Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Buddyreadkwebbels verdwalen in de stad van de wilde goden

op 20 februari 2019 door


b76e687752a8625192d28ce0db5ff777.jpg


2e204012e82d98a1e6851e70e79e75c7.jpg

Karin kwam met het voorstel af om de stad van de wilde goden van Isabel Allende te lezen, voor mij totaal onbekend, onbekend en dus een nieuwe ontdekking en voor Karin een boek dat ze in haar ouders boekenkast had gevonden.

Korte inhoud:

Alexander Cold zit in een moeilijke periode, zijn moeder is ziek. Vader moet met zijn moeder voor een lange behandeling naar het ziekenhuis in New York, de zussen van Alexander gaan voor een tijd naar oma Clara en Alexander naar zijn excentrieke reisboekenschrijfster oma Kate. Oma Kate heeft juist een opdracht aangenomen om in het Amazonegebied het BEEST te gaan zoeken. Er zit niets anders op dan dat Alexander meegaat,  ze sluiten zich aan bij de expeditie, die bestaat uit een bont verzameling mensen. Wat gaan ze  vinden in het Amazonegebied en wie is dat BEEST?

Dit zijn onze verwachtingen:

Wendy:  Voor mij is dit een totaal onbekend boek. De titel is wel een heel krachtig gegeven en de cover heeft voor mij alleszins iets mysterieus. Volgens mij als ik de korte inhoud lees, is het een road trip met excentrieke personages en hoop ik dat elk personage een evolutie doormaakt tijdens hun avontuur. Ik kan er ook volledig naast zitten natuurlijk.

Karin: Ik verwacht een verhaal over een spannende reis. Ik hoop dat het zo geschreven is, dat we ook nog wat leren over de cultuur van de indianen in het Amazonegebied. De cover is mooi en de wilde dieren die erop staan zien eruit alsof ze me zo het oerwoud in willen sleuren.

d76fcd87480aae9e86f813c7e824fc33.jpgDEEL 1 (HOOFDSTUK 1 TOT 8):

Wendy: Toen ik startte viel mijn oog op deze zin (blz.2) “soms was de lucht in huis zwaar, alsof je je op de bodem van de zee voortbewoog” dit geeft weer hoe de eerste hoofdstukken overkwamen, zeer emotioneel. En ja de eerste hoofdstukken klopten gewoon tot op een gegeven moment dat ik persoonlijk vond dat er misschien te veel informatie was in bepaalde hoofdstukken. Ik had toen ook moeite om door te lezen. Ligt het aan mij als lezer, heb jij ook dat gevoel? Wel merk je dat het niet alleen spanning is maar dat de auteur hier zeker een boodschap wil meegeven. Ik heb wel alle personages moeten opschrijven want dat was wel verwarrend. Ik ben wel nieuwsgierig hoe het verhaal zich verder gaat evalueren.

Karin: Die verwarring van de personages heb ik niet, gelukkig.  Maar inderdaad, er worden wel heel erg veel details gegeven. Te veel, dat leest niet fijn. Het verhaal is wel interessant maar telkens weer al die beschrijvingen maken dat het moeilijk leest. Dit gaat voor mij geen 5 sterrenboek worden. Die boodschap ligt er inderdaad dik bovenop: laat het oerwoud en zijn bewoners met rust. Ik ben ook benieuwd hoe het verder gaat. Dat is dan wel weer positief, ze heeft mijn nieuwsgierigheid gewekt.

d72fdfda7148196631e483f15d62dfad.pngDeel 2 (Hoofdstuk 9 tot 14):

Karin: Het verhaal op zich is best spannend, maar er staan zoveel details beschreven dat het de spanning er weer uithaalt. En het laat niets aan je eigen fantasy over. En dat is jammer.

Wendy: Ik vind het nogal vlak geschreven er is niet echt een opbouw of niet veel conversaties tussen de personages. En misschien heb je hier wel gelijk dat door de vele beschrijvingen en opsommingen we onze eigen fantasy niet moeten gebruiken. Ik ga verder lezen maar geduld, ik worstel een beetje met het boek.

Deel 2 tot het einde:

De buddyreadkwebbels beseffen nu al dat dit geen vijf sterren boek word, Karin houdt het positief met de zin "Wendy we zijn er bijna" wat moed inspreken daar zijn toch buddy's voor.

Wat vonden we er nu uiteindelijk van?

Karin: Een verhaal wat spannend had kunnen zijn als het niet zo stampvol details had gestaan. Dat haalt je telkens weer uit het verhaal en dat leest niet lekker. De details zijn zover uitgewerkt dat je totaal geen eigen fantasie nodig hebt om het voor je te zien. Het boek draagt een heel duidelijke boodschap uit "laat het Amazonegebied met rust en respecteer de volkeren en de natuur". Ik geef dit boek drie sterren.

Wendy: Dit was zwoegen voor mij, we kregen wel een plot dat ik niet zag aankomen. Maar daar blijft het voor mij bij, waar de auteur me bij het begin zeker in de ban had met een mooi emotioneel stuk, is ze me gaandeweg verloren. Als lezer verdronk ik in zinnen en opsommingen die voor mij onnodig waren. Al blijf ik erbij dat er zeker wel lezers zijn voor dit soort verhaal, de onderliggende boodschap daar sta ik wel volledig achter, laat het Amazonegebied met rust! Ik geef dit boek twee sterren en nee het vervolg daar ga ik niet in starten.

 



Reacties op: Buddyreadkwebbels verdwalen in de stad van de wilde goden

Meer informatie

  Lachen is gezond!


  Joella & Wendy duiken in speel met vuur - Tess Gerritsen


  De maand van de waarheid: januari


  En daar ging challenge 1: You - Caroline Kepnes


  Wees lief voor jezelf + winnaars winactie


  December en de deal met manlief!


  Winactie literaire juweeltjes!


  De klevers van 2019 in de wereld van Wendy


  Een adventsdeurtje openen bij Hebban is altijd een ontdekking


  November, een maand met veel drank!


  Karin en Wendy zeggen NEE tegen pesten!


  Teleurgesteld sloot ik mijn vergeten boek...


  Kattengespin van Joella & Wendy 'winter in het kattencafé - Mellisa Daley'


  Een blik op het nieuwe boek van Ish Ait Hamou 'het moois dat we delen'


  De symptomen van Wendy en haar vergeten boeken!


  Leeslijst oktober, het gevoel van fan zijn versus de kleine wereld...


  Strooien met sterren versus de kleine wereld van Wendy


  Joella & Wendy wriemelen tussen de kevers....


  challenge geschiedenis versus de kleine wereld


  Terug in Hebbanland en mijn leeslijst van september!


  Tweestrijd en vier vliegen in één klap


  Mijn menu van augustus!


  Esther en Wendy namen een sprong in het duister: Scoop! - Iris Houx


  Een kattenpoot, veel gespin en een buddyread van Joella en Wendy!


  Augustus challenge: DIVERSITEIT!


  Juli, de maand waar ik in mijn eigen val van enthousiasme liep!


  De buddys verdiepen zich in de jeugd van Little Tree - Forrest Carter


  challenge juli "lees een waargebeurd verhaal"


  Buddyreads...een sprong in het duister


  Joella en Wendy bleven kleven aan HARS - Ane Riel