Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

April: hier zwijgt men! Sssssssssssssssssssssst

op 30 april 2021 door

April de grote LEWA maand in de mooie roze wereld van Hebban, ik geef mezelf een medaille want van de vijf boeken zijn er toch twee die in dit kraampje passen en daar geef ik mezelf een groot applaus, vuurwerk in de lucht en een dikke proficiat voor, dit verdient een boekencadeautje aan mezelf.

Natuurlijk heb ik meer dan vijf boeken gelezen maar daar mag ik nog niets over zeggen (iets met jury), mondje dicht en als er nu iets is waar Wendy het moeilijk mee heeft is zwijgen, ja zoals mijn moeder altijd zegt ‘babbelen is nooit een probleem geweest voor ons Wendy’ of zoals mijn leerkrachten schreven ‘Wendy is een fijn kind, maar praat te veel’.

Dus met lijm hou ik mijn ‘grote mond’ gesloten - wat is manlief soms blij dat er lijm bestaat - want als er hier één zit te kwebbelen ben ik het wel!

Mijn leesmaand april:

Later – Stephen King:

****Samen met team captain Lindy en een aantal Hebbanisten heb ik dit boek gelezen, het nieuwe boek van Stephen King. Ik verwachtte horror misschien kwam ik daar wat van een kale reis terug en bleef ik misschien op mijn honger zitten, toch wat een heerlijk boek! Sarcasme en humor en dit met momenten door woordspelingen maken het geheel wat luchtig en lees je met een lach op je gezicht (dit had ik totaal niet verwacht). Noem het dan eerder een King voor een groot lezerspubliek!

Reading challenge: 40. Lees een boek van een ander/Lindy

Hannelore – Frank Krake:

*****Wat een aangrijpend waargebeurd verhaal, beklijvend. Als Hannelore 3 jaar is worden haar ouders lid van een religieuze groep ‘Gemeente Gods’ met als leider broeder Sipke Vrieswijk. Wat start als een onschuldige groep groeit al gauw uit tot een sekte, broeder Vrieswijk kroont zichzelf tot profeet, afgezante van God. Zoveel respect voor de auteur die enorm veel onderzoek heeft gedaan en Hannelore om haar volledige ziel in dit persoonlijk relaas te steken. Met momenten moest ik het even laten bezinken, slikken en verder lezen.

Reading challenge: 39. Lees een boek van jezelf

God sta het kind bij – Toni Morrison:

**** Dit boek was mijn zoon aan het lezen voor school en tja als hier een boek binnenkruipt en je zoon is er zo enthousiast over dan kan je niet anders dan het ook eens te lezen. De auteur heeft een unieke schrijfstijl en verschillende maatschappelijke thema’s komen voorbij die zeer herkenbaar zijn. Voor mij was het zeer verrassend en een nieuwe ontdekking!

De glazen troon – Sarah J. Maas:

****En dit is het tweede boek dat in het kraampje LEWA past en wat was het fijn dat ik dit boek samen met Hebbanist Laura kon lezen (link). Deel 1 van de serie de glazen troon, een donker sprookje met een vleugje horror hier en daar. Ik was verkocht en ben zeker van plan om de volgende delen te lezen.

Reading challenge: 37. Lees een boek uit het verleden

Dagboek van mijn verdwijning – Camilla Grebe:

*****Een buddyread (link) samen met Francisca en wat ben ik blij dat Francisca de oproep had geplaatst om dit boek samen te lezen, anders had deze Scandinavische thriller op mijn wil ik lezen plankje blijven staan.  Wat deze thriller vooral bijzonder maakt zijn de vele maatschappelijke thema's die in het verhaal verweven zitten. Een thriller die overhelt naar het genre literatuur door de mooie schrijfwijze, de wanhoop van de personages en het gevoel van medelijden die de auteur opwekt bij de lezer.

Reading challenge: 49. Lees een boek uit het noorden

April is de maand van vier en vijf sterren, ik huppelde door de boekenwereld en strooide sterren in het rond, het blijft toch nog altijd een fijn gevoel dat een schrijfwijze je kan betoveren, een verhaal je achterover laat vallen in een bedje van prachtige woorden! Man, vrouw wat ben ik blij dat ik een lezer ben!

Nu de vraag van april: hoe was jullie LEWA maand of hebben jullie dit gegeven naast je neergelegd?

 



Reacties op: April: hier zwijgt men! Sssssssssssssssssssssst

Meer informatie

  Lachen is gezond!


  Joella & Wendy duiken in speel met vuur - Tess Gerritsen


  De maand van de waarheid: januari


  En daar ging challenge 1: You - Caroline Kepnes


  Wees lief voor jezelf + winnaars winactie


  December en de deal met manlief!


  Winactie literaire juweeltjes!


  De klevers van 2019 in de wereld van Wendy


  Een adventsdeurtje openen bij Hebban is altijd een ontdekking


  November, een maand met veel drank!


  Karin en Wendy zeggen NEE tegen pesten!


  Teleurgesteld sloot ik mijn vergeten boek...


  Kattengespin van Joella & Wendy 'winter in het kattencafé - Mellisa Daley'


  Een blik op het nieuwe boek van Ish Ait Hamou 'het moois dat we delen'


  De symptomen van Wendy en haar vergeten boeken!


  Leeslijst oktober, het gevoel van fan zijn versus de kleine wereld...


  Strooien met sterren versus de kleine wereld van Wendy


  Joella & Wendy wriemelen tussen de kevers....


  challenge geschiedenis versus de kleine wereld


  Terug in Hebbanland en mijn leeslijst van september!


  Tweestrijd en vier vliegen in één klap


  Mijn menu van augustus!


  Esther en Wendy namen een sprong in het duister: Scoop! - Iris Houx


  Een kattenpoot, veel gespin en een buddyread van Joella en Wendy!


  Augustus challenge: DIVERSITEIT!


  Juli, de maand waar ik in mijn eigen val van enthousiasme liep!


  De buddys verdiepen zich in de jeugd van Little Tree - Forrest Carter


  challenge juli "lees een waargebeurd verhaal"


  Buddyreads...een sprong in het duister


  Joella en Wendy bleven kleven aan HARS - Ane Riel


Gerelateerd