Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Thema’s HRC 2019? Een kwestie van juist management

op 01 januari 2019 door

Het begint met plannen

 
Je moet natuurlijk op tijd beginnen met je planning en daarom ben ik enkele dagen geleden eens gaan kijken wat de Reading Challenge van 2019 voor mij in petto zou kunnen hebben. Twaalf thema’s moet ik fixen, zonder dat het mijn andere leesplannen in de war schopt. Twaalf, dat is te doen, dat is haalbare kaart, dat is perfect mogelijk. Ik heb nog een mooie boekentipper van Anne klaar liggen dus dat eerste thema is al binnen, dacht ik. Zij tipte mij maanden geleden Tess van de d’Urbervilles van Thomas Hardy en ik heb het nog niet gelezen. Ik verheug me op dit boek.

Nu, zo vlak na de jaarwisseling, alle thema’s nog eens bekijkend, heb ik een briljant plan. Al zeg ik het zelf. Ik heb mijn planning klaar, sterker nog ik heb het boek al klaar staan. Het boek? Jawel, ik vond één boek waarmee ik met een beetje geluk alle thema’s vang.

Het is een peulenschil om onderstaande informatie op de juiste manier bij de boekentipper in te vullen zodat de juiste titel er uit komt rollen (thema januari).

32ce2cc59c88ea324c0f42efa4d82693.png


 

Het boek dat ik in gedachten heb, bleek enige tijd geleden het onderwerp van een enorm populaire leesclub (thema februari) en doordat dit boek het (management)boek van het jaar 2016 werd, is het direct een prijswinnaar (thema maart). In eerste instantie (thema april) zocht ik al bij SFF, FG of de thrillers voor ‘iets anders’. Good Omens (wie leest mee met deze klassieker met de SFF-club?) van Pratchett & Gaiman was een goede optie, maar dit bleek niet nodig voor mijn challenge. Non-fictie lees ik namelijk veel te weinig en dus mijn ‘object of interest’ past perfect in het thema ‘lees eens wat anders’.

b90d22eac6a741cc639257342fe4dc8d.jpeg

Het boek grijpt terug naar eerdere ervaringen en oudere culturen en zet dit in voor ervaringen die van belang zijn voor de actualiteit (thema mei) en het blijkt een doorbraak te zijn voor de twee auteurs (thema juni). Zij hebben gebruikt gemaakt van werkelijk gebeurde situaties waardoor je kunt zeggen dat het deels waargebeurd is (thema juli).
De cover toont al dat dit boek perfect past bij het volgende thema; je leest over verre, vreemde volkeren, je wordt gedwongen de wereld door andermans ogen te bekijken (thema augustus). Dit boek staat al meer dan een jaar in mijn kast en ik was het bijna vergeten, toch minstens vergeten om het dit jaar te lezen (thema november).
Een thema dat me een beetje deed twijfelen aan mijn keuze was Een boek dat DIT jaar een 5-sterren recensie kreeg... (ik las die zin trouwens in 2018...). Het is wel een tijdje geleden maar in 2016 kreeg dit boek wel 7 vijf-sterren-recensies en dat tel ik, als manager van mijn eigen leesplannen, direct goed (thema december).

b5799dc7863b03424a924461477b4593.jpeg

 

Wat mij dan nog te doen staat, is managen! Ik wil dit boek zo promoten dat alle lezers deze titel vóór september hoog in hun top 25 plaatsen zodat het de Hebban 1000 zal halen (thema september). Nu dacht ik dat ik daarnaast nog moest zorgen dat het boek verfilmd werd (thema oktober) maar met behulp van Nathalie B en Marieke blijkt ook dat al geregeld. Even dacht ik een mooi shot van het boek te maken en dat te plaatsen op YouTube maar er is al een film van dit boek!

cf3a954f47f14c5ef18c00fd5899ad2b.jpeg

* O ja, en ik moet niet vergeten De Corporate Tribe van Danielle Braun & Jitse Kramer te lezen maar dan ben ik daadwerkelijk in één boek klaar met alle thema’s voor 2019.



Reacties op: Thema’s HRC 2019? Een kwestie van juist management

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Thomas Hardy

Thomas Hardy

Thomas Hardy (1840-1928) was een Engelse romanschrijver en dichter. Hij wordt be...

Terry Pratchett

Terry Pratchett

Terry Pratchett (Beaconsfield, 1948 - Broad Chalke, 2015) was met zijn onovertro...

Neil Gaiman

Neil Gaiman

Neil Richard Gaiman (Portchester, 10 november 1960) is een Engelse schrijver van...