Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Buddy Read Wendy & Karin: Barst - Boris O. Dittrich

op 27 juni 2018 door

 Karin en ik krijgen maar geen genoeg van onze buddyreads en toen er weer eens gekwebbeld werd, kwamen we tot de conclusie dat we beide het spannende boeken week geschenk in ons bezit hadden. We moesen hier iets meedoen, en ja daar gingen we weer, nog even de menu bespreken van de dag, wat heel hilarisch blijkt, daar de groenten in Nederland en België onder een andere naam groen wezen. Een data bespreken, onze verwachtingen neerpennen en lezen maar!8fa867bbff39e86f356480e60bafa956.jpg

Korte inhoud:

 NA DE MOORD: een lijk wordt gevonden in het Vondelpark, rechercheur Maya Oliphant en Bulut Kaya krijgen de leiding over dit moordonderzoek. Geen identiteitsbewijs, geen portemonnee, geen telefoon, wie is het slachtoffer?

VOOR DE MOORD: Lilian Lely is één van de laatste 6 kandidaten van Nederlands nummer één, een talentenjacht op televisie. Ze is een grote kanshebber om te winnen, Nederland heeft heel veel sympathie voor dit 18-jarig meisje die elk moment haar moeder kan verliezen aan kanker. Wat heeft de moord met Lilian te maken?

Verwachtingen:

Karin: Ik heb nog nooit wat gelezen van Boris O. Dittrich, voor ik las dat hij het geschenk zou schrijven wist ik niet eens dat hij auteur was. Maar zijn laatste twee boeken hebben allebei een gemiddelde van 4 sterren op Hebban, dus zijn boeken kunnen niet slecht zijn. Toch heb ik geen idee wat ik bij dit boekje moet verwachten. Vaak krijgen boekweekgeschenken minder sterren dan gewone boeken en dat geld ook voor deze. In elk geval denk ik dat het een leuk boek is om te lezen. Ik hoop op een vlot verhaal dat je in één keer uit wilt lezen, wat wel moet lukken met maar 96 pagina’s.

Wendy: Voor mij is Boris O. Dittrich een onbekend persoon, de politiek in Nederland volg ik niet en zijn vorige boeken zijn voor mij ook onbekend terrein. Ik verwacht een spannend verhaal, want mijn slogan luidt een boek hoeft niet dik te zijn om goed te zijn. En ja Karin, meestal krijgen de boekweekgeschenken, veel kritiek, een voorbeeld hiervan is Griet Op de Beeck - Gezien de feiten, wat ik toen totaal onterecht vond. Dus alle verwachtingen overboord en gewoon genieten en wie weet zet me dit wel aan om zijn ander boeken te lezen.

Karin: Dit is ook wat ik hoop. Ik hoop een beetje een beeld van zijn schrijfstijl te krijgen, en als die bevalt wil ik zijn andere thrillers ook lezen.

Conclusie:

Wendy: Na het lezen van het interview van de auteur, kan ik zeggen zijn opzet is geslaagd! Een verhaal dat zeer toegankelijk is voor een ruim publiek! Ik heb weer een nieuwe auteur ontdekt, een echte verrassing, voor mij was het wel voorspelbaar,toch goed geschreven en ik hou wel van zijn schrijfwijze. Ook de ambitie beroemd te worden wordt dik in de verf gezet. Bij mij bleef na het lezen vooral de vraag hangen, hoe ver kan je gaan om in de schijnwerpers te staan. Dikke 4 sterren waardig!

Karin: Ik vond het echt een heerlijk boekje. In het begin dacht ik: is dit verhaal echt zo voorspelbaar? Maar al snel kwamen er meer verdachten bij. Het zat goed in elkaar en was spannend. En de personages werden goed beschreven. Ik weet dat dat wereldje (ik wil beroemd worden) zo werkt maar ik kreeg echt een hekel aan die Hans Jaring. Vervelende man en dat geld ook voor die moeder, wat een dwingeland. Het leest vlot door en ik vind de afwisseling, om en om politie en tv show, erg leuk. Dat houdt de vaart erin. Dit boekje is zeker vier sterren waard!

Jullie buddyreadkwebbels en aan al de vakantiegangers: fiijne vakantie met mooie verhalen!



Reacties op: Buddy Read Wendy & Karin: Barst - Boris O. Dittrich

Meer informatie

  Lachen is gezond!


  Joella & Wendy duiken in speel met vuur - Tess Gerritsen


  De maand van de waarheid: januari


  En daar ging challenge 1: You - Caroline Kepnes


  Wees lief voor jezelf + winnaars winactie


  December en de deal met manlief!


  Winactie literaire juweeltjes!


  De klevers van 2019 in de wereld van Wendy


  Een adventsdeurtje openen bij Hebban is altijd een ontdekking


  November, een maand met veel drank!


  Karin en Wendy zeggen NEE tegen pesten!


  Teleurgesteld sloot ik mijn vergeten boek...


  Kattengespin van Joella & Wendy 'winter in het kattencafé - Mellisa Daley'


  Een blik op het nieuwe boek van Ish Ait Hamou 'het moois dat we delen'


  De symptomen van Wendy en haar vergeten boeken!


  Leeslijst oktober, het gevoel van fan zijn versus de kleine wereld...


  Strooien met sterren versus de kleine wereld van Wendy


  Joella & Wendy wriemelen tussen de kevers....


  challenge geschiedenis versus de kleine wereld


  Terug in Hebbanland en mijn leeslijst van september!


  Tweestrijd en vier vliegen in één klap


  Mijn menu van augustus!


  Esther en Wendy namen een sprong in het duister: Scoop! - Iris Houx


  Een kattenpoot, veel gespin en een buddyread van Joella en Wendy!


  Augustus challenge: DIVERSITEIT!


  Juli, de maand waar ik in mijn eigen val van enthousiasme liep!


  De buddys verdiepen zich in de jeugd van Little Tree - Forrest Carter


  challenge juli "lees een waargebeurd verhaal"


  Buddyreads...een sprong in het duister


  Joella en Wendy bleven kleven aan HARS - Ane Riel


Gerelateerd

Over

Boris Dittrich

Boris Dittrich

Boris Dittrich (1955) is een Nederlandse mensenrechtenactivist, ex-politicu...