Leesdip of afkicken?

op 30 september 2017 door

Meestal maak ik aan het einde van de maand een rijtje met wat ik heb gelezen. Ik zet deze dan met een foto op mijn blog en plaats de foto ook op instagram. Gemiddeld lees ik rond de 20 boeken in de maand. Nu las ik er 13 waarvan 1 novelle, 3 prentenboeken en 1 kinderboek. Wat ik nu zeur vraag je je misschien af omdat jezelf misschien heerlijk weken over een roman kan doen?  

Het is niet om zielig te doen om te zeuren hoor, op zich is elk gelezen boek de moeite waard. Het is alleen een beetje afkicken voor een veellezer/ snellezer om een gelezen boekenstapel te zien halveren. 

Nu ik de balans voor deze maand op ging maken zag ik wat ik al wist en dat is dat ik voor mij doen weinig had gelezen. Maar ja door alle drukte in de afgelopen maand kwam ik er gewoon weg niet aan toe of ik was moe van al die drukte. Zag ook dat ik bij mijn overzichtsfoto gewoon het verkeerde boek (wel zelfde schrijfster) op de stapel had gelegd, dus inderdaad gewoon moe ... 

Dus pas op de plaats en niet eens bewust. Met het vooruitzicht dat ik in november weer met een studie start moet ik mijn leeshonger maar aan gaan passen. Afkicken dus en niet elk moment in een boek willen duiken. Onbewust heeft mijn hoofd dat deze maand dus al gedaan. 

Maar ja zoals elke verslaving is er nog wel die kriebel, dat gejaagde gevoel, dat moeten, dat willen, die boekenberg die schreeuwt... bestaat er iets als de AA maar dan voor lezen ? De Readers -Anonymous? 

Aan de andere kant : wat zeur ik nu? Het is een ongeloofijk luxe probleem en een gezonde verslaving (toch? ) ..... Reacties op: Leesdip of afkicken?

Gesponsorde boeken