningin van Saskia Goldschmidt

op 08 september 2015 door

Fijne roman van rasvertelster Saskia Goldschmidt.

Als Saskia Goldschmidt in 2011 een tweedehands galajurk wil aanschaffen voor het Boekenbal, stapt zij binnen in de zaak van haar oud-klasgenoot Laura Dols, in één van de Negen straatjes in het centrum van Amsterdam. Ze raken aan de praat over de tweedehandskledinghandel en zo ontstaat bij Goldschmidt het idee voor een nieuw boek. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in De voddenkoningin, een uiterst boeiende roman over de fictieve personage Koko Kwast.


Koko Kwast is van jongs af aan altijd in de weer met lapjes en knutselwerkjes. Op haar zestiende, begin jaren zeventig van de vorige eeuw, komt ze er alleen voor te staan. Ze rolt in de wereld van de voddenhandel en weet dankzij haar onovertreffelijke smaak en handelsinstinct, en een beetje geluk, voor elkaar te boksen dat ze de Voddenkoningin van Amsterdam wordt. Maar aan dit succes zit ook een keerzijde.
Goldschmidt bewijst met De voddenkoningin wederom een rasvertelster te zijn: de personages zijn uiterst sprankelend en geloofwaardig neergezet. Bovendien speelt alles zich af tegen de achtergrond van een in vijftig jaar razendsnel veranderend Nederland, en dat maakt het ook als tijdsdocument interessant.Reacties op: Onze boekentip: De voddenkoningin van Saskia Goldschmidt

Gerelateerd

Over