Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Food for blog

op 30 juni 2018 door

Het leven van een boekenblogger is mooi. Schrijven over je grootste hobby is toch een feestje? Toch is het niet altijd makkelijk om iets te vinden om over te schrijven zonder in herhalingen te vallen. En op andere momenten komen de onderwerpen bijna aanwaaien.

9615c3b1dc1bd1e855d5295923231cc3.jpg

Vandaag had ik het weer erg naar mijn zin, want er was weer een geweldige boekenmarkt in het centrum. Elk jaar zamelt de organisatie van de boekenmarkt (ten gunste van Amnesty) boeken in (ik heb vijf dozen ingeleverd), welke na sorteren in dozen weer worden uitgestald en voor 2 euro per boek worden aangeboden. Het zijn meestal hele mooie boeken. De slechte aanvoer wordt er al uitgehaald bij de sortering. Het is dan ook een walhalla voor de boekliefhebber, de boeklezer en de boekverzamelaar. (Heel grappig is om boeken tegen te komen die jezelf hebt ingeleverd: Hé die ken ik... o ja.)

Ieder jaar stel ik mezelf een beperking op: 10 boeken. Maar elk jaar ga ik daar ook weer overheen. Dat laatste is me deze keer erg goed gelukt (-_-). Wilde ik eerst nog wat terug leggen, ik besloot om dat toch maar niet te doen, want ze waren allemaal even mooi interessant en goed. Met twee uitpuilende fietstassen kwam ik overgelukkig thuis.

Mijn nieuwe aanwinsten

Ik heb echt uit alle genres wel iets gekocht

2641cef443eed8a582dfc6e6b32e58a8.jpg

Historische romans

Het meisje met de parel  - Tracy Chevalier
Jacoba dochter van Holland - Simone van der Vlugt
De verborgen geschiedenis van Courtillon - Charles Lewinsky
De kop in het zand - Jan Guillou (ik heb er al 2 andere delen van)

Thrillers

Joyland  - Stephen King
22-11-1963 - Stephan King
Het geheim van de krokodil - Alexander Maccall Smith
Boek der spiegels - Eugen O Chirovici

Literatuur en romans

Dans dans dans  - Haruki Murakami
Droom nummer negen - David Mitchell
Het nest - Cynthia Sweeney
Brave new world / Heerlijke nieuwe wereld - Aldous Huxley
De blinde huurmoordenaar - Margaret Atwood
Kamer 303 - Claudia Schoemacher

Feelgood

Aan de rand van het meer - Kate Morton
De droomtuin - Rachel Hore
Eerlijk duurt het langst - Kristan Higgins

7847eab7f021ed8007272f02d4b039ee.jpg

Op de foto staat niet 22-11-1963 (paste niet), maar ik was blij dat ik die kon bemachtingen, Vorig jaar zag ik een exemplaar liggen en die pakte ik niet gelijk op. Na enige twijfel toch terug gelopen en toen was het weg. Nu is dat weer goedgemaakt.
Opvallend is dat ik maar drie feelgoods uitkoos, Maar ja, ik heb daar ook al een hele hoop van liggen en van gelezen.

Het is een heerlijke nieuwe stapel, ik kan weer even vooruit want daar maakte ik me ernstige zorgen over (-_-). En dan ga ik morgen ook nog naar een Feelgood Boekenfestijn met stapels boeken voor weinig....  Ik weet niet of ik er daarna thuis nog in mag.



Reacties op: Food for blog

Meer informatie

Gerelateerd