Juni in mijn boekenwereldje......

op 30 juni 2018 door

Juni, zon, terrasjes, maar vooral examenstress waaide hier het huis binnen. Tussen pannenkoeken bakken voor mijn studentje, soep maken, en supervisie houden, heb ik toch wat boeken gelezen. Buzzen is hier de revue gepasseerd en toch even een nieuw woord voor de Hebban woordenboek, buddy buzzen is in het leven geroepen! Misschien één min punt aan de tijd voor de vakantie is jezelf een halt toeroepen als je al die leuke leesclubs hier voorbij ziet komen, is het dan toch een verslaving?

Waar is Bernadette - Maria Semple

** Dit boek had mijn dochter gekozen op het boekenfestijn maar ja ik kon weer niet wachten, spijtig genoeg, kon het boek me niet altijd boeien. Het verhaal is ingedeeld in mailtjes, brieven en faxen wat wel voor afwisseling zorgt. En die afwisseling had ik wel nodig, ik vond het op sommige momenten langdradig, op zich een leuk verhaal en toch duurde het voor mij te lang.

Categorie:  een boek met een naam in de titel - een grappig boek

                 

Stromboli - Saskia Noort

*** Wat een prachtige cover, een cover die echt blijft hangen, een boek dat vlot leest en humoristisch getint is. Het thema misbruik loopt als een rode draad doorheen het verhaal, de verschillende personages brengen echt wel leven in de brouwerij, spijtig genoeg bleef ik met momenten ter plaatste trappelen, was het langdradig? Misschien niet de beste Saskia Noort, maar genoten heb ik wel.

Categorie: een boek dat zich afspeelt op een eiland - een boek dat in 2018 verscheen

                

Soms lieg ik - Alice Feeney

**** En hier is mijn buddy buzz, samen met Karin heb ik dit boek gelezen , buzzen en meepraten in de leesclub, afwisseling genoeg! Wat een fantastische thriller, de spanning wordt er echt ingehouden, met een plotwisseling die je van je sokken blaast! Het einde laat bij mij vraagtekens achter…was het misschien de bedoeling om onze eigen fantasie te gebruiken, komt er een vervolg? Voor de rest enkel lof, een echte aanrader! 

categorie: een boek dat in 2018 verscheen

Passagier 23 - Sebastian Fitzek

****Deze spannende thriller is er één die je niet weg kan leggen, geen woord te veel, de spanning wordt onmiddellijk opgebouwd. Op het moment dat je denkt “ja ik heb het door”, komt er een plotwisseling. De setting is de cruise, normaal hou ik niet van verhalen met één setting en toch werd het op geen enkel ogenblik saai. Wie wil er nog op cruise gaan, na deze mysterieuze thriller!

Categorie: een boek met een getal in de titel

Zes seconden - Danielle Bakhuis

***Voor mij was de auteur onbekend, de cover fantastisch en de korte inhoud trok me direct aan. Dit is een YA met een hoog thriller gehalte, ik vind het zeer filmisch geschreven. Het leest als een trein,  je raast doorheen het verhaal toch vond ik het einde voorspelbaar. Knap geschreven, het hoofdpersonage maakt ook een grote evolutie doorheen het verhaal.

Categorie: een boek met een getal in de titel

Barst - Boris Dittrich

**** Daar kwam het boekenweekgeschenk, samen met Karin hebben wij er een mini buddyread van gemaakt. Na het lezen van het interview van de auteur, kan ik zeggen zijn opzet is geslaagd! Een verhaal dat zeer toegankelijk is voor een breed publiek! Ik heb weer een nieuwe auteur ontdekt, een echte verrassing, ik hou wel van deze schrijfwijze.

Categorie: een boek dat je in één avond uit hebt - een boek dat in 2018 verscheen

                

Pijngrens - Loes den Hollander

***Een tip dat ik kan meegeven, schrijf de personages op, want je krijgt direct een emmer vol personages over je heen, getrouwd, gescheiden, kinderen, vrienden, ouders. Het begin is echt moeilijk als je geen stamboom maakt. Een goed geschreven psychologische thriller, verwacht niet te veel spanning. Hoe noemen we dat.....een goed tussendoortje!

De zoon van de verhalenverteller - Pierre Jarawan

*****Wat een staaltje schrijfwerk, emoties worden beschreven met prachtige woorden, citaten en vergelijkingen. Dit boek heeft toch een deur voor me geopend naar het verscheurde land Beiroet,  de moment dat ik de woorden las, voelde ik ook de pijn, religie die toch de oorzaak is van vele problemen en oorlog. Ik ben normaal geen lezer van politieke problematiek maar deze auteur heeft het op een wijze gedaan dat het niet saai of langdradig werd. Ik sloeg de laatste bladzijde dicht, en de cirkel was rond en ik? Ik moest even bekomen.

Categorie: een boek met #diversiteit - een dik boek - een boek met een enorme lange titel

               

Afvoer - Edward Hendriks

****Een kort verhaal, met als thema “wat als je de tijd kon terugdraaien”.  Ik denk dat elke mens in zijn leven, deze vraag wel eens stelt. Zou ik dezelfde beslissingen nemen, dit verhaal geeft je daar een beeld van, wat als..... Hoedje af voor de auteur!

Categorie: een what if boek - een boek dat je in één avond uit hebt

               

En nu is het tijd om mijn koffer te maken…e reader, en ja Guy er gaat toch één boek mee! Ik wens jullie zon, vriendschap, genieten en vooral woorden, zinnen verweven tot mooie verhalen!Reacties op: Juni in mijn boekenwereldje......

Meer informatie

Gerelateerd