Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Recensie: Erik Persoons - Kaakslag (Klus voor Hebban boekbloggers)

op 05 juli 2016 door

Voor het lezen
Zoals ik in mijn vorige artikel over Kaakslag heb verteld, heb ik dit boek gelezen voor Hebban. De titel en de samenvatting maakte mij nieuwsgierig naar het verhaal.

Het verhaal
Het boek begint met een mooi gedicht van Irana Persoons, de dochter van Erik Persoons.

Het verhaal bestaat uit de verhaallijnen van Joyce, Kiara (o.a. haar dagboekstukken), Tim (o.a. zijn gedachten), ouders van Tim (Victor en Daniëlle) en Marc (broer van Daniëlle).

Joyce verhuist na haar echtscheiding met haar dochtertje Kiara naar het platteland. Kiara raakt bevriend met haar klasgenootje Tim, een dokterszoon.

Tim hoort stemmen in zijn hoofd, hij heeft MCDD (Multiple Complex Developmantel Disorder). Hij trekt Kiara mee in zijn fantasiewereld. Na een schooldag neemt Tim Kiara mee om een draak te verslaan. Hun ouders zijn ongerust en er wordt door de politie een zoekactie gestart.

De zoektocht houdt het dorpje in zijn greep en de ouders van de verdwenen kinderen worden overspoeld met schuldgevoelens.

Na het lezen
De schrijver komt uit België en dat merk je ook aan de Vlaamse schrijftaal. Natuurlijk geen probleem, maar sommige uitspraken en zinsverbanden kom je in de Nederlandse taal niet tegen.

Op de omslag van het boek staat een gehurkt meisje afgebeeld, maar eigenlijk symboliseert zij in mijn beleving niet het verhaal omdat het over twee verdwenen kinderen gaat.

Het genre is een thriller, maar zoals op de omslag staat ook een hoopvol proza, een psychologisch drama en een roman noir. Het verhaal zit vol spanning en draait om de whodunit. Kortom van alles wat.

De personages zijn goed uitgewerkt en het verhaal wordt vanaf verschillende personages gevolgd. Vanaf het begin leef je mee met de hoofdpersonen.

De gedachten van Tim zijn mooi uitgewerkt, je krijgt een goed beeld van wat hij mee moet maken. De radeloosheid van zijn ouders komt ook duidelijk naar voren.

Beoordeling
Ik geef dit boek 4 sterren. Het boek zal ik iedereen aan raden die van spanning houdt. Het is een pakkend boek dat je meteen in zijn greep houdt, ook na het lezen. Ik zal zeker nog meer boeken van Erik Persoons willen lezen.



Reacties op: Recensie: Erik Persoons - Kaakslag (Klus voor Hebban boekbloggers)

Gerelateerd

Over

Erik Persoons

Erik Persoons

Erik Persoons (1965) houdt van uitdagingen. Enkel gekneed door een onvoorwaardel...