Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

#leesuiteigenkast Mijn boekenreis week 35 - 36 - 37

op 18 september 2017 door

September is #leesuiteigenkast maand. Hier heb ik naar uitgekeken, eindelijk eens een gat slaan in de stapels boeken die door het hele huis liggen en waar ik maar niet aan toe kom om te lezen. Geen ritje naar de bieb deze maand, geen boekwinkel insluipen, bij de drogist het schap met non-food voorbij lopen en ook niet ingaan op e-book aanbiedingen.

Pff het is wel een enorme uitdaging, maar het betreft een goed doel.

Ik heb een heel klein beetje gesmokkeld en was in week 35 al begonnen met lezen uit eigen kast, want het boek 148 stond op 2 september al voor een buddy-read gepland. En Een bijzonder jaar, die keek ik alleen maar even in, maar toen was stoppen geen optie meer en voor ik het wist was die ook uit.

e9da9f089a9099b8045e07f2ff79d354.jpg

Welke boeken #leesuiteigenkast heb ik deze weken uitgelezen?

148 Mexico
Rode rozen en tortillas - Laura Esquivel

Boek uit eigen kast.
Elk hoofdstuk begint met een Mexicaans recept, en elk recept wordt gemaakt en gegeten en heeft een bijzonder bij-effect. Het is een originele opbouw van een verhaal dat zich afspeelt in Mexico, waar de traditie is dat de jongste dochter niet mag trouwen, omdat zij voor haar moeder moet zorgen tot die sterft. Als de jongste dan juist de liefde van haar leven vindt, zijn het mysterieuze zaken die leiden tot vreemde gebeurtenissen.
En boek, waarvan de eerste uitgave in 1991 was, beschrijft een tijdloos verhaal vol liefde mysterie en smakelijke recepten.

149 Amerika
Een bijzonder jaar - Lori Nelson Spielman

Bookazine uit eigen kast
Een boek op verliefd op te worden! De hoofdpersoon krijgt na de dood van haar moeder niet de erfenis, maar een lijstje met doelen die ze ooit opstelde toen ze 14 was. Elke kee als ze een doel haalt, krijgt ze een brief van haar moeder. Ze heeft een jaar de tijd. Een jaar waarin haar leven compleet veranderd, dankzij de bijzondere erfenis van haar moeder. Het is mooi, het is vol liefde, het is serieus en vooral origineel.

150 België
Sudoku - Bart Debbaut

Ebook (uit eigen reader-boekenkast).
Greet Braem had een leuk idee; elke maand met een mede Hebban-er een boek lezen. In het kader van #leesuiteigenkast kwam ze met vier titels. Sudoku stond ertussen en die had ik in de e-boekenkast staan. En zo gebeurde het, dat haar ik haar tweede lees-partner. Ik had net mijn stapeltje voor september klaar, maar ach nog eentje erbij... Het was geen probleem, dit boek las zo vlot en was lekker spannend, het was uit nog voor het september was.

151 Italië
Het verraad van Julia - Brenda Meuleman

Luisterboek Bookchoice . Dit historische boek beschrijft het leven van een Griekse slavin in het Romeinse Rijk. Als dochter van een slavin is ze ook bezit. Ze wordt verkocht aan de princeps Augustus, de machtigste man van het rijk, om als docente van zijn dochter Julia te werken. Ze worden vrienden, maar het is nooit gelijkwaardig. Beide dromen ze van vrijheid.
Het is fictie gebaseerd op waargebeurde feiten, en geeft goed weer hoe het leven in dit tijd was. En als luisterboek goed te volgen.

e9da9f089a9099b8045e07f2ff79d354.jpg

152 Australië en Sri Lanka
Jonah - Helen Brown

Een boek van boekfestijn, stond al een half jaar in de kast. Gekocht omdat ik viel voor de Siamese kat op de cover. Het is ook zijn verhaal, maar het is veel meer. Het is eigenlijk het verhaal van Helen Brown en haar familie, haar strijd tegen borstkanker en het loslaten van haar dochter, die als leerling non vertrekt naar Sri Lanka. Het is luchtig geschreven, zonder onrecht aan te doen aan het zware onderwerp van kanker. Mooi is het deel waarin ze Sri Lanka bezoekt en ze tot rust komt. En de verhalen over Jonah? Die zijn leuk grappig en herkenbaar, maar eigenlijk maar een heel klein deel van dit boek. (zie hier voor de buddyread met Nathalie).

153 Engeland
Broadchurch - Erin Kelly

Boek uit een uitverkoop.
Eerst was er de serie, toen kwam het boek. En dat is te merken, veel personen, korte scenes en veel wisselingen, maar ook spannend en vol verdachtmakingen en oude geheimen.
Boeiend om te lezen.

154 Nederland en Israel
Je ziet mij nooit meer terug - Sonja Barend

Luisterboek voor luisterclub. Hebban had weer een nieuwe luisterclub (en die loopt nog tot eind september, de hele maand is het boek nog te beluisteren op de Hebban App). Het verhaal van Sonja, voorgelezen door haarzelf. Ze verteld over haar jeugd en haar carriere, maar het gaat grotendeels over haar ouders, hun relatie en het wegvoeren van haar vader tijdens de oorlog.
Mooi, boeiend en interessant, maar soms verwarrend door de wisseling van tijd.

155 Nederland en Nieuw Zeeland
Bruidsvlucht - Marieke van der Pol

Ebook. Al eens eerder gelezen, maar daar kon ik niet veel meer van herinneren. Nu voor boek versus film herlezen alsof het voor de eerste keer was. En wat een mooi boek. Het verhaal van drie jonge vrouwen die in 1952 emigeren naar Nieuw Zeeland waar hun verloofdes op hen wachten. Het leven daar is geen sprookje. Dan verspringt het naar nu, ze komen weer bij elkaar voor een begravenis en via flasbacks wordt duidelijk welke geheimen al jaren zijn goed zijn bewaard. Tot nu dan?  (zie hier voor bog Boek versus film)

e9da9f089a9099b8045e07f2ff79d354.jpg

156 Amerika/Birma
Wat het hart kan horen - Jan Philippe Sendker

Een sprookjesachtig liefdesverhaal. De Amerikaans Julia gaat op zoek naar vader, die vier jaar geleden is verdwenen. De enige aanwijzing is een nooit verstuurde liefdesbrief aan Mi Mi in Birma. Eenmaal aangekomen in het bergdorpje wordt ze verwacht en krijgt ze een ongelooflijk mooi liefdesverhaal te horen. Het heeft een zweempje van geloof en bijgeloof zonder dat het een zweverig verhaal is.
Heel mooi en vol liefde.

157 Nederland
Hartenvrouw - Babette van Veen

Luisterboek.  Babette was getrouwd met Bas Westerweel en samen hadden ze twee zoontjes. Tot zover happily ever after. Helaas koos Bas voor een ander en voor Babette was het scherven ruimen. In dit boek verteld ze ook haar moeilijke tijd en wat ze ervan heeft geleerd.
Interessant en onderhoudend. Leuk door de afwisseling met teksten van liedjes aan heteinde van elk hoofdstuk. Door Babette zelf voorgelezen.

158 Italië / Amerika / Schotland
Schitterende ruïnes - Jess Walker

Een boek dat ik december 2016 kreeg. Een veelbelovende samenvatting en veel sterren als waardering op Hebban. Vol goede moed begonnen, om in het eerste hoofdstuk al bijna in slaap te vallen. Dat gebeurde me nog vaker. Elk hoofdstuk is een avontuur, je weet nooit wat er komt. Zoveel personages, zoveel schrijfstijlen, zoveel opsommingen, zoveel, er gebeurt gewoon te veel.
Tijdens het lezen van dit boek, las ik ook een boek over films. Een type film is de Mozaiek film met losse scenes die niets met elkaar te maken lijken te hebben, maar op het einde toch wel.
Ik ben eruit: Dit is een Mozaiek boek. Maar helpt het bij het lezen? Nee. Ik heb me er doorheen geworsteld, ik heb me geërgerd aan de personages en nog meer aan de uitweiding over Alles.
Een ding moet ik de schrijver toegeven: Alle verhaallijnen komen aan het einde weer aan bod en krijgen een afsluiting, maar het is een lijdensweg om tot het laatste hoofdstuk te komen.
Weet wel: dit is mijn mening, er zijn heel veel anderen die het prachtig en geweldig vonden. Helaas ik niet.

159 Nederland
Zeven soorten honger - Renate Dorrestein

Ebook, stond niet op de planning maar nog wel op de e-reader en bleek een fijn boek voor het slapen gaan. In een luxueus oord voor corpulente heren lijkt alles gladjes te verlopen. De heren leren hun levensstijl aanpassen en Nadine en Derek regelen alles. Maar in één week kan een hoop veranderen. Een paar verkeerde keuzes leiden tot een defitief einde. Een mooi opgebouwde roman, waar vooral Nadine goed is uitgewerkt. Haar keuze zijn niet altijd logisch en het liefst geef je haar een schop onder de kont. het heeft humor en een serieuze toon, leuk om te lezen.

#leesuiteigenkast gaat nog twee weken door, en mijn stapeltje boeken wordt kleiner. Maar de planning voor boeken voor oktober ligt ook alweer klaar. Voorlopig nog genoeg te lezen en te reizen.



Reacties op: #leesuiteigenkast Mijn boekenreis week 35 - 36 - 37

Meer informatie

Gerelateerd