Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Op reis per boek: de boekenkoffer week 27 en 28

op 17 juli 2017 door


In deze weken vielen er een paar ‘lange leesdagen” uit door visites en ritjes naar het noorden van het land voor halen en brengen van dochter naar een ponykamp.
Daarnaast werd ik nog een jaartje ouder, en kreeg ik nog een kadobonnetje van dat kleine blauwe mannetje, welke ik maar gelijk heb ingewisseld.
De postbode had het maar druk, leesclubboeken en recensieboeken, de stapels zijn weer lekker aangevuld (niet hoger, gewoon een stapel erbij!) En ik heb er ook weer een paar uitgelezen.

Mijn lees-reis van de afgelopen 2 weken

110. Frankrijk
Een ondertoon van liefde – Kate Paris

Review boek.
Een boek wat ik op de boekenpresentatie gesigneerd meekreeg. Een New Adult en dat was voor mij nieuw. Ik had wel al een kort verhaal gelezen, maar een heel boek nog niet. De cover is echt prachtig. Het verhaal heeft me aangenaam verrast. Een verhaal over liefde, en een verhaal over het vak van sommelier en dat met een tinteling zonder overdaad. Mooie leeservaring.

111. Zuid Afrika
Recepten voor liefde en moord – Sally Andrews

Leesclubboek, Is het crime? Is het feelgood? Het is feelgood-crime, een nieuw favoriet genre van mij. Een columniste van een plaatselijk krantje krijgt brieven met liefdesproblemen voor haar column opgestuurd, die ze beantwoord met advies en een heerlijk recept. Als een van de briefschrijfsters wordt vermoord gaat Tannie Maria op zoek naar de dader, wat af en toe heel grappig is. Met veel plezier gelezen.

112. Amerika - Engeland
Vallen – Jackie van Laren
Ebook, veel over gehoord en nu eindelijk gekocht en gelezen. Het idee is erg leuk. Braaf meisje gaat als oppas voor een kind van een band-lid meereizen op een tour in Amerika. Ze mag er voor haar werk ook nog een artikel van schrijven. En hoewel ze in Engeland een (degelijke) vriend heeft zitten, valt ze als een baksteen voor de zanger van de band, al gaat dat niet zonder slag of stoot.
Leuk, maar wel een beetje veel van hetzelfde. Ik denk dat ik toch niet (meer) de juiste doelgroep ben.

113.  Griekenland - Kreta
Het eiland – Victoria Hislop
Boek. Een van de drie boeken die ik tegelijk kocht van deze schrijfster, zonder te weten waar het over ging, maar puur op de kaft. En wat een mooie verrassing dit boek, terwijl het thema niet echt aantrekkelijk is. In het begin van de 20e eeuw werden mensen die leden aan lepra op Griekenland, verbannen naar Spinalonga, een eilandje voor de kust bij Kreta. Er was geen medicijn, dus het was een eindpunt. Op het eiland ontstaat een nieuwe samenleving.
Maar dit is slechts een deel van het verhaal, want ook het leven op Kreta gaat door en wordt beschreven, de tijd van oorlog komt voorbij, maar eigenlijk is het een verhaal over liefde en familie, trouw, ontdekken en doorzetten. Een erg mooi boek!

114. Amerika
Het zusje – Louise Jensen
Recensieboek. Grace is ingestort na de dood van haar beste vriendin. In korte hoofstukken wordt langzaam duidelijk wat er 10 jaar geleden is gebeurd. Een keuze die toen is gemaakt heeft grote gevolgen voor Grace nu. Er gebeuren zoveel rare dingen. Langzaam wordt duidelijk wat er mis is, tot een spannende einde dat alles verklaard. Lekkere thriller om achter elkaar uit te lezen.

115. Frankrijk
Het dameskoor van Chilbury – Jennifer Ryan

Luisterboek. Opgebouwd dmv dagboek verslagen en brieven, wordt het leven in een klein dorpje in Engeland tijdens de Tweede Wereldoorlog blootgelegd. De mannen zijn naar het front, en de vrouwen zijn druk met vanalles. Als ontspanning is er het koor, maar dat is maar een heel klein deel van wat er allemaal gebeurd in een klein dopje. Een soort soap. Heerlijk om te luisteren, fijn voorleesstem en door de manier van vertellen in briefvorm en dagboekmomenten is het heel goed te volgen. Het had van mij nog wel langer mogen duren.

116 Engeland
Het probleem met bokken en schapen – Joanna Cannon

Leesclubboek. Een debuut en erg leuk. Op een maandag verdwijnt er een vrouw uit de straat. En er wordt over gesproken, wat is er gebeurt? Waar kan ze zijn. De twee jonge meisjes Grace en Tilly gaan op zoek. Gedurende het boek wordt duidelijk dat achter elke deur een geheim sluimert en dat men meer weet van elkaar dan wordt gedacht. En is wat er 10 jaar geleden gebeurd een aanzet tot deze verdwijning? Met een humor, een vleugje filosofisch en verder veel wat niet wordt uitgesproken, maar wat er wel is is het een mooi verhaal over een gemeenschap van mensen en saamhorigheid.

117 Nederland
Vriendschap en liefde –Jack en Anouk – Jamie Pisonier

Recensieboek, een debuut van de Vlaamse Jamie Pisonier die via Hebban op zoek was naar lezers voor haar boek. In eigen beheer uitgegeven is het een heel mooi boek om te zien. Het leest ook lekker en vlot. Een mooi verhaal over liefde, deels in Belgie en deels in Texas wat voor een leuke afwisseling zorgt. Bijzondere personages, grotendeels sympathiek. Een prima debuut, een eerste deel uit een serie. Smaakt zeker naar meer.


En daarmee is de reiskoffer weer afgesloten. Er was eens.. gaat nu echt op vakantie. Dat zal weer een hele rits met gelezen boeken op leveren. Wordt vervolgd…


Volgende reiskoffer: over een paar weken



Reacties op: Op reis per boek: de boekenkoffer week 27 en 28

Meer informatie

Gerelateerd