HRC 2018 - #18: Een hervertelling van een sprookje of legende

op 24 september 2018 door

Mooie kringloop-vondst!
Ik, met mijn kringloop-tic, stond laatst weer met mijn man voor een aantal goed gevulde kasten met tweedehands boeken. Ik ben van het type 'kantel-je-hoofd-en-lees-alle-titels-in-de-rij' en pik er zo een top-5 uit. Mijn man is meer van de opvallende titels en kaften. Binnen een paar seconden stond hij met het boek ZORRO in zijn handen. Want dat is de naam van ons konijn :-) Daarnaast perfect voor de categorie waarvan ik niet had verwacht deze af te vinken voor de Hebban Reading Challenge: een hervertelling van een legende! Erg leuk!

#18: Zorro - Isabel Allende
Wie kent de naam Zorro niet? En zijn grote Z als handtekening van zijn daden. Ons konijn heet dus Zorro, vanwege zijn mooie zwarte vacht. En zijn streken! Maar zeker niet vanwege zijn moed, want onze Zorro is nogal een bang beestje... Maar goed. Het verhaal van Zorro kende ik niet echt. De hervertelling van Isabel Allende is een genot om te lezen. Het is spannend, vlot en ook nog eens leerzaam. Je gaat terug in de tijd, naar het Californië aan het begin van de 19e eeuw. Daar maken we kennis met Diego de la Vega, die continu op zoek is naar gerechtigheid. Tijdens zijn moedige daden wordt hij Zorro. Zijn spannende avonturen, vergezeld met liefde en vriendschap, zijn een waar genot om te lezen. Vijf sterren voor Zorro!! 

bc7e41efb12c74ae787edba81eff65b4.jpgReacties op: HRC 2018 - #18: Een hervertelling van een sprookje of legende

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Isabel Allende

Isabel Allende

Isabel Allende (1942) is een Chileense schrijfster. Als diplomatendochter reisde ze de hele wereld rond. Na de militaire staatsgreep in 1973 in Chili, waarbij haar oom, president Salvador Allende...