Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Creatief op vakantie week 33 en 34

op 28 augustus 2018 door

Zittend onder een citroenboom aan de rand van een zwembad, met mijn gezin om me heen (in en om het water) is het prima vertoeven in Griekenland. Vakantie 2018, de kinderen zijn 16 en 18 maar wilden nog graag mee. Het was schipperen met de bagage, 15 kg klinkt veel, maar een koffer is snel gevuld. Gelukkig brengt de ereader uitkomst. Groot was de verrassing dat dit resort een goed gevulde minibieb bleek te hebben! 

999325f75a395f70cbeea2cfeedcb34a.jpg

Maar van het plan om een hoop te lezen was de eerste dagen niet veel gekomen. We vlogen 's morgens om 5 uur, dus de hele nacht waren we opgebleven. Wel genoeg tijd om een heel stuk van een luisterboek te luisteren. De eerste twee dagen hier waren goed gevuld met het op pad zijn. Op onderzoek uit in de omgeving en ook al een middag op het strand.

Het eerste boek was nu wel uit, maar daar was ik thuis al halverwege mee.

(155) De horlogemaker van Londen - Natasha Pulley

Een mysterieus en beetje spannende roman. Het was wel ok, maar ik had me er meer van voorgesteld. De sfeer van het oude Londen is wel goed weergegeven, maar het verhaal is nogal vreemd.

  • 24 Een historische roman
  • 25 Diversiteit
  • 34 Naam in titel
  • 39 Muziek speelt een rol

Toch lukte het om gedurende de eerste week het een en ander te lezen. Maar het tempo was net als het leeftempo laag. De volgende boeken sloeg ik dicht terwijl de zon scheen en we langzaam gaar sudderen.

(156) De prijs - Sandra Berg

op FB liet Sandra Berg weten daar haar nieuwste boek uit was en dat er twee gesigneerde exemplaren ter beschikking waren voor geinteresseerden. Natuurlijk ook hier weer veel meer aanmeldingen dan beschikbare boeken, maar Cupido uitgevers besloot ook een aantal ebooks te verdelen. En zo kreeg ik een  epub in de email en had ik een lekker boek voor op vakantie. Eenmaal aan het lezen viel me op dat het veel overeenkomsten had met Tien kleine negertjes... van Agatha Cristie, en net toen ik daar over viel, kwamen de personages op het zelfde idee en spraken dat uit. Een originele oplossing van de schrijfster. Het boek is niet heel dik en leest lekker vlot. De personages weten sympathie of afkeer op de roepen en het plot blijft tot het einde mysterieus. Lekker om te lezen en dat ook met plezier gedaan.

  • 16 Boek uit 2018

(157) Koekoeksjong - Robert Galbraith

Een boek waarvan deel twee al heel lang in de kast staat, maar waar deel een ook nog gelezen moest worden. Nu op vakantie heb ik er eindelijk tijd voor. Het verhaal komt wat traag op gang, maar dat is ook wel lekker, want zo leer je de hoofdpersoon goed kennen. Het is een echte detective, Cormoran Strike gaat op onderzoek, praat met iedereen die een linkje heeft met de overleden persoon en is gruwelijk nauwgezet met zijn aantekeningen, wat je van de rest van zijn leven miet kan zeggen. Samen met zijn assistente Robin weet hij achter de waarheid te komen. Langzaam maar zeer goed opgebouwd, het blijft boeiend tot het einde.

  • 1 Een dik boek
  • 14 Lang in de kast
  • 48 Onder pseudoniem

(158) Verblind door hem - Tamara Haagmans

Een verhaal dat ze al langer geleden schreef en dat nu wordt uitgegeven door SVM uitgeverij. Het is een New adult, maar het is ook erg grappig, de stijl van Tamara is herkenbaar, maar ik zie ook een hoop Tamara in hoofdpersoon Sanne. Sanne heeft nl een new adult verhaal geschreven en een uitgeverij is geinteresseerd. Hoe Tamara de eerste afspraak beschrijft had haar ook kunnen overkomen.
Leuk om te lezen, met een fijne dosis erotiek, een hoop humor, een hele foute man en een super beste vriend.

  • 16 Boek uit 2018
  • 17 In een avond uit
  • 25 Diverstiteit
  • 30 Een grappig boek
  • 49 Boekenthema

2c11cc37a02f1d32074ecf9b0518df6e.jpg

(159) Mij zie je niet - Loes den Hollander

Een Nederlandse thriller die op mijn pad kwam. Helemaal thriller is het niet, maar het zit goed in elkaar, lang blijft onduidelijk wat er nu speelt, wie de boosdoener is en waarom Jeantine de klos is, hoewel het plot daaromtrent niet echt duidelijk wordt. Even op 't verkeerde been gezet, maar uiteindelijk toch mijn eerste indruk de juiste. Lekker psychologisch boek.

  • 16 Boek uit 2018

(160) Victoria - Daisy Goodwin

Een luisterboek over de jonge koningin Victoria van Engeland, hoe het eraan toeging aan het hof en hoe zij al jong wist wat ze wilde. Heerlijk om naar te luisteren. Het grootste deel al voor de vakantie geluisterd, onderweg in het vliegtuig nog een heel stuk geluisterd, maar het wilde maar niet uit. Vandaag toch echt de laatste hoofdstukken zittend aan het zwembad afgeluisterd. Leuk boek en alweer een nieuwe gedownload, dus het luisteren kan gewoon doorgaan.

  • 24 Een historische roman
  • 27 Gebaseerd op waargebeurde feiten
  • 34 Naam in titel
  • 47 Over een historisch personage

(161) De zeven zussen - Lucinda Riley

Het was geen optie meer om deze nog langer uit te stellen, nadat dit deel de Hebban Feelgood prijs won. Maar tot nu toe had ik nier de tijd en de rust om het boek te lezen. Tot nu, week twee in Griekenland. En eenmaal begonnen was het ook lekker doorlezen, zittend in de schaduw naast het zwembad, of 's avonds nog een stukje als we de zon onder zagen gaan vanaf het balkon. Een heerlijk boek me twee verhaallijnen, een nu en een in 1929, die veel met elkaar te maken blijken te hebben, als Maia de oudste zuster op zoek gaat naar haar afkomst in Rio. Plus een stukje geschiedenis is het een heerlijk roman waarbij aan het einde  nog genoeg vragen over blijven en het naadloos over loopt in een tweede deel.

  • 1 Dik boek
  • 6 Eerste deel van een serie
  • 7 Getal in titel
  • 24 Deels historische roman
  • 35 Winnaar Hebban Award
  • 47 Met historisch personage

(162) Nooit meer bang - Gaby Rasters

We zijn na bijna twee weken warme Griekse zon een beetje gaar, en dus hangen we veel bij het zwembad, wat mijn uitlezen van boeken ten goede komt. Nu dus ook de nr twee van de Hebban Feelgood Club prijs gelezen. Met als thema’s de aanslag op het vliegveld in Brussel van 2016, maar ook borstkanker en de gevolgen. Twee pittige thema’s, maar mooi en goed utigewerkt. Bijzondere personages in een mooi en liefdevol verhaal in diverse zoektochten naar anderen en naar jezelf.

  • 16 Boek uit 2018
  • 25 Diversiteit

(163) Grenzeloos - Lis Lucassen

Daar waar ik vorig jaar pas voor t eers't kennis maakte met New Adult, haal ik inmiddels de schade wel in. Vandaag bij het zwembad grenzeloos uitgelezen. Wat een indrukwekkend boek, boekende personages en heftige gebeurtenissen. Bijzonder ook dat er een klein thema aanwezig is over het vaccineren van kinderen, wat nu zo actueel is. Verder een goed gekozen setting, de Amerikaans campus en het American Football. Het is The American dream en vol diversiteit. En wat zo heerlijk is, er komt nog een vervolgdeel!

  • 16 Boek uit 2018

(164) De val van Annika S - Annejet van Zijl en Jo Simons

Een luisterboek van Bookschoice en een zeer aangename verrassing! Zowel het verhaal, als de wijze van voorlezen. Er zijn namelijk twee voorlezers, Loretta Schrijver voor de hoofdstukken van uit de vrouwelijke personages en Cees ... voor de hoofdstukken vanuit de mannelijke personages. Dat luisterde echt heel erg fijn. Ik heb, zittend bij het zwembad en de uren in het vliegtuig het grootste gedeelte af kunnen luisteren. Vandaag (zondag, mijn vaste hardloopdag, dus ook 1 dag na de vakantie weer aan de bak), de laatste twee hoofdstukken. Een interessant boek, gebaseerd op enkel een Duits krantenbericht over een verdwenen politca die haar hele CV bij elkaar had gelogen. Nergens werd duidelijk waarom, en dat werd het uitgangspunt van dit boek. Gebruikmakend van ware gebeurtenissen uit de oorlog, is het een boek geworden met een laagje meer. Geen thriller, maar een spannende roman. Een aanrader (zeker als luisterboek!)

  • 5 Hallo of Fame, leesclubboek 2018
  • 6 Eerste deel uit een serie
  • 16 Een boek uit 2018
  • 24 Deels historische roman
  • 27 Bevat waargebeurde elementen
  • 28 Meerdere auteurs
  • 29 Speelt deels in de oorlog
  • 34 Naam in titel
  • 45 Speelt in meerdere tijden
  • 46 Een beestachtig boek (arme Sam)

ae2e25bfebda29aa30964747d9f0b2f7.jpg

Vakantie, het was heerlijk en het leverde een hoop leestijd op. Naar mate de vakantie vorderde hadden we steeds minder puf om ergens naar toe te gaan, en het zwembad voor de deur was erg aangenaam. Een winkeltje op 50m afstand had alles wat we nodig hadden, dus werd het een vakantie rondom het zwembad!

Wat ik erg leuk vond, was om te zien wat anderen lazen. Het was geen groot resort (max 20 personen), dus was het opvallend hoeveel mensen er zaten te lezen. Afgezien van mij slechts 1 met een ereader, de anderen zaten toch echt 'echte' boeken te lezen (inclusief mijn dochter !).
Gespot: Suzanne Vermeer, Joris Luyendijk, Dan Brown, Linda van Rijn, Patricia Cornwall en Suzanne Collins. Ik bevond me in goed gezelschap!

De minibieb met achtergelaten boeken heb ik niet nodig gehad. Er stond ook niets tussen dat ik 'absoluut'wilde lezen. Bovendien was het een picnic plek voor die vreselijk akelige Griekse mugjes. Ik kwam er niet graag.

Elke middag werd in het centrum van Parga de bouvelard omgetoverd tot een shop wallhalla voor de toeristen. Winkeltjes met allerelei troep (souvenirs) enzo, terrassen voor hongerige gasten en daartussen ook één bookshop. Geweldig om daar te neuzen, op zoek naar bekende auteurs. Maar niet zo eenvoudig, want het grootste gedeelte was Grieks.
Daarnaast vond ik in een mini super markt een rek met Engelse boeken. Ze werden kennelijk niet veel bekeken, want ze waren vergeeld en stoffig en hadden zich gevormd naar de vorm van het rek.

Terug in het vliegtuig weer een luisterboek aangezet De Val van Annika S (Leuk, door zowel een man als een vrouw voorgelezen!). Thuis in Nederland in een weather shock terecht gekomen. We gingen weg toen het 29 graden was en we kwamen aan in 16 graden.
Maar eenmaal thuis lag er toch weer fijne post voor me klaar (Boeken!) en zo voelde ik me snel weer thuis.

ee227328df2c3ccb9584ce7b97ef5c14.jpg

Mijn vakantie zit erop. De mail is weer weggewerkt, de blogs zijn weer aangevuld, de leesplanning staat alweer strak in de steigers. Nu nog wat vakantie-was, jacht op de fruitvliegjes die in de keuken onze vakantie hebben overleefd en dan morgen weer vroeg op, en 'fijn' aan het werk.

Tot over twee weken, dan laat ik weer weten welke boek zijn dichtgeslagen en wat ik ervan vond.



Reacties op: Creatief op vakantie week 33 en 34

Meer informatie

Gerelateerd