Advertentie

Boekbloggers vallen met bosjes

op 01 maart 2019 door

Boekbloggers vallen met bosjes, een kreet die ik de afgelopen weken een aantal maal voorbij zag komen op Twitter. 

En inderdaad de een na de ander neemt een blogpauze of stopt er mee.  Zelf zit ik ook low-profile en ben nu na een week gesnotter, koorts en grieperig in bed hangen weer een beetje aan het opknappen.  Sowieso had ik in februari  ook weinig input op mijn blog gezet. 

Toen ik begon met bloggen had ik een parttime baan waar ik zelfs tijd had om een boek per dag te lezen. Ik schreef recensies voor Boekenbijlage en begon mijn blog voor het bespreken van oudere titels en andere boekennieuws wat op mijn pad kwam. Zoals bij alle dingen die ik doe kan ik moeilijk 'nee - zeggen 'omdat ik alles leuk vind. Dus mijn hobby liep al snel uit de hand maar met plezier! 

Inmiddels een aantal jaar ouder ( misschien wijzer? ).  Nu werkzaam in de zorg (dus  'no reading on the job"), opleiding gedaan en nu bezig met andere opleiding die wat meer tijd vraagt en ook situatie aan thuisfront wat meer tijd en zorg kost. Maar ondanks dat mijn leventje drastisch is veranderd blijf ik (bijna )  net zoveel lezen en dan kriebelt het want je wilt op hetzelfde tempo je blog bijhouden. En dat lukt niet. Dan kan je een aantal dingen doen...

Blogpauze, blogstop, of door en omvallen. In ieder geval kan je niet in hetzelfde tempo doorstomen. Gas terug dus. Dus ik snap die bloggers wel. Je hobby loopt uit de hand of je hebt even geen tijd meer voor je hobby.  Maar als je voor ogen houdt dat je vooral plezier en energie uit je hobby moet kunnen halen en dat er miljoenen mensen zijn die van hobby wisselen moet je gewoon voor jezelf die keuze maken om inderdaad gas terug te nemen. En het kan dus gewoon ook even niet meer in je dagelijkse leventje passen, prima toch? 

Dankzij mij switch naar de zorg en mijn opleiding, waarbij je veel met jezelf geconfronteerd wordt, lukt het mij steeds makkelijker om "nee ' te zeggen. Zelfs tegen juweeltjes van boeken die schreeuwen om gelezen en besproken te worden. Ik wijs recensieverzoeken af of zeg eerlijk dat ik het niet binnen een maand kan lezen/bespreken.  Ik lees op eigen tempo en bespreek op eigen tempo en laat mij niet meer intimideren door een boek wat wat langer blijft liggen.  Ter illustratie: toen ik net begon met recenseren wilde ik elk boek wat binnen kwam binnen een week gelezen en besproken hebben. Dat tempo gaat dus niet meer lukken en daar leg ik mij bij neer. 

Mijn blog is mijn hobby net als lezen en zolang dat zo blijft is het prima. 
Het streven naar perfectie (elke dag bloggen) heb ik lekker los gelaten en dat geeft veel rust en meer leesplezier ! 

Het is voor sommige bloggers een grote stap omdat je je loyaal voelt naar je lezers en je ze niet wil teleurstellen.  Dat siert de blogger maar denk gewoon aan jezelf!  Neem die pauze als je hem nodig hebt en geniet weer van een boek! Reacties op: Boekbloggers vallen met bosjes