Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Marieke's goede voornemens

op 01 januari 2019 door

Een Gelukkig nieuwjaar voor iedereen. Ik wens jullie allen veel mooie, spannende, romantische, verrassende en fijne boeken toe. Natuurljk wens ik ook iedereen veel geluk, gezondheid en voorspoed, maar omdat dat niet voor iedereen vanzelfsprekend is, houd ik het bij de boeken wens.

44fc2f1decb02b50d7a8ae56bcfcfca2.jpg

De Er was eens blog in 2019

Mijn blogspot in 2019 is dezelfde blogspot als in 2018 en 2017 en 2016! Ik zie dat ik mijn vierde jaar in ga als boekblogger. Ik keek in mijn overzicht van blogs en zag dat ik mijn eerste gewone blog schreef op 14 dec 2015 (!) en heb deze later toegevoegd aan mijn spot. Mijn eerste Er was eens spot artikel is van 29 mei 2016. Heel wat artikelen zijn geplaatst en heel wat boeken gelezen en besproken. Erg leuk om alles weer eens na te lopen en de progressie te zien.

Boekenlijstjes in 2019

Na mijn twee wekelijkse leesoverzichten van 2016 (met 50 leescategorieën), 2017 (met 50 landen om af te vinken) en 2018 (weer met 50 verschillende leescategorieën) is het tijd om het in 2019 weer even anders te doen. Mijn idee is om de boeken drie kernwoorden mee te geven. En dan wel zo dat het nog enige afwisseling heeft, want constant  Feelgood, liefde en happy end is niet erg spannend. Ik haal me hiermee wel weer wat op de hals, want hoe blijf ik origineel? We zullen het zien. En gelukkig ben ik baas over mijn eigen blog, dus wordt het niets, dan verander ik het gewoon. Wat een luxe! In ieder geval blijven mijn leeslijstjes ook in 2019 een onderdeel van mijn blog.

Goede voornemens

Voornemens? Eigenlijk moet ik daar niet aan beginnen, want het blijkt vaak dat deze al in de eerste week of maand sneuvelen. Mijn extra challenges van vorig jaar zijn nogal in de soep gelopen.

En toch neem ik me wat voor: niets nieuws, maar een oplossing voor een doorlopend probleem: De ongelezen boeken in en op mijn kast(en).

Voor 2019 neem ik me dus voor om meer uit eigen kast te lezen. Het loopt inmiddels de spuigaten uit met boeken die binnen komen wandelen, zich lekker in en op de kasten nestelen en vervolgens staan te schreeuwen dat ze gelezen willen worden. Die stakkers realiseren zich niet dat ze na lezen de doos in gaan voor de Amnesty boekenmarkt, maar dat ter zijde.

Voor 2019:  Minder vaak langs de kringloop (gelukkig fiets ik er niet meer dagelijks langs, dat scheelt enorm) en minstens 1 x per week een boek uit de kast lezen. Er blijft nieuwe aanvoer komen en dat is ook niet erg, maar 1 boek per week uit de kast is toch niet teveel gevraagd?
Heb ik gelijk een nieuwe rubriek: Het boek uit dat uit de kast kwam. (-_-)

Engelse boeken

Mijn voornemen van vorig jaar was om meer Engese boeken te lezen. Nou dat voornemen is niet echt geslaagd. Ik heb er welgeteld twee en half in het Engels gelezen. Het lezen in Engels is me enorm meegevallen, maar hoeveel makkelijker is het lezen in het Nederlands. Dus om die stapels boeken weg te werken zal ik in 2019 geen voorrang geven aan Engelse boeken, maar toch proberen om er vier te lezen. Elk kwartaal een.

En verder?

Verder lekker niets. Ik ga blogjes maken wanneer dat uitkomt over dingen die ik meemaak of die zo op mijn pad komen. Ik ga lezen waar ik zin in heb en dat samen met de recensieboeken die ik mag lezen, kom ik het jaar wel door.

44fc2f1decb02b50d7a8ae56bcfcfca2.jpg

Ik wens jullie allemaal een fijn boekig jaar en veel plezier met Hebban, de nieuwe categorieën en het lezen!



Reacties op: Marieke's goede voornemens

Meer informatie