Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Creatief met Categorieën week 13 en 14

op 09 april 2018 door

Alweer zijn er twee weken voorbij en is het tijd voor mijn twee wekelijkse overzicht van mijn lees (en luister)voer. Twee weken die in het teken staan van leesfeuilletons, een serie, leesclubboeken en luisterboeken, volgens een strakke planning. En gelukkig waren de meeste ook erg leuk. De meeste dus, geen 100% succesvolle score.
9615c3b1dc1bd1e855d5295923231cc3.jpg

(50) Simpelweg verrukkelijk - Susan Mallery

Een eerste deel van een serie over drie volwassen broers en een zus. De familie heeft een keten van restaurants onder toeziend oog van grootmoeder Gloria. In deel 1 gaat het voornamelijk over Cal die het restaurant The Waterfront moet redden. Hij huurt zijn exvrouw in voor de keuken, wat niet alleen de temperatuur in de keuken verhoogd. Een leuke vlotte roman, vol humor drama en liefde.

  • Cat 6: eerst deel van een serie

(51) Krijtstreep en lippenstift - Shana Gray

Het leuke van een feuilleton is dat je elke week een deel kan lezen, en na 7 weken een heel boek hebt gelezen. Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag gingen netjes om en om, maar daarna was ik toch wel zo nieuwsgierig naar het einde, dat vrijdag, zaterdag en zondag achter elkaar werden uitgelezen. Een licht erotische roman, met een leuk verhaal wat op het einde toch nog een verrassing heeft. Een leuk feuilleton om te lezen.

  • Cat 16 - Boek uit 2018

(52) Passe partout - Astrid Harrewijn

Een luisterboek, (Storytell original). Geluisterd voor een luisterbuddy van de Feelgood club. Leuk verhaal, lekker grappig en een hoop gedoe.

  • Cat 16 - Boek uit 2018
  • Cat 30 - Een grappig boek

(53) Alice in wonderland - Carroll Lewis

Gelezen voor een Hebban leesclub. Ik werd verliefd op de tekeningen en was dus ook erg gelukkig dat ik mee mocht lezen. Het is het bekende verhaal van Alice in Wonderland in een wat moderne uitvoering. Het lees makkelijk en is uitermate geschikt om voor te lezen. De tekeningen zijn geweldig en maken het boek.

Cat 9 - Een verfilmd boek
Cat 11 - Boek ouder dan 10 jaar (originele verhaal)
Cat 16 - Boek uit 2018 (heruitgave)
Cat 25 - Boek met diverstiteit
Cat 34 - Boek met een naam in de titel
Cat 46 - Een beestachtig boek

(54) De taarten van Marie - Claire Sandy

Een boek van de bieb voor mijn blog op de Feelgood spot. Een beetje traag in het begin, maar een feelgood boek met een beetje meer. Leuk om te lezen.

  • Cat 34 - Een boek met een naam in de titel

(55) Vrouwen die vreemdgaan  - Wieke van Oordt

Ik heb wat met vreemde titels, nu deze weer. De korte samenvatting sprak me wel aan en ik zette het luisterboek aan. De vertel stem past uitstekend bij het boek, vlot vrolijk en vooral snel. Maar gedurende het boek gaat het wel tegenstaan. De vrouwen in het boek zijn wat ouder (overgang) en krijgen een enorm libido, waar ze royaal gebruik van maken. Die jonge vrolijke stem past dan niet meer zo goed, het is verwarrend. Daarbij blijven de personages nogal oppervlakkig en gebeurt er eigenlijk niet zo veel anders dan vrouwen die vreemdgaan.
Helaas, afgesloten met twee sterren.

(56) En we noemen hem - Marjolijn van Heemstra

Coördinatie van een Libris genomineerd leesclub boek. Best spannend, want het valt onder literatuur en lang niet alle literatuur is mijn smaak. Dit boek leest echter heel lekker. De leesclub is gezellig, ik ben benieuwd naar de discussie en natuurlijk naar de uitslag in mei.

  • Cat 13 - Een in 2017 bekroond boek
  • Cat 45 - Boek met meerdere tijden

(57) Oorlogskind - Mechtild Borrmann

Af en toe heb ik echt mazzel, samen met de Feelgood club mochten we dit boek vooruitlezen, en in mei mogen we de schrijfster ontmoeten. Allemaal leuk, maar dan is het wel fijn als het boek ook mooi is. Er volgt nog een groepsrecensie op de spot van de Feelgood club, maar ik vond het erg mooi.

Cat 16 - Boek uit 2018
Cat 24 - Historische roman
Cat 29 - Boek dat zich afspeelt in de oorlog
Cat 33 - Winterse sferen
Cat 42 - Klimaat of weer speelt een rol
Cat 45 - Meerdere tijden

(58) ?

Een vraagteken? Ja helaas. Ik had me opgegeven voor jury van het luisterboek van 2018 en kreeg zo drie luisterboeken toebedeeld om te luisteren. Pas in mei mogen we bekend maken welke boeken we hebben geluisterd.

(59) Angel - Filip Rogiers

Nog een leesclubboek en opnieuw met de coördinatie erbij. Elke keer weer leuk om te doen. Deze keer een boek waar ik nogal onvoorbereid in stapte. Helemaal begrijpen doe ik het boek nog niet, maar daar is straks de leesclub weer voor.
(-_-).

Cat 16 - Boek uit 2018
Cat 29 - Boek dat speelt tijdens Koude Oolog
Cat 45 - Meerdere tijden

(60) Een week in Parijs - Rachel Hore

Een boek van de bieb voor een buddyread met Diana. Heerlijk boek met twee tijdlijnen en een spannend verhaal over Parijs in de oorlog. Met plezier gelezen, en binnenkort in een verslag op de spot van de Feelgood club.

Cat 23 - Een boek dat een verhaal in een verhaal is
Cat 24 - Historische roman
Cat 29 - Boek dat zich afspeelt in de oorlog
Cat 34 - Een boek met een naam in de titel
Cat 39 - Boek waarin muziek een rol speelt
Cat 45 - Meerdere tijden

9615c3b1dc1bd1e855d5295923231cc3.jpg

Wat heb ik in het vooruitzicht? Nog een verplicht luisterboek en daarna vrije keuze. Een boek voor mijn #leesdatboeknoutocheensuit challenge, een buddy read met lezer Karin, een genre melange, twee delen van een duivels feuilleton, nog wat voor de spot van Feelgood en twee bieb boeken. Vervelen zal ik me zeker niet.



Reacties op: Creatief met Categorieën week 13 en 14

Meer informatie

Gerelateerd