Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Op reis per boek: de boekenkoffer week 11 en 12

op 28 maart 2017 door

Deze weken staan in het teken van de Boekenweek en de Verboden Vruchten, maar mijn hoogtepunt zat ‘m in het artikel in de Margriet “Ik ga liever met een boek naar bed”. Mijn foto en artikel op Hebban gedeeld en lekker kunnen genieten van de reacties. Daarna was er een groot zwart gat… BN-er zijn is zo makkelijk nog niet (-_-).
Gelukkig was er nog het uitje met de We Love Feelgood-club van 10 naar het Pré Boekenweek event (het mini boekenBOL), een avondje bios met mijn dochter (Beauty en de Beast, Prosecco première), een avondje theater, middagje WLFG Amsterdam en gelukkig ook nog de rust van heel veel boeken.

Mijn lees-reis van de afgelopen 2 weken

36. Nederland
Miss Verstand – Astrid Harrewijn

Deel drie in de Miss-serie, met deze keer Iris in de hoofdrol. Volgens mijn het meest serieuze verhaal van de drie, met ook weer genoeg gedoe, en veel leuke bijrolletjes. Meer over de Miss-serie lezen? Miss serie Astrid Harrewijn

37. Nederland
De juiste man – Max van Olden

Een grote leesclub op Hebban, met voor mij een ebook. Het leesfragment was uitnodigend genoeg om mee te doen en hoewel het niet overeenkwam met mijn verwachting van een ‘legal thriller” a la Grisham, was het toch een goed opgebouwde psychologische thriller met een einde dat me kippenvel bezorgde. Mooi boek.

38. Nederland - België
Panty – Mijke Pol
Een ebook die ik voorbij zag komen bij ebookalarm, en binnen het Koboplusabo bleek te vallen. Op de redactie van het Noord Hollandse tv nieuws is de sfeer slecht. De eindredactrice zit ziek thuis, de hoofdredacteur is een etter en sekssist, alle medewerkers hebben iets te verbergen en toch gaan ze een weekendje weg om het jubileum van de hoofdredacteur te vieren. Een weekendje weg met een dubbele bodem, want één persoon komt niet meer thuis.
Seks, drugs, chantage en afpersing, maar ook humor en de geur van panty’s.

39. Nederland, Frankrijk, Duitsland, Amerika, Cyprus, Zwitserland, Hongarije, Rusland, Italië, Tanzanië en Estland
De Jager – Tom Woods

Review boek (uit 2011, nu (opnieuw) uitgegeven). En spannende internationale spionage thriller, leuk voor wie van dat genre houdt. Ik werd er nogal moe van. Een spoor van lijken, heel veel schieten, bloed, reizen, bijna onmogelijke ontsnappingen enz enz enz.
Wel een goed boek als je niet echt opschiet met de landenchallenge! Met deze kan je in een keer 11 landen afstrepen!

40. Peru
Dochter van de zon -Astrid Verkerk

Spannende chicklit, met als achtergrond de mooie cultuur van Peru. Meer volgt later in een verslag op https://www.hebban.nl/spot/welovefeelgood in een buddy-read blogspot.

41. Nederland
Geen Paniek – Renske de Graaf
Ebook, koboplus: Leuke herkenbare grappige columns. Ideaal om elke dag een paar van te lezen, gegarandeerd een glimlach op je gezicht.

42. USA Seattle
Bloesem in de sneeuw – Sarah Jio

Boek van de kringloop. Oorspronkelijke titel: Blackberry winter, wat overeenkomt met IJsheiligen. Een laatste koude periode in mei. Seattle 1933, Wanneer Vera Ray terugkomt van haar nachtdienst, is haar zoontje Daniel verdwenen.
Seattle 2010: Claire krijgt als journaliste de opdracht om een stuk te schrijven over Blackberry winter. Ze ontdekt dat in 1933 tijdens een kindje werd vermist, maar er is bijna niets over terug te vinden.
Sarah Jio verwerkt beide verhaallijnen tot ze op het einde samen komen. Erg mooi boek.

43. Canada
Het vervloekte huis – Lydia van Houten
Een boek dat al lang op mijn ntl lijstje stond en nu te lezen was via kobo plus.
De man van Mika heeft zelfmoord gepleegd en haar een huis in Canada nagelaten, waar ze met haar kinderen gaat wonen. Maar het is een vreemd dorp, met typische inwoners. Iedereen weet van alles en niemand verteld haar iets. Een moordzaak uit het verleden trekt haar aandacht en dan is ze zelf ook haar leven niet meer zeker. Wie is er nog te vertrouwen?

Een spannend boek, met veel vaart geschreven, maar helaas ook nogal wat ongeloofwaardigheden, waardoor het voor mij strandde op drie sterren.

44 Nederland – Thailand
Vandaag houden we het droog – Petra Vollinga
Review book. Eva, Eef, ooit had ze de liefde van haar leven gevonden in de muzikant Abe. Maar hij vertrok naar Amerika en zij liep Pepijn tegen het lijf en trouwde met hem. Maar nu, na vijfentwintig jaar huwelijk is het op. Eef wil niet meer. Ze vertrekt naar Thailand, om te kuren. Dan komen er herinneringen boven die meer dan vijfentwintig jaar zijn weggestopt en Eef moet een belangrijke keuze maken.

Mooi geschreven, een feelgoodboek met humor en net wat meer aan inhoud.

45 Engeland
Mijn niet zo perfecte leven – Sophie Kinsella
Dat was boffen, met We Love Feelgood een Leesclub mogen doen met het nieuwste boek van Sophie Kinsella! Werd ik bij de Shopaholic boeken nogal eens doodmoe van de hoofdpersoon, in dit boek is dat gelukkig niet gebeurd. Katie/Cat werkt in Londen onder een verschrikkelijke bazin. Als ze plots wordt ontslagen keert ze terug naar Somerset, waar haar vader een glamping is begonnen. Katie helpt hem om het tot een succes te maken. Dan verschijnt er een nieuwe gast…het zal toch niet? Jawel. Tijd voor wraak…

Een heerlijk boek, ik heb ervan genoten en zelfs hardop zitten lachen!

Lekker lijstje hé?
Ik ben er zelf ook een beetje verbaasd over. Ik snap nu ook dat manlief een beetje begint te klagen dat ik wel heel veel met mijn neus in de boeken zit….


Volgende reiskoffer: over 2 weken



Reacties op: Op reis per boek: de boekenkoffer week 11 en 12

Meer informatie

Gerelateerd