Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Herberg voor Normale mensen

op 03 december 2019 door

Lees mee in De herberg voor Normale mensen

December is de maand waarin we van start gaan met het lezen van Normale mensen van Sally Rooney. In deze luchtige herberg is het mogelijk om de bijzonderheden en de dingen die ons opvallen in het boek, te bespreken. Heb jij dit boek al klaar liggen voor deze bespreking? Of staat het boek wel al in de kast maar kwam je er nog niet aan toe? Dit is je kans.

Sally Rooney (1991) schreef met Normale mensen een boek dat wereldwijd een succes werd. Ze maakte haar debuut in 2017 met Gesprekken met vrienden. Normale mensen is haar tweede roman. Op dit moment schrijft Rooney zelf aan het script voor een serie van het verhaal van Normale mensen. De BBC heeft namelijk de rechten gekocht voor een televisieserie van deze roman.
Natuurlijk willen wij dit boek gelezen hebben voordat deze televisieserie verschijnt. Bij mijn oproep voor meelezers staken wel 8 lezers hun hand op en daarom maak ik er een kleine leesclub van. Als jij ook wil aansluiten, en natuurlijk wil je dat, dan mag je dat hieronder aangeven en dan plaats ik je naam er bij.

2a65b355b8a0435b087d2417be8d3417.png

 

Hoe gaan we het aanpakken?

Vanaf 3 december beginnen we met lezen en vanaf 17 december beginnen we met de discussie. Als jij het al eerder begint of het boek zelfs al uit hebt mag je zeker mee discussiëren. Als jij iets later wil starten om vlak voor 17 december klaar te zijn is dat ook goed.
Als je een vraag hebt over het boek die je ter discussie wil stellen, laat dit dan even weten zonder direct je vraag te verklappen. Tijdens de discussie plaatsen ongeveer dagelijks een nieuwe vraag. Ik denk dat we dan zeker voor het einde van het jaar klaar zijn met deze leesclub.

Lezen jullie mee - VeraB* - Evelien* - Mariek* - Evy* - Gerrie Oreel* - Anne Oerlemans - Nathalie B* - Madsie - Willeke* - Katrien* - Wil2* - Sterrezee?

De herberg is open voor het bespreken van Normale mensen, hoe het lezen vordert, hoe het lezen bevalt en vooral ook voor andere onderwerpen. Voor wie kan ik al iets inschenken?

* Om alvast op discussie-temperatuur te komen heb ik al enkele opwarm vraagjes:

 - Las jij ook het debuut van Rooney?

 - Wat vind jij van de cover? 



Reacties op: Herberg voor Normale mensen

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Sally Rooney

Sally Rooney

Sally Rooney (1991) groeide op in Couny Mayo, in het westen van Ierland. Ze stud...

Lijsten