Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Op reis per boek: de boekenkoffer week 25 en 26

op 03 juli 2017 door

Tatatadaa, daar was ie dan, boek nr 100, zo’n sneaky even snel er tussendoor boek. Was helemaal niet aan de beurt, maar wist mijn aandacht constant vast te houden, en voor ik het wist was het uit. De Schitterende doden is dus met recht de winnaar als boek nr.100.

Zondag 2 juli was geen leesdag, maar wel een dag vol boeken en Hebban-ers op de teamdag van Hebban in Breda in een hele bijzondere boekhandel: Grand Theatre in Breda. Wonder boven wonder heb ik geen boek gekocht, wel heel veel boeken geruild en nog 2 in een goodiebag mee naar huis genomen. Ontzettend leuk om de Hebban-ers van andere clubs van 10 te ontmoeten, en de Hebban crew en ook nog aan aantal recensenten.

Mijn lees-reis van de afgelopen 2 weken

100. Amerika
De Schitterende doden

Review boek.
Eve is misdaad journaliste op tv. De moordenaar ziet dat en wil haar gebruiken om zijn “kunstwerken” te exposeren en neemt contact met haar op. Het is spannend, vlot en heeft een vleugje humor. Met veel plezier gelezen.

101. debuutprijsboek nr 4
Ebook, mag ik nog niets over zeggen.

102. Nederland
Gonna catch Pikachu – Lily Frank
Novelle, gesigneerd gekregen van Lily Frank. Een New Adult verhaal en mijn eerste kennismaking met dit genre. Het verhaal heeft vaart en humor en pit. Leuk verhaal, lekker om te lezen.

103.  NL en eigenlijk ook overal ter wereld
Spuitende slagaders en Overstromende Oceanen
Buzz boek, met fantastische tekeningen en teksten over wat te doen bij… in klare taal. Ideaal om zelf te lezen en/of samen met kinderen/kleinkinderen. Interessante informatie op een zeer toegankelijke wijze gebracht.

104. Amerika
Het boek voor meisjes met lef – Caroline Paul
Boek vol verhalen, tekeningen en ‘zelf-doe’ opdrachten. De verhalen van Caroline Paul zijn vol humor geschreven. Het laat jonge meisjes zien dat proberen goed is, dat lef hebben gewoon een kwestie is van doen. En dat ze zich vooral niet moeten laten tegen houden ‘omdat dingen niet horen’. Afgewisseld met uitspraken van en/of informatie over vrouwen uit de geschiedenis die ook lef toonden. Doelgroep is 11-12 jaar, maar voor de ouder lezer ook erg leuk.

105. Frankrijk
Deze NU – Pascal Rijnja

Ebook, recensie boek. Een Science thriller, weer eens wat anders. Wel veel wetenschappelijke informatie over kwantum fysica (leuk verpakt in een docent/lessituatie). Opbouw van het boek is lastig, maar het verhaal is (eenmaal voorbij de eerste helft) boeiend en interessant. De hoofdstukken die in eerste instantie geen raakvlakken hadden, komen op het einde op z’n plek.

106 Nederland / Hongarije / Engeland
Still in de Stad – Milou van der Will

Luisterboek – bookchoice. Thriller luisterboek. Deel twee over Benthe Berg, misdaadjournaliste. Deel een al eens gelezen, maar best lang geleden. Lastig dus dat er best veel verwijzingen zitten naar gebeurtenissen van deel één, die ik niet direct plaatsen kon. Het verhaal zit goed in elkaar. Even dacht ik: o weer een boek met prostituees en een buitenlandse bende, maar uiteindelijk bleek het complexer te zijn dan ik dacht. Goed geschreven plot, interessante thriller, heel fijn als luisterboek.

107 Nederland
Glossy Boerin – Maureen du Toit

Recensieboek voor We Love Feelgood. Binnenkort een groepsrecensie te lezen op WLFG.
Klein tipje van de sluier: Boek biedt meer dan de eerst indruk opgeeft.

108. Malediven
Droomeiland – Tracey Garvis Graves

Bieb boek. Miljonair trekt naar onbewoond eiland, eerst alleen, later met twee gasten. Prima leventje tot het noodlot toeslaat. Een deel twee wat wel zo te lezen is, maar met deel één vooraf was er wel meer duidelijkheid geweest. Pas ruim na de helft is te begrijpen waar het in het boek precies om gaat. Niet zo dik, 150 pagina’s en best oke.

109 Engeland
Ik zie je op het strand - Jill Mansell

Dzez ultieme feelgoed boeken schrijfster heeft weer een heerlijk boek afgeleverd. Ik heb het gelezen als ebook en zat zo in het verhaal. Leuke personages, grappige en ook serieuze gebeurtenissen verpakt in een zonnig verhaal met nog wat verrassingen op het einde. Ik zeg Helemaal Feelgood!

 

Het was een hoop gereis, het tripje naar de Malediven was er weer één van de specials (staat niet op de landchallenge kaart). Even rust thuis en dan worden de koffers weer gepakt. Waar zal ik nu weer terecht gaan komen?

Volgende reiskoffer: over 2 weken



Reacties op: Op reis per boek: de boekenkoffer week 25 en 26

Meer informatie

Gerelateerd