Eppo van Nispen tot Sevenaer: "Mensen die kunnen lezen hebben een beter leven"

op 28 oktober 2016 door

Een jaar geleden vroeg De nieuwe bibliotheek uit Almere me of ik een programma wilde presenteren op TV036, de regionale omroep. Vol bravoure antwoordde ik “ja, natuurlijk”. Niet dat ik ooit voor een camera had gestaan…

Met een team van ambitieuze mensen en een buik vol zenuwen gingen we aan de slag. Ik interviewde Loes den Hollander, Marc de Hond, Sarah Meuleman en dat was nog maar het begin. Al die interviews zijn inmiddels uitgezonden, maar eigenlijk verdienen ze een groter publiek, vind ik. Want hoe bijzonder is het dat al die schrijvers hun werkkamer hebben verlaten om te komen vertellen over hun inspiratie, schrijfproces en ambities! Dingen waar ik nieuwsgierig naar ben. En jij hopelijk ook. 

Om de donderdag zal ik hier op Hebban een uitzending laten zien. 

"De bibliotheek is een huis van mensen"

Maar voordat ik al die schrijvers aan het woord laat, eerst de grote boekenbaas van Nederland. Eind oktober interviewde ik Eppo van Nispen tot Sevenaer, de directeur van het CPNB, over Nederland Leest. Je weet wel, de lezersactie die op dit moment in de bibliotheken gehouden wordt. Inmiddels zijn we al over de helft van de campagne, dus iedereen die zijn of haar gratis boek nog niet heeft opgehaald: rennen!

In de komende 7 minuten legt Eppo niet alleen uit waarom je de Nederland Leest-boeken zou moeten lezen, hij vertelt je ook waarom je überhaupt zou moeten lezen: "Mensen die kunnen lezen hebben een beter leven."

Kijk, daar word ik als schrijver nou blij van!

Deze uitzending is gemaakt in opdracht van De nieuwe bibliotheek en werd geproduceerd door De Clipjesfabriek. Hij werd op 28 oktober 2016 uitgezonden op TV036.Reacties op: Eppo van Nispen tot Sevenaer: "Mensen die kunnen lezen hebben een beter leven"

Gerelateerd