Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Juli en een technieker met lef!

op 31 juli 2022 door

In juli kregen we de technieker van Telenet (internet) over de vloer, een technieker met durf, moed en lef, het was zijn zin die de kleine wereld van Wendy even op zijn kop zette.

‘Mevrouw, ik moet aan jullie modem geraken, dus heel de boekenkast moet leeg, deze overvollle boekenkast moet hier onmiddellijk weg, zo kan ik niet werken.’

Ik keek met mond open, de wereld stortte in en chaos brak uit.

‘Heel mijn boekenkast, alle boeken moeten eruit?’

Terwijl ik dit zei, ging ik even voelen aan de boekenkast, wat natuurlijk dom was – ik ben blijkbaar écht blond – de boekenkast zat propvol, de verhalen zwaar door emoties, spanning en liefde bleven stokstijf staan. Gelezen boeken hielden zich vast en ongelezen boeken voelden de bui al hangen.

‘Mevrouw er zit niet iets anders op, de boeken moeten eruit.’

Mijn ogen spuwden vuur – denk aan superman – de technieker ging al een stap naar achter en zijn moedige blik veranderde in angst! Vooral toen ik mijn GSM nam en mijn sidekick belde, manlief die trouwens aan het werk was.

‘Mijn boeken moeten eruit, kunt ge dat nu geloven mijn boeken!’

Manlief is slim en ja hij is beetje getraind (door mij), boeken zijn me heilig, mijn boekenkast is een deel van mijn bestaan. Manlief sprong in zijn batmobiel en raasde over de Antwerpse wegen, de zon verdween achter de wolken, bliksem doorkliefde de donkere lucht! Hij rende binnen en riep:

‘Deze boekenkast blijft staan, ik zal de modem vervangen!’

De technieker werd overdonderd door deze superheld, hij ging zitten, bracht zijn handen naar het gezicht en zuchtte.

‘Ik geef me over.’

Mijn held straalde toen hij de modem verving en ik…voelde enkel geluk want wie wil er nu geen held als mijn manlief! 

Dit verhaal is gebaseerd op waargebeurde feiten verweven met hier en daar wat fictie. Trouwens op de foto is mijn andere held te zien op  plaats van delict!

Mijn gelezen boeken in juli:

Met onbedachte rade – Marie-José Verweij:

**** Vanaf de start hangt er een zweem van geheimzinnigheid door deze thriller waardoor de lezer nieuwsgierig gedreven wordt om verder te lezen. Deze geheimzinnigheid drijft de beginnende auteur op tot een sluimer van spanning die zich afwisselt met een staaltje psychologisch drama. Voor lezers die van snelle actie en flitsende fragmenten houden zal dit verhaal geen knaller zijn, maar voor de liefhebbers van de psychologische thriller is dit debuut een voltreffer!

Zeven zotgevallen/Voorleesverhaaltjes voor de zomer – Bieke Vanlaeken:

**** De auteur hanteert een poëtische pen, ze wisselt in zeven kort verhalen af, leerrijk, een boodschap mee geven op een speelse en humoristische manier Vanlaeken kan het allemaal.  Een droomwereld waar de zomer centraal staat en het fijn is om te vertoeven! De auteur kan deze wereld zeven keer anders neer zetten waardoor ouder en kind geboeid blijven.

De hemel is van blik – Keisha Bush:

*** De auteur vertelt met een eerlijke en rauwe pen een emotioneel verhaal over de talibé-kinderen te Dakar. Dan zou je denken missie geslaagd van de auteur: toch zijn er hier en daar een aantal schoonheidsfoutjes die niet elke lezer zal bekoren. De auteur strooit met vervreemde bizarre elementen (magisch realisme), deze elementen maken dat het verhaal hier en daar inzakt en je als lezer even de weg kwijt bent. Wat een soort rustpunt zou moeten zijn tijdens het lezen van dit beladen verhaal wordt een lichte teleurstelling. Toch blijft dit fictief verhaal nazinderen door de schrijnende waarheid rond het leven van alle talibé-kinderen.

Het boek M – Thysia Huisman:

**** Voormalig model Thysia Huisman werd in 2019 klokkenluider toen ze als eerste aangifte deed van verkrachting tegen haar Parijse modellenagent Brunel. Ze werd een voorbeeld voor vele andere slachtoffers, hierover schreef ze het autobiografisch verhaal Close-up. Haar tweede boek, Het boek M is een autobiografische roman en geen autobiografie deels waargebeurd, deels fictie. Wanneer je ‘het boek M’ dichtslaat kan je enkel beamen dat Huisman de lezer kan beroeren.

Reading challenge: Lees een rood boek/Lees een boek met ‘boek’ in de titel

Wees niet bang – Aisha Dutrieux:

***** Waar het leven noemen (debuut van Dutrieux) duidelijk was en rechttoe rechtaan, werkt de auteur deze keer met een wending die je niet ziet aankomen: soms brengt een waarheid de levensweg op een zijspoor. En de gevolgen van deze waarheid zet de auteur duidelijk neer, door de hoofdpersonages een stem te geven. Aisha Dutrieux slaagt weer in haar opzet! Een waardige opvolger van 'Het leven noemen'.

Gallant – V.E. Schwab:

**** Vanaf de start lees je de één metafoor na de andere, gooi daar heel wat vergelijkingen bovenop en misschien word je als lezer even overspoelt door deze verweven woorden. Toch eens je went aan deze schrijfstijl is het genieten geblazen. De auteur reikt puzzelstuk na puzzelstuk aan en je wordt gedreven om het mysterie rond  huis Gallant op te lossen. Een verhaal met een hoog horrorgehalte toch blijft het zacht en goed leesbaar. De cover en layout van the limited Edition zijn overigens een streling voor het oog en een pareltje in elke boekenkast. Een hype waar ik me als lezer zeker in kan terugvinden!

Reading challenge: Lees een fantasyroman

Zachtop lachen – Malou Holshuijsen:

**** Presentator en programmaker Malou Holshuijsen (1987 ) schrijft in haar debuutroman Zachtop lachen haar eigen jeugdtrauma van zich af. De auteur zweeg jarenlang over het verlies van een goede vriendin daardoor ging haar gevoelsleven op slot. Haar gevecht, zoektocht vonden een plek in Zachtop lachen. Dat deze autobiografische roman een plaatsje heeft verovert op de shortlist Hebban debuutprijs 2022 is volledig terecht, dit kan je beamen als je het boek dichtslaat.

Reading challenge: Lees een autobiografie/levensverhaal

En dit was juli, een mooie zonnige maand met prachtige verhalen, ik heb natuurlijk meer gelezen dan deze lijst, er zitten nog wat geheimpjes in de kleine wereld. Er zijn heel wat aanraders in deze boekenlijst, Zachtop lachen en Wees niet bang heb ik mijn tandarts aangeraden. Ja, zelf mijn tandarts is overstag gegaan, ik ben een fiere lezer en verkondiger van mijn leven vol boeken. Dus hier mijn juli vraag:

Ben je ook de verkondiger van een goed boek in je leefwereld, word je ook aanzien als een lopende boekenkast?

 

 



Reacties op: Juli en een technieker met lef!

Meer informatie

  Lachen is gezond!


  Joella & Wendy duiken in speel met vuur - Tess Gerritsen


  De maand van de waarheid: januari


  En daar ging challenge 1: You - Caroline Kepnes


  Wees lief voor jezelf + winnaars winactie


  December en de deal met manlief!


  Winactie literaire juweeltjes!


  De klevers van 2019 in de wereld van Wendy


  Een adventsdeurtje openen bij Hebban is altijd een ontdekking


  November, een maand met veel drank!


  Karin en Wendy zeggen NEE tegen pesten!


  Teleurgesteld sloot ik mijn vergeten boek...


  Kattengespin van Joella & Wendy 'winter in het kattencafé - Mellisa Daley'


  Een blik op het nieuwe boek van Ish Ait Hamou 'het moois dat we delen'


  De symptomen van Wendy en haar vergeten boeken!


  Leeslijst oktober, het gevoel van fan zijn versus de kleine wereld...


  Strooien met sterren versus de kleine wereld van Wendy


  Joella & Wendy wriemelen tussen de kevers....


  challenge geschiedenis versus de kleine wereld


  Terug in Hebbanland en mijn leeslijst van september!


  Tweestrijd en vier vliegen in één klap


  Mijn menu van augustus!


  Esther en Wendy namen een sprong in het duister: Scoop! - Iris Houx


  Een kattenpoot, veel gespin en een buddyread van Joella en Wendy!


  Augustus challenge: DIVERSITEIT!


  Juli, de maand waar ik in mijn eigen val van enthousiasme liep!


  De buddys verdiepen zich in de jeugd van Little Tree - Forrest Carter


  challenge juli "lees een waargebeurd verhaal"


  Buddyreads...een sprong in het duister


  Joella en Wendy bleven kleven aan HARS - Ane Riel


Gerelateerd