Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Op reis per boek: de boekenkoffer week 21 en 22

op 05 juni 2017 door

De weken 21 en 22 waren zonnig! Mega zonnig zelfs, met lekkere weekenden, ideaal om in de lounge-set te zitten, onder het zonnescherm met een glas water of kop thee en lezen. Heerlijk toch. Vooral niet teveel bewegen! een bladzijde omslaan is al best intensief.

Maar de vlag mag uit, want ook twee van de wat tragere boeken zijn uit, en de boekenwereld ligt weer open om nieuwe reizen te ontdekken!

Daarnaast nog wat kunnen scoren bij Kringloopwinkels en een rommelmarkt. Mijn honger is weer (even) gestild.

Mijn lees-reis van de afgelopen 2 weken (en een beetje ook nog van daarvoor)

79. Engelend
De lichte jaren - Elizabethe Jane Howard

Pdf/Boek. Een nieuw feuileton op Hebban en weer ingeschreven! Het wekelijks mogen lezen van een nieuw bijzonder boek dat nog niet uit is met een grote groep lezers is zo ontzettend leuk, dat het me niet eens zoveel uitmaakte om welk boek het ging.
Dat het vorige feuilleton boek een topper bleek te zijn, maakte het voor de Lichte jaren spannend, want vergelijkingen zouden ongetwijfeld komen.
De lichte jaren is een eerste deel in een familie kroniek in de jaren net voor de Tweede wereldoorlog, en als lezer leef je mee met de grote familie. Het is interessant, maar het gaat allemaal wat traag en er gebeurt niet heel veel, of er is ineens een soap achtige gebeurtenis. Het is net genoeg om verder te willen lezen, maar het BAM gevoel van het vorige feuilleton is er niet.
Doorgaan met deel twee in oktober? Ik heb getwijfeld, maar juist het feit dat het weer als feuilleton komt en ik toch nieuwsgierig ben naar de ontwikkelingen in het leven van de Cazalet, heeft met doen besluiten om door te gaan.

80. Amerika
De wonderjaren van Billy Marvin - Jason Relulak

Boek, leesclub
Een boek dat zich afspeelt in 1987, drie jonge jongens, commodore 64, Playboy dromen en liefde. Het leek me heerlijk om weer even terug te gaan naar de jaren 80, waarin ik zelf opgroeide. Dat gevoel van die tijd even terug te kunnen halen. En dat lukte, samen met een stel leuke dames en heren die grotendeels ook 80s waren, kwam ik in een bijzondere leesclub terecht.
Dat het boek nog meer bracht dan we hadden verwacht was een mooi bonus.
Echt een heerlijk boek!

81. Frankrijk
De patissier van Parijs - Laura Madeleine
Boek voor het buddy-lezen. Voor We love feelgood had ik een blog gemaakt met een lijstje boeken met "Parijs" in de titel. De meeste van die die boeken heb ik dan nog niet gelezen, maar ik krijg er wel veel inspiratie door. Deze zat er ook tussen en leek me erg mooi. Twee verhaallijnen (heden 1988 en verleden 1910) die elkaar afwisselen, maar onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Ik hou daar heel erg van. Hoe ik het lezen van dit boek heb ervaren? Dat komt in juni in de We Love Feelgood buddy-read spot.

82.  Singapore en Indonesië
Liefde op de Javazee - Anita Verkerk
Bieb-boek. Buiten is het 30 graden, wat kan ik dan anders doen dan gaan zitten met een heerlijk romantisch boek over een cruiseboot die Cupido heet?
Wat een heerlijk boek. Fleur reist af naar Singapore om in te schepen op de cruiseboot vanwege het 35 jarig huwelijk van haar ouders. Maar met haar familie is het nodige mis. Haar moeder is echt vreselijk, haar zussen zijn chagrijnen en pestkoppen, alleen haar vader en oma zijn te pruimen. Daarnaast loopt er nog een vreemde man achter haar aan, en ontmoet ze Koen en zijn opa. Genoeg ingrediënten voor een middag humor en romantiek in een vlot geschreven chikclit.

83 . Nederland
Vintage - Patty Stenger
Ebook van ebookalarm. Yes de vlag mag uit, ik heb het boek uitgelezen. Ai ai ai echt een gevalletje van verkeerde verwachtingen! Het plaatje op de voorkant geeft het idee van een boek met humor. Ook de korte inhoud geeft niet veel prijs, behalve dat het alles heeft om een chaotische toestand te worden. Chaotisch wordt het, maar vooral overhangend naar de depressieve dramakant. De winkel gaat bijna failliet, de zoon doet vooral zijn eigen ding, dochter is zwanger van een verkeerde man, opa in Spanje is gevallen en blijkt dementerend en komt bij haar wonen met alle gevolgen van dien. Het was too much. Het loopt soort van goed af, maar het was niet mijn boek.

84. Nederland – Belgie – Frankrijk – Italie – Bosnie Herzegowina – Montenegro – Egypte – Soedan – Ethiopie – Kenia – Oeganda.
Op de tractor naar de Zuidpool – Manon Ossevoort

Bieb-boek. Op het avondje in Amsterdam van “Meisjes met Lef”,  was ook Manon Ossevoort. Zij is het ‘tractor-meisje’, wat in 2006 op de trator vertrok vanaf Terschelling om in twee jaar naar de Zuidpool te reizen. Haar verhaal maakte indruk op mij en mijn dochter en gelijk haar boek met reisverslag besteld bij de bibliotheek. Het was fascinerend om te lezen hoe ze de tocht bedacht en uitwerkte en vervolgens ook uitvoerde. Het reisverslag met ups en downs is uitgebreid beschreven in dit boek en heeft me weten te boeien van begin tot einde. Het enige minpuntje was, dat het slechts een deel beschrijft. De reis tot en met Kenia en Oeganda. En daar hield het op en ik kan nergens vinden of het tweede deel is geschreven of nog moet uitkomen.
Voor de landenchallenge was dit wel een lekkere!

85. Nederland?
Het hoofd van de profeet

Boekenblogboek. “Absurdistisch” stond in de omschrijving. Dat leek me voor de afwisseling wel leuk. En dat was het ook. Een apart verhaal met als basis een toneelgezelschap die een voorstelling van Oscar Wilde gaan opvoeren. Zowel de regisseur als de toneelspelers hebben hun eigen leven en geheimen, maar zodra die levens elkaar beginnen te kruisen, komt de voorstelling in gevaar.
Het zit vol humor (zwarte humor), er gaan nogal wat mensen dood, en absurdistisch is niets te veel gezegd. Dus voor wie wel eens wat anders wil en ook nog een goed verhaal wil en is dit zeker de moeite waard.

86 Nederland - Engeland
Fameuze dames - Cato van Aa
Recensie boek - Historische roman
Cato van Aa zoch boekbloggers voor haar debuut. Omdat ik wel hou van een verhaal met geschiedenis heb ik me aangemeld en mocht het lezen. Catharina Doll (weduwe J Doll) is een uitgeefster die op reis gaat met haar dochter naar Londen om vertaalrechten te krijgen voor een boek over rechten van de vrouw, en dat in 1789! Het is gebaseerd op bestaande personen (ik heb ook gegoogeld en kon vooral veel vinden over dochter Caatje die een schrijfster is geworden en veel boeken op haar naam heeft.)
Een leuk boek, maar ik kon de samenhang in het verhaal niet helemaal vinden waardoor het boek en ik geen hele goeie vrienden zijn geworden.

87. Zweden, Roemenië, 
Wiegelied - Björjlind
Luisterboek voor Hebban luisterclub, een nieuwe leesclub op Hebban, en meegedaan. Het was heerlijk luisteren, fijne leesstem, goed tempo en een goed verhaal, goed opgebouwd, goed politiewerk, goede spanning. Kortom; Goed.

88 Debuutroman

89. Engeland, Griekenland, Italië
Angel - Elizabeth Taylor
Buddy-read boek. Elizabeth Taylor? Ja Elizabeth Taylor, de schrijfster. niet de actrice. Een boek oorspronkelijk geschreven in 1957, zestig jaar later vertaald in het Nederlands. Bijzonder en intrigerend. Meer hierover eind deze maan in de buddy-read op We Love Feelgood.

Het waren weer mooie boeken, mooie reizen, mooie landen. Ik rust even uit in de tuin en bereid me voor op de volgende reiskoffer.


Volgende reiskoffer: over 2 weken



Reacties op: Op reis per boek: de boekenkoffer week 21 en 22

Meer informatie

Gerelateerd