Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Het zin Boekenclub evenement

op 09 januari 2017 door

In mijn mailbox trof ik een aankondiging aan van een boekenclub evenement in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam op 13 februari 2017.

Ben je erbij? Maandag 13 februari vieren wij de literatuur tijdens de live Zin Boekenclub! Met geweldige schrijvers, een vrolijk maar leerzaam programma en véél medelezers en -lezeressen. In het sfeervolle en spannende Pakhuis de Zwijger, vlakbij Amsterdam Centraal.

Eerdere boeken evenementen heb aan me voorbij had laten gaan (geen tijd, te ver weg).
Daarna las ik daar dan hele leuke dingen over en had ik echt spijt dat ik toch niet was gegaan. Dus heb ik nu besloten om hier wel naar toe te gaan.

Het is op een maandag middag (wat best gek is, want veel mensen werken dan gewoon), maar ik kan (neem gewoon een middag vrij).

Het programma
Op het programma staan 's middags 3 workshops, waar je als bezoeker aan 2 mee mag doen. Ik heb gekozen voor:

  •  Hoe beoordeel je een boek? Een workshop recensie schrijven van Volkskrant-boekenrecensent Persis Bekkering. Ze legt uit waar op gelet moet worden bij het beoordelen van een boek. Een aanrader als je lid bent van de Zin boekenclub en zelf wilt recenseren. Ter voorbereiding kun je De verlossing van Sophie Zijlstra lezen

  •  Intiem gesprek met Tessa de Loo en Joke Hermsen. Tessa de Loo is de auteur van o.a. de verfilmde bestseller de Tweeling. Joke Hermsen is een veelvuldig geprezen auteur van prijswinnende titels als De liefde dus en Stil de tijd. In een sfeervolle setting praten we met een kleine groep over alle aspecten van het schrijver- en lezerschap.

61e0cf9b3a544aee1e21df61cb04b29b.jpg

Vooral de eerste lijkt me erg leuk en interessant. Het betreffende boek heb ik al gereserveerd bij de bieb. Maar ja, die is natuurijk net uitgeleend, en komt pas 24 januari terug.

Ook is er nog een literaire talkshow in de Boekensalon, waar Marion Bloem, Ilja Leonard Pfeijffer, Henk van Straten en Stella Bergsma praten over het nieuwe boekenweekthema verboden vruchten, onder leiding van auteurs Carla en Annet de Jong.

Ik ben zeer benieuwd.

Het is niet gratis, maar na afloop krijgen de bezoekers nog wel een goodiebag mee naar huis met oa het nieuwe boek van Tessa de Loo "Liefde in Pangea".

Hoe het is geweest (en hoe het boek was), daarover schrijf ik in een volgende blog.

Nu vraag ik me alleen nog af: Zijn er nog meer Hebban-ers die ook naar dit evenement gaan?



Reacties op: Het zin Boekenclub evenement

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Tessa de Loo

Tessa de Loo

Tessa de Loo is een Nederlandse schrijfster van romans, verhalen en novellen. Ze...

Sophie Zijlstra

Sophie Zijlstra

Sophie Zijlstra (1967) studeerde Chinees, woonde enige tijd in Kaapstaad en werd...