Aprilse grillen

op 02 mei 2018 door

Was het de zon, de uitstapjes, het weekendje weg met mijn hartsvriendin, de leuke leesclubs of de maand van 30 dagen in plaats van 31. Ik kom tot de conclusie dat ik minder heb gelezen in april, april met zijn typische aprilse grillen blijkbaar had ik ook last van die grillen.

Het eerste boek heb ik gelezen voor de Libris literatuur prijs leesclub:

Peachez, een romance - Ilja Leonard Pfeijffer

 **** Voor mij was het een echte aanpassing toen ik de eerste zinnen las. Voor mij als leek, nooit geen latijn gestudeerd, niet veel kennis in de mythologie. Toch eens je verder leest, is het een boek dat iedereen kan lezen, tussen de Latijnse zinnen zit er een “echt” verhaal. Mythes worden verteld zonder dat het langdradig wordt of saai. Een verhaal dat vrij hedendaags is, liefde vinden via het internet...wie is wie, wat is de waarheid, geloof en hoop?

Door het hart gedreven - C. saelens

**** Wat is het altijd fijn een boekenbloggerklus te doen, je kiest zelf uit een lijst, stap je uit je comfortzone of kies je uit een genre waar je van houdt? Toen ik de korte inhoud van dit boek las, was ik volledig verkocht, Faith haar hartsvriendin Tess wordt op een onverwachtse manier uit Faith haar leven gerukt. Ik heb het boek op twee dagen uitgelezen, het verhaal leest zo vlot en kruipt onder je huid. Voor mij waren de reacties van de bijfiguren zo herkenbaar, maar zelfs als je geen gemis, rouw kent is dit een verhaal dat je zoveel levensinzichten geeft. Faith trekt je mee in haar verwerkingsproces, met geen moeilijke woorden of lange zinnen, dit is ook onnodig bij dit soort verhaal. Dit is een verhaal met een boodschap, een boodschap over leven, begrijpen, voelen, zelfvertrouwen.

Door de zombiespiegel - Gena Showalter

****Het tweede deel van The White Rabit Chronicles, het eerste deel vond ik fantastisch maar dit tweede deel krijgt van mij een PLUS fantastisch! Buiten een verhaal van spanning, zombies, fantasie wordt doorheen het verhaal een mooie liefde neergezet.

Mazzel Tov - Margot Vanderstraeten

5-sterren waardig, daar heb ik zelf niet moeten over nadenken, een kijk in een gemeenschap die vooral gesloten is, een joods-orthodoxe familie te Antwerpen. Dit is een boek dat veel lezers zal aanspreken. 

Categorie: Een boek met diversiteit

Gebroken - B.A. Paris

***Na haar eerste boek gesloten deuren, moest ik haar tweede toch ook lezen, er was gewoon geen ontsnappen aan. Dit is een echte pageturner, wat voor mij een teleurstelling was, het plot.....alsof er geen tijd was voor het einde. Ik vond het verhaal wel spannend, het heeft me op geen enkel moment verveeld.

Dit was mijn leesvoer voor April, en tussen de boeken door ben ik natuurlijk mee aan het lezen met het Hebban Feuilleton - Verwarring - Elizabeth Jane Howard- De Cazalets deel 3. Deze leesclub is altijd even thuis komen. En ben ik ook beginnen buzzen, de mooie roman Samen - Julie Cohen, en buzzen daar horen natuurlijk de nodige foto's bij, dat kon ik voor jullie niet achterhouden.

Wat heb ik geleerd in april? Dat er dus echte aprilse grillen bestaan, en dat te ondervinden is aan het humeur van de mensen, dat op je e-reader lezen ook fijn is, dat ik maar één boek heb gekocht in april (gewoon proberen uit de boekenhandel te blijven), dat ik de familie Cazelet (Verwarring - Elizabeth Jane Howard) echt gemist heb!

Gekocht boek in april: Wat Alice vergat - Liane MoriartyReacties op: Aprilse grillen

Meer informatie

Gerelateerd