Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mijn reiskoffer: week 13 en 14

op 10 april 2017 door

Op reis per boek:  de boekenkoffer week 13 en 14


Afgelopen week was een rustige week, met dochter die een week op wintersport werkweek ging. Het was dus erg stil in huis. Voordeel is dan wel weer dat er (nog meer) ruimte is om te lezen.
En dan de weken afsluiten met een zondag vol zon, wat willen we nog meer.

Mijn lees-reis van de afgelopen 2 weken

46. Nederland
De greppel – Herman Koch

Luisterboek, waar ik best lang over heb gedaan. Prettig voorgelezen, maar het was wel af en toe wat langdradig gezever van een burgemeester rechtstreeks in mijn hoofd. Volgend luisterboek toch maar weer een spannende thriller,

47. Nederland
Staatsieportret van een stofzuiger - Sylva Witteman

Ebook, columns. De humor van Sylvia Witteman kan ik altijd wel waarderen. Dit is de tweede keer dat ik een boekje met verzamelde columns van haar heb gelezen. Elke dag een paar zorgt elke dag wel voor een lach.

48. Nederland & Tenerife
Lot uit de loterij - Tamara Haagmans
Bieb boek. In november al gereserveerd, nu was het er eindelijk. Tamara heeft ook een blogspot op Hebban en had in februari bij het Valentijnsgenoodschap een prijs gewonnen met haar korte verhaal. Reden genoeg om haar boek te gaan lezen. Drie korte soft-erotische verhalen, vol vaart geschreven met humor. Hoewel dat eerste normaal niet mijn smaak is, waren deze verhalen echt leuk om te lezen.

49. Engeland - Londen
Het kerstfeest van Bob - James Bowen

Boek uit de uitverkoop. Die lag er nog niet zo heel lang, maar omdat ik voor We Love Feelgood een "Boek versus film blog" ging maken, heb ik dit boekje ook nog maar even gelezen. Wel wat herhaling uit de vorige boeken, maar ook weer wat nieuwe (kerst) verhalen over de grote ster Bob de staatkat en zijn baasje James.

50. Nederland
Zijspoor - Josha Zwaan

Bookchoice; als luisterboek en leesboek afgewisselt. Een tijdje geleden tijdens het koken ben begonnen met het luisteren van dit boek. Een indrukwekkend verhaal over een moeder van wie haar oudste zoon ernstig ziek wordt, en het hele proces van ziekenhuisopnames op een aangrijpende manier weet te vertellen. De impact die het heeft op het hele gezin, het heeft me enorm geraakt. Zodanig dat het luisteren overging in het lezen (ging wat sneller), en dat ik toen niet meer gestopt ben met lezen tot het uit was.

51. Engeland
Zoektocht terug – Marina Folkers
Review boek. Na haar eerste boek (Faye en Sean) met veel plezier te hebben gelezen, zag ik dat Marina Folkers een blogtour voor haar tweede boek aankondigde. Met mijn blogspot op Hebban heb ik me aangemeld, en leuk was de verrassing toen bleek dat ik mee mocht doen. Het boek was erg prettig om te lezen. Opnieuw een prachtig liefdesverhaal, het wist me te raken, bij een van de laatste scenes rolden de tranen over mijn wangen.
Op vrijdag 21 april is mijn bijdrage aan de blogtour op 'Er was eens' te vinden.

52. Nederland
Cesar – Matthijs Kleyn

Ebook. Een openharig boek over het vader worden van een te vroeg geboren zoontje. Met beschrijvingen van de vele bezoekjes aan het ziekenhuis en verder een kijkje in het leven van het eerste jaar als vader, moeder en zoon.  Leuk om te lezen.

53. Nederland
Last en Liefde – Henriette de Smet
Leesclubboek, historische roman over het leven aan het begin van de 20ste eeuw, waarbij het droevig was gesteld met de vrouwenrechten, maar waar de feministen in opkomst waren.
Een heerlijk kijkje in de levens van twee vrouwen, arm en rijk, in een tijd die nu bijna onvoorstelbaar is.

54 Engeland
Mea Culpa – Clare Mackintosh
Ebook. Gekozen omdat ik er veel goede dingen over had gelezen, oa in een leesclub op Hebban. Maar het ging niet gelijk lekker. Het was in het eerste deel een beetje saai. Dat veranderde na de eerste plottwist, toen was ik echt even van slag. Hè, hoe kan dat nu? Knap verwerkt. Daarna werd het intrigerend en spannend. Met plezier gelezen.

55 Nederland
Passievol – Oostland Literair
Boekenblogklus. Een boek met negen korte verhalen van diverse schrijvers, bij elkaar gezocht door Oostland literair. Alle verhalen hebben een gemeenschappelijk thema: Passie. De verhalen zijn totaal verschillend, wat het fijn maakt om te lezen. Af en toe een verhaal is heerlijk als afwisseling. Niet alle verhalen spraken me aan, maar het eerste en de laatste waren bijzonder.
Verslag van deze boekenblogklus volgt binnenkort.

56 Duitsland
Layers – Ursula Poznanski
Leesclubboek - Na Erebos wilde ik ook dit boek graag lezen. Beide zijn YA, maar ook voor de volwassen lezer zeer de moeite waard. In Layers wordt de dakloze Dorian wakker naast een dode zwerver. Vervolgens wordt hij meegenomen door een jongerenwerker die hem van de straat haalt. Het is bijna de mooi om waar te zijn. Als snel komt Dorian in een kat en muis spel terecht. Wat is nog echt en wie kan hij nog vertrouwen?
Boeiend van het begin tot het einde.

 

En daarmee sluit ik deze koffer.
Ik ga herpakken en neem de volgende trein/tram/bus/vliegtuig of koffer en vervolg mijn reis over de wereld, want er is nog veel om te ontdekken.


Volgende reiskoffer: over 2 weken



Reacties op: Mijn reiskoffer: week 13 en 14

Meer informatie

Gerelateerd