categorieën in de mist..........

op 31 maart 2018 door

En toen werd het maart, met de gebruikelijke maartse buien….vooral buien dan. Denk dat we allen nu wel aan het wachten zijn op het zonnetje, terrasje en natuurlijk een goed boek waar we even in kunnen wegdromen.

Voor ik hier begin te schrijven, ga ik altijd even kijken in mijn schriftje (tja ik ben nog van de generatie “we schrijven alles nog eens op en liefst met veel kleur”), wat blijkt dat ik toch veel verschillende genres lees,  dat ik toch nog een probleem heb met mijn categorieën, ergens ga ik daar de mist in. Ik zal de Hebban hulplijn moeten gebruiken of kan ik daar ook de befaamde jokers voor inzetten?

Hier komt mijn maartse lijstje:

Het meisje in de trein - Paula Hawkins

***** Mijn buddy read met Karin, een buddy read die weer zo fantastisch was! Er werd zelfs geroddeld over de personages, dit wil echt wel zeggen dat we helemaal in het verhaal zaten. Vijf-sterren zonder probleem gegeven, het boek heeft zo een hoog “wie heeft het gedaan?” gehalte. Als je de recensies bekijkt van dit boek, merk je wel dat smaken verschillen. Maar bij mij staat het boek toch op mijn favoriete plankje.

 Ayoub - Fikri El Azzouzi

****Het boek heb ik gelezen voor de Hebban leesclub, het bevestigde mij weeral dat leesclubs zoveel te weeg brengen en zo leuk zijn om mee te doen. Het boek is zo confronterend, waarheidsgetrouw en het kruipt onder je vel. Echt een aanrader en Nathalie bedankt voor de coördinatie, petje af!

Maurice - Anne-Laure Van Neer

****Mijn verwachtingen waren zeer hoog na het lezen van “Justine”, ging ze het humoristisch gehalte hoog houden in haar tweede boek? Ja, personages worden met een kwinkslag voorgesteld en het plot maakt het boek helemaal af.

Gezien de feiten - Griet Op de Beeck

****Zoals zovele heb ik dit kleine boekje gelezen, ik ben na zoveel kritiek, het boekje beginnen lezen zonder "te" hoge verwachtingen en ik heb het verhaal gewoon op me laten afkomen. Citaten die ik prachtig vond, het onbegrip tussen moeder en dochter, mij had Griet direct mee! 

Ragdoll - Daniel Cole

****Filmisch geschreven, je loopt zo mee door het verhaal, een spannend staaltje, voor mij een meesterwerk! Boek twee kom maar af, ik ben er klaar voor.

Zout op mijn huid - Benoîte Groult

***Een ketting van mooie woorden die een liefdesverhaal beschrijft,  een liefde van loslaten en aantrekken.

Gustav & Anton - Rose Tremain

****Een roman over passie, verdriet, geheimen, liefde, wat mij vooral opviel was dat niet enkel het hoofdpersonage een karakter kreeg, maar de auteur heeft de bijfiguren zo prachtig beschreven, dat ik echt voeling kreeg met alle personages. De schrijfwijze leest zo vlot en ontspannend en ik sloot Gustav direct in mijn hart. 

Wat heb ik geleerd in maart? Dat Parijs nog altijd mijn stad der stad is gebleven, dat ik mezelf niet kan vastkleven aan één genre, dat humor in een boek toch ook belangrijk is, dat sterren geven aan boeken moeilijk voor me blijft.

En dat Hebban ons weer verwende met veel leesclubs!

Ten slotte dat de categorieën ergens de mist in gaan dringend een straaltje licht nodig!Reacties op: categorieën in de mist..........

Meer informatie

Gerelateerd