Bookbabe

Meer uren doorgebracht met lezen dan met welke andere bezigheid ook. Geboren tussen de machtige bergen en bossen van Hoge Tatra in een gezin waar boeken een belangrijk onderdeel maakten van het dagelijks leven. En meer. Mooiste herinnering aan mijn kinderjaren? Lange middagen lezend doorgebracht in het magazijn van de boekwinkel van mijn moeder. In de tijden van zware censuur wist mijn moeder altijd lezenswaardige exemplaren tevoorschijn toveren, soms dissidenten, soms niet. Veel sprookjes. Veel grote Russen. Complete Franse en Engelse klassiekers. De verboden vruchten heb ik gulzig gegeten na mijn verhuizing naar Nederland.
Ik hou van alle boeken en lees bijna alle genres. Oud en contemporain. Het is jammer dat zoveel grote boeken weggegleden zijn in de tijd maar het is geweldig dat er zoveel grote boeken geschreven worden in het hier en nu. En dat wil ik in mijn blog. Een hommage aan wat er geweest is en wat er is.

Uitgelichte berichten

Verjaardag van David Bowie en Bowie's Boekenkast van John O'Connel

08 januari 2020 4 reacties

Het jaar 2020 is nog heel pril, toch bekruipt mij het gevoel dat ik mogelijk een van de leukste en meest bijzondere boeken van dit jaar al in mijn handen houd. Want er zal heel wat moeten gebeuren,...

Eerdere berichten


Wij horen bij Bookbabe

 

Gesponsorde boeken