Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Creatief met Categorieën week 25 en 26

op 03 juli 2018 door

Het is echt heel handig om in een blog bij te houden wat ik zoal lees. (Vooral achteraf om het terug te kijken). Maar het maken van zo'n blog is toch elke keer behoorlijk bewerkelijk. De eerste paar boeken zet ik er braaf in, daarna ben ik druk en vergeet ik het, om na twee weken alsnog de boeken aan te vullen en de categorieën uit te zoeken en de opmaakt te doen. 

Maar ik klaag niet hoor, ik vind het leuk. Alleen zijn er zoveel dingen die ik ook leuk vind om te doen. En dan met dit mooie weer zit ik graag buiten ipv achter de computer en op de tablet een blog uitwerken is alles behalve ideaal. Toch is het me weer gelukt, mijn overzicht is weer af.

999325f75a395f70cbeea2cfeedcb34a.jpg

Wat las ik deze weken uit

(117) Bakken voor je leven - Sarah Vaughan

Tijdens het maken van een blog voor de Feelgood Club, ontdekte ik dit boek. De bieb had het liggen en ik heb het gelijk gehaald. Vervolgens bleef het bij mij lang liggen en vlak voor het retour moest, heb ik het maar snel uitgelezen. Toch weer een dik boek (400 pgn), maar het las vlot en het onderwerp was leuk. Het is geinspireerd door The great Englisch Bake Off, maar de bakwedstrijd in het boek was niet op tv, de winnaars kregen een You tube filmpje. Er wordt veel gebakken, maar de verhalen gaan grotendeels over de persoonlijke verhalen van de deelnemers. Allemaal hebben ze of een verleden, of een situatie in het heden waar ze mee tobben. Daarnaast een verhaal uit het verleden over een personage die de basis heeft gelegd voor een kookboek en haar leven.
Leuk boek, geen topper, maar best interessante personages. Ik kreeg niet de neiging om nu zelf vanalles te gaan bakken, maar dat kan ook aan het ontbreken van recepten liggen. (nee, leuke smoes, maar ik bak gewoon niet graag).

  • 23 Verhaal in een verhaal

(118) Ivanov - Hanna Bervoets

Luisterboek via Bookchoice. Op de telefoon app van BC kan ik de selectie boeken terugvinden tot een jaar geleden. Vorig jaar mei zat Ivanov erbij. De cover is interessant en ik zag ook mooie recensies. Dus voordat deze uit de app zou verdwijnen ben ik dit boek gaan luisteren. Een prettige voorleesstem en een intrigerend verhaal. 

  • 34 Boek met een naam in de titel

(119) Onder het ijs - Ellen de Bruin

Laatste van de vijf debuutboeken. Op tijd klaar, nu afwachten tot de debuutprijs bekend wordt gemaakt.

  • 2 Debuut

(120) Geboren in Vuur - Nora Roberts

Gelezen voor een buddyread met Amarins. Veel Ierse romantiek, helaas weinig spanning wat in andere van haar boeken wel te vinden is. Een eerste deel uit een serie van 3.

  • 6 Deel een van een serie

(121) Zeven perfecte dagen - Rosie Walsh

Gelezen voor een groepsrecensie van De Feelgood Club, in vier delen over vier weken. Prachtige opbouw van het verhaal met een shocking twist, daarna verandering van perspectief en een heerlijk einde. Met plezier gelezen.

  • 7 Getal in de titel
  • 16 Boek uit 2018
  • 45 speelt in meerdere tijden

(122) De tien wensen van Lucy Harte - Emma Heatherington

Tissue box leeg, tissues volgejankt! En dat had ik niet verwacht. Wat een mooi liefdevol en hartverscheurend boek. Ik was er zo van onder de indruk dat ik niet meer kon lezen van de tranen. Met stip op 1 in de tranentrekkers top 5.

  • 25 Diversiteit
  • 34 Boek met een naam in de titel

(123) Oomen stroomt over - Francine Oomen 

Speciaal voor vrouwen in de overgang (en ook leuk voor vrouwen die dat (nog) niet zijn), een graphic novel van Francine Oomen. Zij knalde keihard de overgang in en wist niet wat haar overkwam. Het proces heeft ze aan de hand van geweldige grappige tekeningen uitgewerkt in dit boek. Een openbaring! Vol humor worden serieuze zaken doorgenomen. Erg leuk en leerzaam ook nog. Ik schreeft er een blog over op de spot van de Feelgood Club.

  • - 4 Graphic novel

(124) Geheim akkoord - Marieke Simons

Een boek voor een boekenbloggerklus. Hoewel ik het druk heb met het lezen voor de Feelgood Club, vind ik toch de boekenbloggerklus erg leuk om te doen. Deze keer vond ik een boek van een naamgenoot. Ik had het al elders op internet voorbij zien komen en het sprak me wel aan. Het gaat over een band met vier jongens die op het punt staan om door te breken. Ze mogen spelen in het voorprogramma van een andere beroemde band, maar tussen de leden van beide bands is er haat en nijd. Dan is er ook nog een meisje, beste vriendin van de ene en die wordt uitgerekend verliefd op de zanger van de andere band. Genoeg ingrediënten voor een hoop troubles, maar heerlijk om te lezen. Een goed geslaagde boekenbloggerklus!

  • 39 Muziek
  • 25 Diversiteit
  • 2 Nederlands debuut

(125) Lust en structure - Marielle Brouwer

Voor de Feelgood Club maakt ik een blog over de serie en interviewde deze indie-schrijfster. De eerste twee delen had ik al gelezen en nu kreeg ik ook deel drie. Een leuke New Adult met twee personages die ook in de eerste twee boeken al een kleine rol hadden. Over de leden van een band en vanalles eromheen. Heerlijk om te lezen.

  • 39 muziek

(126) Chaos - Elsbeth de Jager

Gelezen voor een buddy op de Feelgood spot met Renate en we waren ook bij de boekpresentatie. Een boek met een bijzonder onderwerp. Wat als je man, met wie je al 11 jaar samen bent, eigenlijk homo is en je altijd heeft 'gebruikt' omdat het plaatje dan klopte. Een boek vanuit de visie van de vrouw die zich bedrogen voelt en die na het uit de kast komen van de man haar eigen leven weer op de rails moet krijgen. Dat thema gegoten in een feelgood verhaal is interessant en nog heerlijk om te lezen ook.

  • 2 Nederlands debuut
  • 25 Diversiteit
  • 40 Speelt dees op een eiland
  • 49 What if

999325f75a395f70cbeea2cfeedcb34a.jpg

Het waren weer behoorlijk uiteenlopende boeken en er zat deze keer geen enkele misser tussen. Ik heb stapels nieuw leesvoer gescoord en kan dus weer even vooruit, zeker twee weken! 



Reacties op: Creatief met Categorieën week 25 en 26

Meer informatie

Gerelateerd