To boekbox or not to boekbox

op 15 februari 2017 door

Eeen beetje boekennerd is ook erg van de boekengoodies, en ja ik geef toe ik kan ook heel blij worden van een leuke tas met opdruk, geen heerlijke theemok met quote of een leuk notitieboekje. 
Als je dan op instagram de nodige bookboxen voorbij ziet komen met daarin een boek en wat goodies krijg je dat hebberige gevoel. Zo'n kriebel in je boek van "dat wil ik ook !". Maar ik deed het niet want het waren boxen uit het buitenland dus lang wachten, hoge porto, nee voor die prijs laat je je niet graag verrassen. En het scheelde weer in het budget het niet te doen !

Maar daar was vorig jaar de lancering van de eerste Nederlandse boekenbox! Okay de titel was dan wel weer in het Engels maar het wekte de  nieuwsgierigheid en, tot grote vreugde van mijn 13jarige dochter, de box besteld. Een schot in de roos, een leuke verrassing, een superleuk boek met vijf leuke goodies. En natuurlijk gelijk weer een nieuwe box besteld voor de volgende maand... Maar daar kwam toch plots een nieuwe box op de markt. Dit maal een Engelstalige box en tja die ook maar besteld. Onder het motto voor de studie van mijn dochter want die moet Engelstalig lezen ( erg niet een excuus verzinnen).  

Het kon niet uitblijven en er kwam nog een box op de markt. Nu dus het maandelijkse dilemma welke box gaan we bestellen. Want alle drie is beetje te veel van het goede ( en deuk in budget).  En dan hebben we het nog niet over de thema box ( kinderboek, Engelstalig boek bij Nederlandse box, ga zo maar door).  En ik kan al zo slecht kiezen... Hoorde vorige week echter dat de keuze iets makkelijker wordt want de Engelstalige box stopt er mee.. Daar baalt vooral dochterlief van want dat was echt een goede boekenbox. Altijd een hardcover boek en leuke goodies. 

Is het het geld waard ? Als je puur naar de inhoud kijkt qua prijs en portokosten is de verhouding goed. Er zit altijd een nieuw boek in dus de kans dat je het boek al hebt is gering. Het is een young adult boek dus als ik een box bestel koop ik young adult niet meteen bij uitkomst maar wacht ik de boxen af. De goodies zijn boekgerelateerd en er zitten ook altijd wel leuke kaartjes, folders en boekenleggers bij.  Tja en soms is het een boek een tegenvaller maar soms ook een juweeltje, dat is een risico. Ook heb ik een keer gezucht van "wat zijn dat nu weer voor goodies" . En zelfs (gelukkig maar éénmaal) viel een box mij zo erg tegen wat bevestigd werd door mijn dochter. Gelukkig was dat een speciale laaggeprijsde box dus deed het iets minder zeer. Maar ja zoals gezegd dat is het risico. 

We zijn een dik jaar verder. Gisteren kwam er weer een box waar weer een mooi boek in zat . Maar de kriebels van het uitpakken van een cadeautje die zijn er eigenlijk van af. Het wordt bijna gewoon om elke maand een box van de postbode te ontvangen. We maken hem samen open. Bekijken het boek , leggen hem op de TBR stapel en de goodies aan de kant. Waarom volgende maand weer bestellen zou je denken... nou eh... dan zie je zo'n thema en overleg je met de andere boekenverslaafde in huis en moet je hem gewoon bestellen... Het is een soort verslaving aan het worden. De euforie is weg maar je moet het nog wel hebben...

Ik weet het , we moeten nodig af gaan kicken... Reacties op: To boekbox or not to boekbox

Gesponsorde boeken