Advertentie

Nieuw in december

op 30 november 2020 door

In december komen er niet heel veel nieuwe boeken uit, dus een vrij korte 'Nieuw in...' deze maand. Welke boeken spreken jou aan? En heb ik nog boeken over het hoofd gezien?

Young adult

Elle & Darcy van Alexandria Bellefleur is een romcom over twee vrouwen die niet bij elkaar passen en toch.... Met de, vaak zeer geliefde, fake dating trope.

Al die tijd van Rachael Lippincott & Mikki Daughtry gaat over Kyle die na een auto-ongeluk niet alleen zijn vriendin kwijt is, maar ook hersenletsel heeft opgelopen. Dan ontmoet hij Marley die haar eigen verlies te verwerken heeft. Van de schrijfster van Vijf stappen van jou en met net zo'n waanzinnig mooie cover. 

A sky beyond storm van Sabaa Tahir is het vierde en laatste deel in de An ember in the ashes serie. Sabaa is een Pakistaans-Amerikaanse schrijfster. De serie is geïnspireerd op het oude Rome. 
cfd6915071d48494331b7f6351214305.jpeg

Romans en literatuur

De dagen komen en gaan van Hemley Boum. Met de verhalen van deze vrouwen vertelt Hemley Boum de hedendaagse geschiedenis van Kameroen aan de hand van universele menselijke waarden, gevoelens en tegenstrijdigheden.

Wodka & Ranja van Yvonne Sonke is een verhaal over alcoholverslaving binnen een gezin met kinderen. 

Ik ben er niet van Lize Spit lijkt een roman over psychische problemen, maar helemaal zeker weet ik het niet. 

Queenie van Candice Carty-Williams gaat over een Jamaicaans-Britse vrouw die de grip op haar leven verliest. De positie die Queenie inneemt in de maatschappij, haar onzekerheden en haar vrienden worden voor een belangrijk deel gevormd doordat ze zwart is; niettemin beschrijft ze haar verhaal met een luchtige pen en valt er heel veel te lachen. 
874af06d5a273004b3330f145c443b9d.jpeg

Land of big numbers van Te-Ping Chen is een verhalenbundel over het leven in het moderne China en over Chinezen in de diaspora. 

The seep van Chana Porter is een verhaal over een transvrouw en een invasie van een buitenaards ras. 
ac8eb320817c826bc488e3ce5f1df5ac.jpeg

Non Fictie

Ken je me nog? van Willem Brouwer. Door de auteur wordt een beeld geschetst van de geleidelijke overgang van een actieve echtgenote naar iemand met diepe dementie. Vooral de herinneringen aan betere tijden geven hem steun bij de begeleiding en verzorging van zijn vrouw Tineke.

Uitzicht van Adri de Visser en Julia van Miltenburg gaat over Adri die verlamd en blind is geraakt na een overval in Afrika. 

Hoofdstuk van Rutger Slump vertelt het verhaal van Rutger die door een herseninfarct in één klap verandert van een veertigjarige ambitieuze vader in een blinde man die enkel nog in bed kan liggen. Hij heeft volgens de wetenschap zes weken de tijd om weer te herstellen, maar niemand weet goed hoe. Na twee weken begint Rutger zijn linkerhand te trainen door dit boek te schrijven. De roman volgt het eerste jaar van zijn revalidatie. 

In De kaper vertelt Jet Hoogerwaard over haar kindertijd in een huis met een ernstig zieke broer en een dominante vader. De relatie tussen haar en haar vader verslechtert zeer snel na de diagnose van de broer.  
652899196655724945d11988cb631aa8.jpegReacties op: Nieuw in december

Meer informatie