Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wat ik las in november 2020

op 01 december 2020 door

Een Rus, een topper, een klassieker en een favoriet van mijn dochter

Een bijzondere en wonderlijke combinatie aan boeken dit keer. Ik bespreek ze kort en ik begin met de laatste.

Lieve woordjes van Carl Norac met prachtige illustraties van Claude K. Dubois is mogelijk ook wel een klassieker. Dit boek is in de VS enorm goed verkocht in het verleden en ik snap heel goed waarom. Een prachtig prentenboek dat nog altijd graag gelezen wordt en erg geliefd is bij de kleintjes en hun ouders.

De avonturen van Alice van Lewis Carroll uit 1865 is natuurlijk een klassieker. Niet voor niets bespreken we dit boek bij het Klassieker-Genootschap hier op Hebban vanaf 1 december. Het eerste deel las ik al eens eerder en tijdens het lezen wist ik weer waarom ik niet toekwam aan het tweede deel. Ondanks de vele woordgrappen is dit vreemde verhaal toch niet helemaal mijn ‘cup of tea’. Ook de Disney-film kon mij niet bekoren. Maar het verhaal is wel bijzonder, zeer bijzonder en ik snap het enthousiasme van anderen. 

De halfbroer van Lars Saabye Christensen, is voor mij de topper en niet alleen van deze maand! Wat een prachtboek, wat een indrukwekkend verhaal. Bij onze leesclub werd wel duidelijk dat je van dit boek gaat houden of juist helemaal niet. Op een gegeven moment noemde iemand dat je van de koude of de warme kant van de familie was. Zo voelde het ook. Prachtig!
Het is pittig, het schuurt, het vraagt energie en concentratie van de lezer. Ik was na de eerste bladzijde verkocht en genoot meer dan 600 pagina’s lang.

Dan hebben we nog de Rus, de vijfde uit onze reeks: De zeven Russen en een Oekraïner. Ondergrondse notities van Fjodor Dostojevski, is een filosofisch verhaal. Mijn eerste indruk was: wat is dit ondoorgrondelijk... maar wel mooi. Ik moest grinniken om de uitspattingen van de verteller. Zo negatief, op het lugubere en walgelijke af. En dan zeggen: "maar dit zijn allemaal goeden dromen". Hoe verzint ie het? Ik moest wel snel doorlezen anders telde dit boek niet meer mee voor november. Pfff.

8084986bf074eb3dc336f70bf1bfa958.jpeg

 

Was dat erg als ik dat boek niet op tijd uit had?
Ja want dan was mijn collage niet meer zo mooi passend...
Je kunt je maar ergens druk om maken. Liever over een niet passende collage dan over een mondkapjesverplichting of over het feit dat we iets meer moeite moeten doen om een fijn presentje van Hebban in ontvangst te nemen met een prachtige uitvinding namelijk de Hebbon! (Die ik weer veel liever heb dan de bonbon.) 

Ik ga snel verder met de boeken voor december. Er staat weer wat moois voor me klaar.



Reacties op: Wat ik las in november 2020

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Lars Saabye Christensen

Lars Saabye Christensen

Lars Saabye Christensen (1953) is een Noorse schrijver. Hij is in alle genres th...

Fjodor Dostojevski

Fjodor Dostojevski

Fjodor Michajlovitsj Dostojevski (1821–1881) was een Russische romanschrij...

Lewis Carroll

Lewis Carroll

Lewis Carroll, pseudoniem van Charles Lutwidge Dodgson (1832-1898) was een Engel...