Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Maart: welkom Ernie!

op 31 maart 2021 door

De eerste dag van maart stond er hier een nieuwe inwoner aan de deur. Een bookseat en die werd onmiddellijk gedoopt naar Ernie (identiteit is zeer belangrijk), Ernie werd eerst verwelkomd door onze hond Jefke, want wat een interessant speeltje, pech voor Jefke. Na een teleurstelling en een kort gesprek met Jefke landde Ernie op mijn schoot. Het was even aftasten tussen Ernie en mij, even zoeken maar…wat een vrolijk leesmaatje heb ik erbij, we hebben een mooie en toch wel loyale band tijdens het lezen van al die mooie verhalen. Ik kan dus een Ernie enkel maar aanraden, relax lezen zonder dat je lichaam stop zegt, je armen, nek, rug worden gespaard. En Ernie mag je natuurlijk ook Bert noemen…....let enkel op voor identiteitscrisissen!

Mijn Leeslijst van maart:

Zilvergaren – Naomi Novik:

** Mijn buddyread met Karin (link) en wat heb ik moeten vechten om dit verhaal uit te lezen. Veel lang zinnen en een boek vol overvolle beschrijvingen, hadden er minder lang zinnen in gestaan had het verhaal een heel andere dimensie gekregen maar nu werd het lang, langer, langst. ik kan het boek maar twee sterren geven, het geheel kon me niet bekoren.

Harry Potter en de geheime kamer - J.K. Rowling:

*****Buddyread II van de maand maart samen met Joella (link), 2021 is ons Harry Potter jaar en wat een jaar. Alles lijkt zo goed gedoseerd in dit boek, humor, spanning maar ook de emoties, alles valt op zijn plaats. De auteur zet echt personages neer die je in je hart sluit. Hop naar deel 3!

Het zusje van – Carlie van Tongeren:

****Buddyread III samen met Maartje (link), het zusje van is een Blossom Books shortie, een vrij kort verhaal dat aansluit bij de wereld van jongeren. Een aangrijpende en vlot leesbare Shortie. Maar noem een shortie niet zomaar een shortie, dat bewijst dit boek. Het is een aanrader voor de beginnende lezer of als je in een leesdip terecht komt. Wat mij vooral aansprak in dit verhaal is dat je eens niet uit het perspectief van een slachtoffer leest maar vanuit het perspectief van de dader en de zus.

Met dit boek kan je de challenge afvinken: 7. Lees een lui boek – een lekker makkelijk boek

Viktor – Judith Fano:

*****Buddyread IV samen met Marielle (link) en wat een verhaal, het boek stond hier al even op mijn e-reader boos te kijken dus de buddyread kwam juist op tijd. Twee levens die parallel lopen, het leven van Viktor is telkens een aanvulling van Judith, hier is zeker over nagedacht. Er zijn veel boeken geschreven over antisemitische acties maar dit is een heel bijzonder verhaal, de wreedheid maar ook de vechtlust, hoop van de familie komt telkens binnen.

Met dit boek kan je de challenge afvinken: 16. Lees een debuut

Grenzeloze liefde – Kyra Rutgers:

*****Ik kreeg weer de kans om deze leesclub te coördineren, we zijn nog volop bezig onze recensie te plaatsen maar ik kan hier al wel neerschrijven, de auteur heeft een zeer aangrijpend waargebeurd verhaal neergezet.

Met dit boek kan je de challenge afvinken: 24. Lees een waar boek

En elke ochtend wordt de weg naar huis steeds langer – Frederik Backman:

****Het voorwoord is een start van een broos met momenten pijnlijk verhaal over dementie, afscheid nemen en het verliezen van herinneringen vol liefde. De auteur heeft gebruik gemaakt van eenvoudige woorden en deze woorden worden een vat vol wonderlijke vergelijkingen. Je zit als lezer als het ware in het verwarde hoofd van opa, hersenspinsels, frustraties, onvoorwaardelijke liefde lijden tot een boodschap vol levenswijsheid. Een boekje om te lezen en te herlezen.

Met dit boek kan je de challenge afvinken: 21. Lees een klein boek

Voor ik je loslaat - Sally Hepworth:

****Ooit zong Bram vermeulen “ik heb een steen verlegd in een rivier op aarde” en deze zin zegt alles over dit verhaal. Deze vier vrouwen (hoofdpersonages) verleggen een steen in elkaars levensrivier en dit in een vlot leesbaar verhaal dat je als lezer niet koud laat. Thema per thema komen voorbij in dit toch wel beladen verhaal, de auteur zet tevens ook de schijnwerper op seksueel misbruik binnen het huwelijk en dit kan ik als lezer enkel maar toejuichen. 

Met dit boek kan je de challenge afvinken: 19. Lees een bewolkt boek: een verdrietig onderwerp

Maart was een maand vol buddyreads en die blijven toch telkens fijn, samen lezen is met momenten een uitdaging zeker als je even uit je comfortzone stapt, leerrijk en een moment dat je elkaar beter leert kennen en een andere kijk krijgt op een verhaal. Dank je wel lieve buddy's!

In maart viel ook mijn euro dat ik heel wat kon afvinken op mijn reading challenge (oeps), dus hier mijn vraag voor maart:

Zijn jullie gestructureerd aan het afvinken? Of vinken jullie op Wendy’s manier af, dat je ineens een euro hoort vallen en je pen neemt en begint af te vinken? Of vinken jullie dit jaar niet af?

 

 



Reacties op: Maart: welkom Ernie!

Meer informatie

  Lachen is gezond!


  Joella & Wendy duiken in speel met vuur - Tess Gerritsen


  De maand van de waarheid: januari


  En daar ging challenge 1: You - Caroline Kepnes


  Wees lief voor jezelf + winnaars winactie


  December en de deal met manlief!


  Winactie literaire juweeltjes!


  De klevers van 2019 in de wereld van Wendy


  Een adventsdeurtje openen bij Hebban is altijd een ontdekking


  November, een maand met veel drank!


  Karin en Wendy zeggen NEE tegen pesten!


  Teleurgesteld sloot ik mijn vergeten boek...


  Kattengespin van Joella & Wendy 'winter in het kattencafé - Mellisa Daley'


  Een blik op het nieuwe boek van Ish Ait Hamou 'het moois dat we delen'


  De symptomen van Wendy en haar vergeten boeken!


  Leeslijst oktober, het gevoel van fan zijn versus de kleine wereld...


  Strooien met sterren versus de kleine wereld van Wendy


  Joella & Wendy wriemelen tussen de kevers....


  challenge geschiedenis versus de kleine wereld


  Terug in Hebbanland en mijn leeslijst van september!


  Tweestrijd en vier vliegen in één klap


  Mijn menu van augustus!


  Esther en Wendy namen een sprong in het duister: Scoop! - Iris Houx


  Een kattenpoot, veel gespin en een buddyread van Joella en Wendy!


  Augustus challenge: DIVERSITEIT!


  Juli, de maand waar ik in mijn eigen val van enthousiasme liep!


  De buddys verdiepen zich in de jeugd van Little Tree - Forrest Carter


  challenge juli "lees een waargebeurd verhaal"


  Buddyreads...een sprong in het duister


  Joella en Wendy bleven kleven aan HARS - Ane Riel


Gerelateerd