Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wat zou jij doen? Vinken Ayoub!

op 11 maart 2018 door

Nu ik midden in de leesclub van Ayoub zit wordt ik geconfronteerd met een challenge kwestie waarbij ik nieuwsgierig ben naar wat jij zou doen. Ayoub, een drieluik of trilogie of in ieder geval een samenvoeging van drie boeken van Fikry el Azzouzi, bevat dus eigenlijk drie verhalen in één cover. Het schapenfeest, Drarrie in de nacht en Alleen zij zijn samengevoegd. Dat vind ik heel terecht want ze passen goed bij elkaar. Ik heb nu net het tweede boek uit de bundel uit en daardoor kom ik bij mijn vraag: Wat zou jij doen?

Wat bedoel je? 
Je wilt nu vast meer uitleg bij mijn vraag, niet? Ik kan kort zijn maar ben nu eenmaal meestal gewoon lang van stof.
We zitten nog midden in de leesclub. Ik ben net begonnen aan de derde roman in de rij. Drarrie in de nacht heb ik net achter me gelaten en ik hoop dat het derde boek zich meer overdag afspeelt. Ik ben niet echt een nachtmens, maar dat is een zijpad, dat bespreek ik nu niet. Het is juist bij de overstap van boek twee naar boek drie dat de vraag zich bij mij opdringt.
Natuurlijk wil je alle boeken die je leest voor je challenge afvinken (ziedaar, daar zijn mijn vinkjes weer). Als je een veellezer bent zoals Marieke, kijk je niet op een vinkje meer of minder. Let op, ik beweer niet dat zij sjoemelt met haar vinkjes. Verre van dat, ik schat haar als heel betrouwbaar in en ik schat mezelf in als een goed mensenkenner. Het is alleen dat zij niet zo snel zal piepen als een boek minder vinken oplevert.
Zelf zit ik op het vinkentouw als het om boeken vinken gaat. Zeker nu ik de afgelopen weken minder heb kunnen lezen dan ik wenste. Als je dan een bundel leest met drie afzonderlijke romans, die eerder ook als afzonderlijk boek zijn uitgegeven, registreer je die bundel als één boek dus ook maar één vink? Of ga je voor extra vinken? Schrijf je na elke gelezen roman een vinkje waardoor deze bundel je wel drie vinken oplevert?

Ik heb mijn ei gelegd 
Na veel wikken en wegen, passen en meten, beredeneren en rekenen heb ik mijn keuze gemaakt. Ik kan voor beide opties argumenten bedenken maar wat voor mij de doorslag gaf, is dat ik maar één boek in mijn handen hield. Daarom kies ik toch voor één grote dikke vink voor deze bundel.

83455ac8430a849dd8374da4bb27e8f4.png

Wat zou jij doen?



Reacties op: Wat zou jij doen? Vinken Ayoub!

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Fikry El Azzouzi

Fikry El Azzouzi

Fikry El Azzouzi (1978) schrijft columns en theaterstukken. Na zijn juichen...