Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Als een dolle, hollen door Zwolle

op 16 augustus 2017 door

Boekenjacht Zwolle: wie helpt?

Volgende week ga ik een dagje naar Zwolle. Man- en zoonlief gaan naar het spelcomputer museum waar ze heel wat uurtjes zoet zijn en ze laten mij los voor ze daar naar binnen gaan. Ik mag de hele middag vrij rondlopen in deze stad. De hele middag mag ik in mijn uppie shoppen. Met een beetje fantasie zie je mij al hollen door Zwolle. Geweldig toch? Bookstore Hunting deel vier zit gebeiteld. 

Wat is Bookstore Hunting?
Wat? Weet je nog niet wat Bookstore Hunting is? Kijk dan snel even híer voor deel één in Brugge en Oostende en kijk dáár voor deel twee in Maastricht.

Oeps, je vraagt je nu af waar deel drie dan is? Eueuhhh, die hebben jullie nog te goed.

e0db7f8474f29360a0cc17159a2f72f8.jpegMaar voor het geval je geen tijd hebt om te kijken bij die blogs wil ik het ook wel even uitleggen. Bij mijn eigen bedachte spel, gebaseerd op de jacht naar Pokémons, ga ik in een stad, waar ik terecht kom door vakantie of city-trip, op jacht naar de mooiste, meest bijzondere, of meest speciale boekhandel. Heel vaak koop ik dan juist in die winkel het boek dat het hoogst op mijn verlanglijst staat. Een boekhandel verdient niet zo maar het predicaat ‘Boekhandel van de Hunt’. Nee hoor, daarvoor moet het iets bijzonders zijn; een bijzondere of uitgebreide collectie boeken, opvallend of afwijkend qua interieur, een spectaculaire service of iets anders dat boven de rest uitsteekt.

Waar ga ik dit keer heen?
Natuurlijk wil ik wel goed voorbereid zijn als ik ga 'Hunten' in Zwolle. Door blogs van andere lezers heb ik al ideeën opgedaan en weet ik deels waar ik heen ga die dag. Zo weet ik dat ik naar Waanders in de Broeren moet die dag; prachtig om te bekijken en heerlijk om in rond te struinen. Door even te surfen op internet kwam ik ook bij Boekhuis Zwolle. Ook dat klinkt als een spekkie naar mijn bekkie dus dat adres staat ook genoteerd. 

Boekenhuis Zwolle                         Waanders in de Broeren
Jufferenwal 14                                  Achter de Broere 1-3
8011 LE Zwolle                                 8011 VA Zwolle
038 4214408                                    038 4215392

Wie helpt mij?
Hier kom ik op het punt dat ik jullie hulp nodig heb. Ik heb namelijk twee belangrijke vragen.


21dad59b427fb61e5dbb289e959a2941.pngDe eerste vraag
betreft de locaties die ik moet bezoeken. Wie helpt mij om deze goddelijke middag zo effectief mogelijk te besteden? Waar moet ik nog meer naar toe? Is er nog een belangrijke boekhandel die ik gezien MOET hebben? Is er een adresje, misschien wel ergens in een uithoek waar je niet zo snel komt, waar toch echt een vurrukkullukke (met dank aan Remco Campert) boekhandel zit met juist hele speciale exemplaren om mijn verzameling aan te vullen? Of kan ik al die heerlijke uren rustig op mijn gemak in bovenstaande boekhandelhuizen vertoeven? 

f62df3decfb622ceb0cce007cde0b34a.pngDan komt de tweede en misschien wel belangrijkste vraag. Als ik dan daadwerkelijk in Zwolle een fantastische boekhandel tegen het lijf loop dan wil ik daar ook het ultieme boek aanschaffen. Daarom is mijn vraag op welk boek ik mijn jacht zou moeten richten? Als jij mij nu mag adviseren om een boek te kopen op deze dag, welk boek moet ik dan kopen? Welk boek mag ik niet missen in mijn boekenkast? Wat is het ultieme boek waarvan jij denkt dat ik dat mooi zou vinden? Van welk boek zou ik genieten, zou ik helemaal blij worden? Wie helpt mij?

Ik ben erg nieuwsgierig welke boeken mij geadviseerd zullen worden en of ik daar mijn ultieme Bookstore-Hunting-boek uit kan destilleren. Ik heb al een plekje gecreëerd in mijn boekenkast om dit boek tijdelijk, tot aan het lezen, te showen.

Speciaal voor de dames van WLFG, het mag want het is nog augustus :-)



Reacties op: Als een dolle, hollen door Zwolle

Meer informatie

Lijsten

De Dolle-Zwolle lijst *GL*

op 17 augustus 2017 door Gigi Leestgraag 19 boeken 4 volgers 12 reacties