Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

December Challenge

op 04 december 2016 door

Sinds Hebban mij heeft besmet met het Challenge-virus, zie ik ineens overal een challenge in!

Net een fantasy-trilogie (de Alchemisten serie) gekocht om lekker achter elkaar door te kunnen lezen (Fantasy-challenge), proberen alle kadootjes voor 5/12 op tijd bij elkaar en ingepakt te krijgen (5/12 challenge) en het doorgaan met hardlopen (verlies-nog-wat-kilootjes-challenge).

Hebban Reading Challenge
December 2015, het begon zo onschuldig: Stel je zelf een doel voor een bepaald aantal te lezen boeken in 2016, en probeer boeken in te delen in 50 categorieën.

Vol goede moed ging ik het jaar in, zocht geschikte boeken voor de 50 categorieën en begon 'rustig' te lezen. Van rustig was na een paar weken al geen sprake meer, ik werd compleet opgeslokt door het lezen. Van avonturen in verre oorden, tot emotionele toestanden in eigen land, van Draken in onbekende werelden tot enkele-niet-door-heen-te-komen gedrochten, van literatuur tot chicklit, van jeugdboek tot thriller, het maakte niet meer uit, ik verslond het ene na het andere boek.

De 85 boeken op mijn Challenge waren dus ruim voor de helft van 2016 al gelezen. Helaas geen vuurwerk en confetti bij het behalen van de challenge,die heb ik toen zelf maar geregeld, samen met enkele andere Hebbanolics.

December 2016
Inmiddels is het december en heb ik meer gelezen dan ooit. Aangemoedigd door het aanbod nieuwe boeken, tips van andere lezers, leesclubs op Hebban en vooral genoeg tijd om te lezen.
De 50 categorieën zijn niet helemaal vol. Zo ben ik nog steeds niet toe gekomen aan Warrior Cats (boek zonder mensen), Het verboden boek, favoriet uit jeugd en meest gekocht minst gelezen, deze staan ook nog open. Maar de jokers zijn wel bijna allemaal ingevuld, dus 50 is gehaald!

De ene uitdaging is nog niet afgerond, of de volgende staat alweer voor de deur.
Zo ben ik samen met 79 andere lezers in november begonnen aan het familie-epos "Het achtste leven voor Brilka", van 1258 pagin's, in feuilleton vorm.
Alsof dat niet genoeg was kwam daar ook nog de "Justin Cronin reading- challenge" bij, 3 maanden 3 boeken, ook ruim 2500 pagina's.

December Challenge
Nu is er mijn eigen december Challenge.

De teller van de in 2016 gelezen boeken tikt door en staat op 184. Dan is 200 stuks in zicht! Nog 16 boeken te gaan tot 31 december.
Ik leg mezelf deze challenge op en maak mezelf gek. Alsof december niet al druk genoeg is.

Ondertussen bruis ik van de energie, de ideeën voor mijn boekenblog borrelen achter elkaar op, daar moet ik ook tijd voor maken om die uit te werken. Thuis willen ze ook wat aandacht, het wordt schipperen, maar volgens mij gaat het lukken!

 Yes, het "Boek over Alles" is uit, teller 185, nog 15 te gaan.

ba3a35901322b1259bc6964152a2078e.png



Reacties op: December Challenge

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Justin Cronin

Justin Cronin

Justin Cronin (1962) is geboren en getogen in New England in de Verenigde Staten...

Richelle Mead

Richelle Mead

Richelle Mead (Michigan, 1975) is een Amerikaanse fantasyauteur voor zowel ...

Nino Haratischwili

Nino Haratischwili

Nino Haratischwili (1983, Tbilisi) is romancier, toneelschrijver en regisseur. Z...