Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

In ‘t Hooge nest

op 11 september 2022 door

Aan het begin van het jaar, als de Hebban Reading Challenge Categorieën bekend worden, heb ik vaak al snel een hele stapel klaar liggen passend in dat jaar en passend bij die categorieën. Aan het einde van het jaar blijkt die stapel vaak nog vrijwel onaangeroerd op dezelfde plek te liggen. Ik heb me dan weer niet aan de afspraak met mezelf gehouden. Dat wilde ik anders. 

En dus riep ik jullie hulp in. De roman 't Hooge nest ligt al langere tijd op de leesstapel. Ik las ooit Schuim der aarde en dat vond ik een fijn boek om te lezen. Deze roman zou nog mooier zijn. Waarom blijft zo'n boek dan telkens liggen? Dat komt door voorpiepboeken. Nu heb ik een dubbele reden om het boek te gaan lezen. Ik wil meer boeken uit mijn eigen kast lezen en mijn fysieke leesclub zocht nog een boek. Hoe mooi is het dan om zo'n dubbele reden te combineren met een leesproject op Hebban. 

Zoals jullie misschien wel weten, ben ik, naast het maken van een Hebbanjaar-leesstapel, ook verzot op het opzetten van een leesproject. Dat klinkt heel sociaal maar het is puur egoïsme; het vastleggen van een leesdatum voor boekprojecten, is voor mij bijna de enige manier om andere boeken niet telkens voor te laten piepen. Dat geldt dus ook voor deze roman van Roxane van Iperen. De datum staat vast en het café is bij dezen geopend.

Volgens mijn leeskalender moet ik deze roman op 1 oktober uit hebben. Want dat is het moment dat we gaan starten met de discussie. Een betere stok achter de deur krijg ik niet. 

1e025391be59b1f690245444e3b1ec1a.png

 

Lees jij mee? 

Heb jij 't Hooge nest ook al lang in de kast liggen of op een Ereader staan en wil je meedoen met dit leesproject? Of raak je zo enthousiast door deze oproep dat je het boek spontaan bij de bibliotheek ophaalt of bij de boekhandel bestelt? Laat het dan hieronder weten en vertel zo af en toe even hoe ver je bent met lezen.

De discussie is niet verplicht, ook niet als je je eerder hebt aangemeld. Meedoen met dit leesproject moet leuk blijven. Als je vragen wilt overslaan of gewoon heel sporadisch iets wil beantwoorden, dan is dat ook goed.*



Reacties op: In ‘t Hooge nest

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Roxane van Iperen

Roxane van Iperen

Lezer, schrijver van Schuim der aarde (juli 2016)