Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mijn Reading Challenge voor 2021

op 09 januari 2021 door

Een nieuw vers jaar. De laatste oliebollen weggespoeld met ee slok champagne, de kerstboom afgetuigd. Op naar een nieuw leesjaar, vol fijne plannen, waar nooit wat van terecht lijkt te komen. Maar het is zo leuk, nadenken over de boeken die je dit jaar wilt lezen. 12 nieuwe maanden, 365 dagen en de mogelijkheden lijken wederom eindeloos. Ik heb alweer wat goede leesvoornemens verzameld en deel ze graag - inmiddels traditiegetrouw - op mijn spot.

Mijn Challenge heb ik dit jaar op 60 boeken gezet. Na vorig jaar mijn droom van 52 boeken (elke week een boek) ruim te hebben gehaald (ik las en luisterde er uiteindelijk 71) heb ik mijn doel weer wat opgeschroefd. Ik heb wat dikke kleppers op de planning staan, die kunnen het aantal natuurlijk wat lager houden, maar ik ga er voor!

Series, series en nog eens series

Laten we maar direct beginnen bij: juist ja, weer de eeuwige series van mij. Ik ben het serie meisje aan het worden, maar ik vind ze ook zo leuk en ik houd er zo van! Dat is ook direct mijn valkuil gebleken in het verleden, want ik begon aan wel 10 nieuwe series in een jaar. Niet handig, dat houd je nooit bij en dus kwam er wat meer structuur in toen ik besloot geen nieuwe serie meer te beginnen voor er een ander was uit,- of bijgelezen. Mijn wensenlijstje voor dit jaar:

  • De Quilt-serie van Jennifer Chiaverini nu ein-de-lijk eens compleet lezen. Lukt het me dit jaar niet, dan ga ik het opgeven denk ik, deze serie schuift nu al voor de derde keer op rij een jaar door.
  • De Shopaholic-serie van Sophie Kinsella compleet lezen, nog maar twee delen!
  • Nog één deel uit de Prada-serie van Lauren Weisberger, namelijk Leugens & Lattes dat moet te doen zijn en dan is deze reeks ook compleet voor mij.
  • Van de boeken over inspecteur Brenna Spector las ik het eerste deel. De andere twee delen van Alison Gaylin staan in de kast, deze reeks moet me ook gaan lukken dit jaar.

En dan natuurlijk nog wat andere leesplannen voor 2021

Afgelopen jaar spaarde ik, op één na (De Vlinderkamer) alle standalones van Lucinda Riley bij elkaar en ze staan al mooi te pronken in mijn boekenkast. Komend jaar hoop ik er zeker een aantal (liefst allemaal!) weg te lezen.

Ook wil ik me wat meer gaan verdiepen in klassiekers. Vorig jaar tikte ik helaas deze categorie van de leeschallenge niet af, terwijl het lezen van een paar klassiekers al een tijd een wens van me is. Jane Austen lijkt me een mooi begin, van haar wil ik beslist Trots & Vooroordeel lezen!

Ik droom ook alvast over wat nieuwe series: De Cazalets van Elizabeth Jane Howard en de boeken uit de reeks van Het Napolitaanse Meisje van Elena Ferrante. Voor dit jaar wellicht nog wat te veel, maar een mooi doel voor 2022. Ben ik serieus al plannen aan het maken voor vólgend jaar? Eh ... daar lijkt het wel op ja.

Hendrik Groen: deze bejaarde man heeft een plekje in mijn hart. Het nieuwste boek en tevens laatste deel uit de serie over Hendrik Groen zelf Opgewekt naar de eindstreep wacht erop gelezen te worden en Een kleine verrassing maakt het rijtje compleet.

Dan nog wat losse titels

En dit zijn dan in mijn ogen echte 'must reads' of heb ik al veel goeds over gehoord:

Dit zijn er een paar, ik vergeet verder voor het gemak alle boeken die nog in mijn kast staan te wachten om gelezen te worden, zoals massa's Jill Mansell pockets. Ik zie ze niet, nee, ik zie ze niet ...

Tot slot: nieuwe boeken die nog uit gaan komen

Je kunt nog zoveel plannen maken, er komen ook gedurende het jaar altijd weer mooie nieuwe boeken uit. En wanneer iedereen het daar zo enthousiast over heeft, tja, dan ben ik gauw om te praten. Ik houd in ieder geval alvast wat leestijd vrij voor het zevende deel in de Zeven Zussen-serie, hier kijk ik erg naar uit! En ook verschijnen er twee nieuwe boeken van Jenny Colgan, ondenkbaar dat ik die niet snel na verschijning lees. En wat denk je van leuke Buddyreads die nog zullen komen en Leesclubs? Ik doe er graag komend jaar weer aan mee!

Ik denk dat ik mijn baan maar op zeg, mijn kinderen de deur uit doe en een schoonmaakster in dienst neem. Alleen dan krijg ik alles gelezen wat ik zojuist allemaal heb genoemd. Maar nee, mijn baan vind ik veel te leuk, mijn kinderen veel te lief en schoonmaken doe ik nog altijd het liefste zelf. Conclusie: we zien wel waar het schip strand. Plannen maken is leuk, doelen hebben ook en verder zien we wel, zoals ik al eerder eens zei: leesplezier staat voorop!

Op naar een mooi nieuw leesjaar, benieuwd wat ik heb kunnen afstrepen aan het eind van 2021, ik heb er zin in!



Reacties op: Mijn Reading Challenge voor 2021

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jennifer Chiaverini

Jennifer Chiaverini

Jennifer Chiaverini (1969) is een Amerikaans auteur en daarna werkt ze veel met ...

Sophie Kinsella

Sophie Kinsella

Sophie Kinsella is het schrijverspseudoniem van Madeleine Wickham. Onder haar ei...

Lauren Weisberger

Lauren Weisberger

Lauren Weisberger is een Amerikaanse chicklit-schrijfster. Ze werkte als assiste...

Alison Gaylin

Alison Gaylin

Alison Gaylin is een Amarikaanse journaliste en schrijfster. Ze schreef voo...

Lucinda Riley

Lucinda Riley

Lucinda Riley werd in 1965 in Ierland geboren, en na een vroegere carrièr...

Jane Austen

Jane Austen

Jane Austen was een prominente Engelse romanschrijfster van wie het werk nu...