Creatief met Categorieën week 31 en 32

op 25 augustus 2018 door

Augustus de achtste maand. Het is nogal volop zomervakantie, maar het gaat wel snel. Binnenkort komen de dozen met schoolboeken weer binnen en kunnen we weer kaften. We gaan nog op reis met het gezin. Maar in deze blog draait het om mijn gelezen en geluisterde boeken. 

Dit intro schreef ik al zo'n vier weken geleden en zou ik nog plaatsen voor mijn vakantie, maar het liep even anders. De vakantie ging voor en het opmaken van de blog op vakantie op de tablet zag ik niet zitten. Daarom een heel laat overzicht van week 31 en 32, terwijl week 33 en 34 (Creatief op vakantie) ook al staat te springen om geplaatst te worden.

Mijn vakantie was absoluut heerlijk, ik ben bruiner dan ooit en dat terwijl ik een hoop in de schaduw heb gezeten, (want het was gemiddeld 34 graden en ik ben nogal bleek). We hebben cultuur gesnoven, zee gezien, gevoeld en gezwommen, gesnorkeld, idem in het zwembad, maar daar waren niet echt veel visjes te zien, we hebben gegeten, gelachen en genoten.

Net meer dan 500 Hebban mailtjes doorgenomen terwijl eigenlijk de was in de wasmachine moet... Tja prioriteiten. haha.

Voor nu even genoeg over de vakantie, de vakantie blog zelf volgt hopelijk komende week. De planning zit alweer strak in elkaar.

999325f75a395f70cbeea2cfeedcb34a.jpg

Wat las en luisterde ik uit in deze twee weken?

(148) Verhaal van de dienstmaagd - Margaret Atwood

Met de komst van de serie op Netflix (die ik niet heb gezien en ook niet ga kijken), is dit boek uit 1994 (!) weer helemaal hot. Ik wilde het graag lezen, maar de bieb maakte geen haast met het uitleveren ervan. Pas afgelopen week kon ik een exemplaar ophalen. Niet zo gek dat het zo lang duurde, het is een uit de bieb van de scholengemeenschap en kan kennelijk alleen tijdens de zomervakantie worden geleend. Ik begin zondag te lezen en raakte tot de helft en las op maandag de rest uit. Niet vaak wordt ik zo in een boek gezogen. Een fijne schrijfstijl en een intrigerend en boeiend verhaal. Deze Vanfred verteld haar verhaal over een dystopisch Amerika, waar een Christelijke groep de macht heeft overgenomen en leeft volgens de Bijbel, tenminste de versie zoals zij die lezen. Niemand mag meer lezen, letters en woorden zijn verboden. Veel vrouwen zijn onvruchtbaar, de vruchtbare worden beschouwd als broedmachines voor de families van bestuurders. Een heftig thema, en opvallend hoe deze schrijfster in 1994 al een toekomstbeeld schepte die zeer realistisch blijkt.

 • 8 Verfilmd boek
 • 9 Verboden boek
 • 11 Ouder dan 10 jaar
 • 32 What if
 • 41 Griezelig toekomstbeeld
 • 43 Religie speelt een rol
 • 45 Meerdere tijden
 • 49 Boekenthema (hier zijn ze verboden en verbrand, maar stiekem toch aanwezig)

(149) Alleen voor jou  - Luke Allnutt

Een openhartig verhaal over een vader die moet toezien hoe zijn zoontje vna 8 terminaal ziek wordt en overlijdt en wat dat doet met je als mens en voor je relatie. Ik heb het boek geluisterd en daar is het prima geschikt voor. Misschien dat het op deze manier niet 100% overkwam zoals de schrijver heeft bedoeld, want hoewel ik had verwacht dat het me enorm zou raken, viel dat erg mee. Dat heeft waarschijnlijk te maken met de uitweidingen die in het boek voorkomen, de contacten via internet met anderen, de oplichting waar ze mee te maken kregen en toch wat afstandelijke wijze waarop het verhaal werd verteld.

 • 16 Boek uit 2018
 • 25 Boek met diversiteit
 • 32 What if. Wat als je kind ernstig ziek is en overllijdt

(150) De handen van - Huizer schrijversgilde

Een oproepje op FB deed een ongecorrigeerde pdf in een mijn email belanden. Janine van der Hulst is de initiatief neemster van deze bundel. 19 Schrijvers en schrijfsters deden mee aan een schrijfopdracht. Begin het verhaal met De handen van... of laat het terug komen in het verhaal. Het leverde een gevarieerde verhalenbundel op. Zie ook mijn blog.

 • Boek met korte verhalen

(151) Op eenzame hoogte - Saskia Oudshoorn

Een boek dat ik ontving voor een buddy met Vriend van de Feelgood Club Francisca. Saskia Oudshoorn is een selfpubber en schreef een spannend boek wat is gecombineerd met romantiek over een behoorlijk verknipte stalker. Het buddy verslag is binnenkort te levzn op de spot van de Feelgood Club.

 • 33 Winterse sferen
 • 42 Klimaat speelt een rol

(152) Justine - Anne Laure Vanneer

Dit boek had ik al zovaak voorbij zien komen en nu lag het gewoon in de bieb. En wat heb ik het met plezier gelezen. Stel je voor: Een oude dame komt zich melden bij de politie, want ze heeft een moord gepleegd. Ze gaat liever de gevangenis in, dan naar een verzorgingshuis, want de verzorging is in het eerste stukken beter (!). De inspecteur die haar verhoord wordt gillend gek, want ze begint haar verhaal en houd niet meer op. Het verhaal wordt steeds absurder en zit vol humor.
Een aanrader!

 • 25 Diversiteit
 • 30 Een grappig boek
 • 34 Een naam in de titel

(153) Het verhaal van Alice Hart - Holly Ringland

Een boek dat ik vrij spontaan kocht vanwege de cover. Zo mooi, dat moest toch wel een mooi feelgood boek zijn? En dat was het ook, maar het was ook veel van alles, veel ellende, maar ook veel liefde, geheimen bloemen en boeken en bijzondere personages. Een intrigerend verhaal dat me niet los liet en nog steeds rondspookt in mijn hoofd. (zie ook blog op Feelgood)

 • 16 Boek uit 2018
 • 25 Diversiteit
 • 34 Een naam in de titel
 • 45 Meerdere tijden
 • 49 Boekenthema

(154) Umami - Laia Jufresa

Een gewonnen boek, uit de Hebban ruimt op zomerleesactie. Een boek wat me al intrigeerde vanaf het moment dat het uitkwam. Het gaat over verlies en het omgaan met verlies. Bijzonder in dit boek is de opnouw. De personages wonen elk in een van de huisjes van een Mexicaans hofje en zij vertellen ieder een deel van hun verhaal, maar het loopt miet synchroon. 2000 tm 2004, elk personage in zijn eigen jaar. Daardoor leest het fragmentarisch, en dat is even wennen. Het is een boek zonder duidelijk begin of einde, maar wel bijzonder.

 • 39 Muziek is een thema
 • 45 Speelt in meerdere tijden

999325f75a395f70cbeea2cfeedcb34a.jpg

Zo, de blog is weer af, ik kan de vakantiewas in de machine gooien. Niet dat het lekker droogt, want buiten regent het. Maar ook in Griekenland hebben we drie keer een enorme bui gehad. Een keer wilden we met een rubber bootje raften op een rivier, dat hebben we toch maar overgeslagen (-_-).

Tot de volgende blog!Reacties op: Creatief met Categorieën week 31 en 32

Meer informatie

Gerelateerd