dipje ? Wel nee, chronisch tijdgebrek.

op 02 december 2017 door

Vaak hoor ik om mij heen dat mensen last hebben van een leesdip...  Iets voor mij niet te vatten en nog nooit last van gehad. Al dacht ik er in september wel last van te hebben en schreef daar ook een klein blogje over maar beetje relativeren was en is dit geen leesdipje geweest. 

Ik zeg dus wel eens een leesdipje te hebben maar dat dekt de lading eigenlijk niet. Het is meer dat ik de tijd niet heb om al het moois te lezen wat nog op mijn boekenberg ligt. Het schiet er gewoon af en toe bij in. Chronisch tijdgebrek. 


Las ik voor ik de zorg in ging nog één boek per dag, werd dit al wat minder toen ik mijn werk moest combineren en één dag in de week naar school ging. Gelukkig kon ik ook veel vak gericht lezen een win-win situatie.  Afgelopen juli mijn diploma gehaald en ik had het idee wat meer aan mijn blog te gaan doen. Hier regelmatig te posten en wat meer te gaan lezen. De studieboeken lagen immers achter in de kast.

Je begrijpt dat is niet gelukt.  Afgleopen november een volgende opleiding gestart. Dit gaat ook nog eens met een versnelde leerweg. Dat is een ander woord voor 2,5 jaar geen sociaal leven en veel stampen en dus minder boeken lezen? 

Kijk en bij dat laatste word ik onrustig. Ik hoor stemmetjes fluisteren: 'lees mij , lees mij'. En kijk dat is natuurlijk leuker dan huiswerk of het huishouden. Maar goed wat moet moet dus moeten die fluisterende stemmetjes af en toe flink genegeerd worden. Soms gaat mij dat beter af dan een andere keer. En soms geef ik er heerlijk aan toe. Net als vanmiddag. Gekletter in de gang en een boek door de brievenbus. Kopje thee erbij en lekker de boel de boel. 

Gelukkig lees ik snel en heb ik altijd een boek binnen handbereik. Mijn voornemen om voor het nieuwe jaar al mijn recensie exemplaren gelezen en verwerkt te hebben heb ik los gelaten. En door mij zelf geen deadlines te stellen is er minder onrust en meer leestijd.  

En vooral dat laatste is voor een boekverslaafde een prettige bijkomstigheid.

Fijne feestdagen met een mooi boek en veel leesplezier voor het volgende jaar ! Reacties op: dipje ? Wel nee, chronisch tijdgebrek.

Gesponsorde boeken