Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

In mei leggen alle vogels een ei..............

op 01 juni 2018 door

En toen kwam mei.....en in mei leggen alle vogels een ei....dus op 4 mei 1974 brak er een belangrijk ei, 44 jaar geleden na lang zwoegen heeft mijn mama deze krullebol op de wereld gezet. Als gevolg, 4 mei is kadootjes tijd, kadootjes versus Wendy, het klikt, een liefde die blijft duren. Dus daar kwam manlief met mijn verrassing....een e-reader, hoe blij kan je zijn, met dat zwarte kastje in je handen. Wetend dat nu heel de leeswereld voor je open ligt, een paar vingertikken en daar verschijnt het boek dat je al zolang wou. Om dan te denken, nu moet ik geen boeken meer kopen (leugen 1 van mei).

In mei heb ik gestrooid met sterren, mijn leesvoer sloeg aan, was het misschien dat jaartje meer? Of was het de zon, die me zo vrijgevig maakte? Misschien gewoon goede keuzes gemaakt en daar hebben Hebban en de Hebbanisten mij weer goed bij geholpen!

Samen - Julie Cohen:

****Mijn Hebban buzz boek, ééntje om niet te vergeten, een parel der parels, hoe kan een relatie standhouden als je op een grond vol geheimen zit.

Ma - Hugo Borst

*****En ja, 5 sterren. Voor mij is Hugo Borst een onbekende, toch zag ik zijn boek Ma zoveel voorbij passeren, dat ik dit boek niet aan me voorbij kon laten gaan. Hugo Borst zet hier het verhaal neer van zijn moeder, die aan alzheimer lijdt, op een mooie, emotionele manier volg je zijn weg. Heel oprecht geschreven, zonder veel poespas, gewoon rechtdoor! Hoedje af!

Wat Alice vergat - Liane Moriarty

****Wat Alice vergat is in 2007 reeds verschenen onder de naam "onvergetelijk!", toch voor mij onbekend. Toen ik het boek aanschafte had ik geen idee dat het om een herpublicatie ging. Liane Moriarty bekend van de hype "het geheim van mijn man", schrijft meestal over personages met geheimen,een relatie die een rugzak draagt die de buitenwereld niet mag zien. En ja dit verhaal slaagt dezelfde weg in. Dit is een pageturner, ik kan het niet anders noemen en een echte "Liane Moriarty". Het leest vlot met tussendoor humoristische passages.

Black Eyed Susan - Julia Heaberlin

****Je kan dit boek een opbouwende thriller noemen met een plot dat ik niet zag aankomen. De auteur heeft een duidelijk beeld neergeschreven over het hoofdpersonage, haar pijn, haar angst, de pers en dit in een geraffineerd jasje.

categorie: een boek met een kleur in de titel

Duivelspact - Loes den Hollander

****De proloog van dit verhaal is een echt kunstwerk! Wat hou ik toch van de boeken van mevrouw den Hollander, een boek met een grote vraag "helpt wraak bij verlies, verdriet en gemis?", de auteur is hier geen thema uit de weg gegaan.

In het water - Paula Hawkins

***** Mijn buddy read met Karin, vijf sterren sterren waardig, over dit boek volgt nog een artikel, mijn ervaring met mijn buddy Karin was weer top!

Verwarring - Elizabeth Jane Howard

**** Ja na lang wachten was het eindelijk daar deel 3 leesfeuilleton leesclub hier op Hebban, vol enthousiasme startten we en oh wat was het weer fijn, leuk, de familie Cazalets werd besproken, personages werden in ons hart gesloten en dit onder het alziend oog van Greet en Guy. Een verhaal met een hoog soapgehalte en verwarring werd als een rode draad doorheen het verhaal geweven. 

Schildpadden tot in het oneindige - John Green

***Hier had ik hoge verwachtingen? Misschien voel ik een beetje teleurstelling, had ik een ander verhaal verwacht of een verhaal met meer tempo?

De tafel van Tarzan - Xander Jongejan

Gelezen in mei voor de Hebban leesclub, daar deze pas begonnen is kan ik nog niet veel loslaten, toch één woord, beklijvend!

Wat heb ik geleerd in mei? Dat complimentjes krijgen onder je artikel, je laat stralen van geluk, nogmaals bedankt voor al die mooie woorden. Zelf nu ik een nieuwe fancy e-reader heb, dit me nog altijd niet motiveert om geen boeken te kopen. Eens verslaafd altijd verslaafd zeker. En ja het genre psychologische thriller heb ik terug in mijn hart gesloten! 

En zeker niet te vergeten dat een buddyread altijd fantastisch is, ik en Karin zijn al op zoek naar ons volgend boek, tips zijn altijd welkom!



Reacties op: In mei leggen alle vogels een ei..............

Meer informatie

  Lachen is gezond!


  Joella & Wendy duiken in speel met vuur - Tess Gerritsen


  De maand van de waarheid: januari


  En daar ging challenge 1: You - Caroline Kepnes


  Wees lief voor jezelf + winnaars winactie


  December en de deal met manlief!


  Winactie literaire juweeltjes!


  De klevers van 2019 in de wereld van Wendy


  Een adventsdeurtje openen bij Hebban is altijd een ontdekking


  November, een maand met veel drank!


  Karin en Wendy zeggen NEE tegen pesten!


  Teleurgesteld sloot ik mijn vergeten boek...


  Kattengespin van Joella & Wendy 'winter in het kattencafé - Mellisa Daley'


  Een blik op het nieuwe boek van Ish Ait Hamou 'het moois dat we delen'


  De symptomen van Wendy en haar vergeten boeken!


  Leeslijst oktober, het gevoel van fan zijn versus de kleine wereld...


  Strooien met sterren versus de kleine wereld van Wendy


  Joella & Wendy wriemelen tussen de kevers....


  challenge geschiedenis versus de kleine wereld


  Terug in Hebbanland en mijn leeslijst van september!


  Tweestrijd en vier vliegen in één klap


  Mijn menu van augustus!


  Esther en Wendy namen een sprong in het duister: Scoop! - Iris Houx


  Een kattenpoot, veel gespin en een buddyread van Joella en Wendy!


  Augustus challenge: DIVERSITEIT!


  Juli, de maand waar ik in mijn eigen val van enthousiasme liep!


  De buddys verdiepen zich in de jeugd van Little Tree - Forrest Carter


  challenge juli "lees een waargebeurd verhaal"


  Buddyreads...een sprong in het duister


  Joella en Wendy bleven kleven aan HARS - Ane Riel


Gerelateerd