Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Creatief met Categorieën week 7 en 8

op 26 februari 2018 door

Kkkoud.. gelukkig zit ik veel binnen, op mijn stoeltje bij het raam in de zon. Want het mag dan heel koud zijn, het zonnetje maakt wel een heleboel goed. Die kou zorgt er ook voor dat ik nog de tuin niet in hoef en nog even ongegeneerd kan lezen. Straks in de lente is er weer genoeg te doen buiten, maar daar zijn dan de luisterboeken weer heel geschikt voor.

Wat heb ik (uit) gelezen in de afgelopen weken

(24) Een leven na jou - Jojo Moyes

Luisterboek. Deel twee van de trilogie waar volgende week het derde deel van uit komt over Louisa Clark. Deel een was mooi en verdrietig tegelijk. In dit deel volgen we Lousia in haar leven nadat Will er niet meer is. Het boek heeft een paar verrassende wendingen en hoewel het me niet zo raakte als deel een, was het een heel fijn boek om naar te luisteren. Het heeft een soort van open einde en nodigt absoluut uit om ook deel drie te gaan lezen of luisteren.

  • Cat 14 - een boek dat je al lang wilt lezen

(25) Trots en vooroordeel - Jane Austen

Een klassieker, geschreven in eind 18 eeuw en nog steeds een tijdloos verhaal over vooroordelen en hoe een eerste indruk bepalend kan zijn, maar na het krijgen van meer informatie ook nog kan veranderen. Vol romantiek en pittige dialogen is dit een boek wat het herlezen absoluut waard is. Ik heb het gelezen voor de Feelgood club spot: Film versus boek en had zo een heel excuus om ook de film en de series weer uit de kast te trekken.

  • Cat 5 - Boek uit de Hebban leesclub Hall of Fame
  • Cat 24 - Historische roman
  • Cat 1 - Dik boek

(26) Speling van het lot - Stephanie Laurens

Het derde deel uit de serie van de Cynstersisters, een historische roman vol avontuur, romantiek en erotiek. In dit laatste deel staat het jongste zusje Angelica centraal die zelf het initiatief neemt om haar held te vinden en rechtstreeks in de armen loopt van de geheimzinnige Laird die achter haar zussen aan zat. Het waarom van de Laird wordt duidelijk, en deze keer is Angelica de held en redt ze de Laird. Grappig en goed voor een aantal amusante uurtjes lezen.

  • Cat 24 - Historische roman
  • Cat 1 - dik boek

(27) De wetenschap van Tara - Tim van de Veer

Voor mijn persoonlijke challenge #lees elke maand 1 niet uitgelezen boek weluit. Een boek (ebook) dat was blijven liggen op 54% gelezen. Nu #weluit. Alles is erover te lezen in deze blog.

  • Cat 38 - Road trip
  • Cat 34 - Naam in de titel
  • Cat 45 - speelt in meerdere tijden

(28) Waarschijnlijk is het liefde - PZ Reizin

Mijn boekhandel vraagt soms lezers voor nieuwe boeken. Dit boek mocht ik lezen met als voorwaarde dat ik een recensie schreef en op een boekenlegger een korts stukje schreef. Die boekenleggers gaan dan weer mee met de kopers van het boek als het in de winkel ligt. Leuk idee toch?
In dit boek zijn de hoofdrolspelers niet enkel mensen, maar ook twee ontsnapte Artificial Intelligences Aiden en Aislingh. Zelf ontwikkelende inteligenties die eenmaal los op het internet hun gang kunnen gaan met enige restrictie: Zorg dat niemand het merkt. Als zij zich gaan bemoeien met hun favoriete mensen die ze constant en overal volgen is er van die regel al snel niet veel meer over.
Origineel en af en toe grappig met een verrassende ontknoping.

  • Cat 30 - Grappig boek

(29) Bijna thuis - Jean Kwok

Een bookazine dat al een half jaar braaf lag te wachten, was nu eindelijk aan de beurt door een buddyread challenge van Fannie. Eenmaal begonnen was ik zo onder de indruk van het verhaal dat ik overdag op mijn werk verder heb gelezen. Het liet me niet los. Prachtig verhaal, helaas was het einde wat afgeraffeld. Buddy read challenge verslag volg binnen kort bij de Feelgood club.
Voor deze reading challenge categorie ben ik creatief bezig geweest. De hoofdpersoon en haar moeder zijn Chinees en brengen in New York veel tijd door in Chinatown. Dus echt een aziatisch boek? 

  • Cat 37 - Aziatisch boek

(30) Heelmeester - Marcel Vaarmeijer

Een boek dat ik kocht toen het uitkwam en wat ik heel graag wilde lezen en wat toch op de plank terecht kwam. Waarom? Ik weet het niet, misschien omdat ik het vorige boek Voor wie ik heb liefgehad zo ontzettend mooi vond?
Vervolgens kwam het boek ook bij Bookchoice en heb ik het geluisterd. De voorleesstem was oke, niet geweldig, maar het verhaal was ideaal om te luisteren. Onderweg op de fiets 'las' ik hele stukken weg. De eerste helft was niet helemaal wat ik had verwachtte, maar daarna vielen de puzzelstukjes in elkaar. Vanaf het moment dat de beroemde Freddie in de kliniek wordt behandeld gebeurd er ineens zoveel, worden geheimen uit het verleden blootgelegd en blijkt er een compleet complot als grondslag te liggen in dit boek. Lijntjes naar Voor wie ik heb liefgehad worden duidelijk, het is opnieuw een kunstig en bijzonder geschreven boek.

  • Cat 14 - Boek dat al lang in de kast staat / Lang wil lezen

(31) Een - Sarah Crossan

Voor dit boek had ik wat geduld nodig. Ik had deze gereserveerd bij de bieb en wist wanneer die uiterlijk ingeleverd moest worden, maar dat gebeurde kennelijk niet. Toen het boek er was, stond er een hele andere met mij naam erop in de kast. De hele bieb werd overhoop gehaald en tenslotte op een totaal onlogische plek gevonden. Een dik boek (420 pgn, volgens online site 240(?)) en zo kwam die fijn thuis op de plank te liggen om er niet aan toe te komen.... Vandaag opgepakt en verrast door de wijze van schrijven en bladzijde indelingen. Het is Grace de helft van een Siamese tweeling die het verhaal verteld in korte hoofdstukken. Echt heel kort. Met als gevolg dat het boek snel uit was, heel snel! En heel knap, zonder ook maar iets in kracht van het verhaal in te leveren. Het is een verhaal dat je raakt. Eerst over hoe het is voor de tweeling om samen te zijn, om de stap te maken om naar school te gaan en tenslotte de keuze om gescheiden te worden. Heftig en bijzonder.

  • Cat 25 - Diversiteit

(32) De dorpskapper van Amour - Julia Stuart

Een boek van de bieb dat alle potentie had om een hilarisch verhaal te worden, wat uitliep op een enorme deceptie vol flauwe herhalingen en vreselijke karikaturen die de hoofdrol spelen. Langdradig en volkomen oninteressant. Jammer dat ik hiermee deze blog moet eindigen.

  • Cat 11 - boek van 10 jaar of ouder


9615c3b1dc1bd1e855d5295923231cc3.jpg

Februari was een drukke leesmaand, veel boeken die uitgelezen moesten voor een blog, of gewoon omdat ze terug moesten naar de bieb. Wel lekker dat ik weer een beetje 'bij' ben door het laatste leesweekend. Ik ga de komende tijd weer proberen om ook wat boeken op te pakken die ik heb gekocht en die ik graag wil lezen, want die arme stakkers worden in de kast gezet en blijven er veel te lang ongelezen in staan.



Reacties op: Creatief met Categorieën week 7 en 8

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jojo Moyes

Jojo Moyes

Jojo Moyes (1969) is een Britse romanschrijfster en journaliste. Haar eerste boe...

Jane Austen

Jane Austen

Jane Austen was een prominente Engelse romanschrijfster van wie het werk nu...

Jean Kwok

Jean Kwok

Jean Kwok is geboren in Hong Kong, opgegroeid in New York en voor de liefde verh...