Op reis per boek, week 31 en 32

op 19 augustus 2017 door

Week 31 was de tweede week van mijn vakantie in Griekenland. Net toen we dachten dat het niet nog warmer kon, werd het nog een beetje warmer. Langzaam verlangden we wel weer naar huis, maar niet toen we de voorspellingen zagen, 18-20 graden... bibber.
Week 32 waren we weer thuis en eigenlijk hadden we niet te klagen, de week was niet zo slecht als we hadden gedacht. Het is fijn om weer thuis te zijn. Alles weer bij werken en op orde krijgen, en tussendoor natuurlijk gewoon lekker op reis er boek verder lezen.

128 Frankrijk en Amerika
Anna en de French Kiss - Stephanie Perkins
Een YA dat ik ook zo vaak voorbij had zien komen, die moest ik nu echt zelf eens gaan lezen. Het ebook stond heel geduldig te wachten op de E reader. Wat een heerlijk boek, wel echt YA met de jonge hoofdpersonen, de ontluikende liefde en de onzekerheden die daarbij horen, maar ik heb het heerlijk ontspannen kunnen lezen.

129 Amerika
Wat jij niet ziet - Sarah Pinborough
Een hype? Er werd zoveel reclame voor gemaakt. Ik liet me verleiden en ging lezen. Maar man o man, wat komt dat boek traag op gang. Ik heb het uitgesmeerd over de hele vakantie, me afvragend of en wanneer en nou eens iets ging gebeuren. Op de helft komt er pas vaart in het verhaal. Dan blijkt het een zorgvuldig opgebouwd verhaal te zijn, vol psychologische spelletjes met een zweempje naar het zweverige droomgebeuren. En dan denk je te weten hoe plot in elkaar zitten (ja ik had het goed) en dan komt er nog een epiloog. Dan is #wtfthatending helemaal geen overbodige hashtag.

130
Zeven minuten na middernacht - Patrick Ness, Siobhan Dowd
Een verfilmd (jeugd) boek over verlies. Hiervan had ik de film gezien (Half, ondertussen zat ik wat anders te lezen), maar het intrigeerde me enorm. Dus toch het boek maar gelezen. Het is erg mooi geschreven, de 13 jarige Connor heeft het moeilijk, zijn moeder is ernstig ziek en hij moet onder ogen zien dat dat niet meer goed komt. Dan krijgt hij hulp van een monster, de taxusboom die hij kan zien vanuit zijn kamer komt 's nachts tot leven. Door het vertellen van verhalen met een moraal leert Connor dat het leven niet altijd eerlijk is.

131 Nederland Belgie Zweden
Broederschap van de jacht - Lineke Breukel
Dit boek stond al zo lang op mijn NTL lijstje. Met een verjaardags kortingscode van 't blauwe mannetje eindelijk gekocht en gelezen. Een beklemmend verhaal. Wat als je wordt uitgenodigd voor een weekend survival in de Ardennen, niet voor de lol, maar als prooi, zodat anderen op je kunnen jagen? Nicol wist dat natuurlijk niet van te voren. Maar dan loopt alles anders dan gepland, en Nicol laat zich niet zomaar pakken. Spannend van begin tot het einde met een verrassend plot.

132 Nederland
Hier kom ik weg - Annette Maas
Gekocht bij een ebook dag aanbieding. Pas later zag ik dat het een debuut was, die ook op de longlist van de Hebban debuutprijs stond. Ik had het gekozen omdat het verhaal me aansprak. Een vrouw die met haar kinderen in Amsterdam woont, maar gebukt gaat onder dingen uit haar jeugd. Om dat op te lossen gaat ze terug naar Winschoten. Mooi en soms herkenbaar verhaal. Vlot uitgelezen.

133 Amerika
Het geestige leven van Lucy Shaw - Tamsyn Murray
Een grappig YA die ik opende zonder te weten wat ik kon verwachten. het bleek een grappig en origineel verhaal te zijn, van een meisje dat is vermoord en gedoemd is te blijven rondspoken op een vies openbaar toilet waar ze dood ging. Maar ze is niet de enige, ze leert andere geesten kennen en hebben zo een heel sociaal leven. Eén levend persoon kan haar ook zien en horen, en besluit haar te helpen om de moordenaar te vinden. Erg leuk, een aanrader voor tussendoor als je een iets totaal anders wilt!

Dat was het laatste boek van de vakantie, grotendeels gelezen in het vliegtuig.
Daarna was het weer landen in Nederland en terug naar het normale leven.
Thuis de 'normale' dingen, zoals boodschappen en wassen enzo, maar gelukkig ook weer veel nieuw te lezen boeken.

134
Boek voor Hot or not

135 Nederland
Hoofdzaak - Mariska Overmans
Deze heb ik geluisterd. Bij Bookchoice ontvangen, en aangezien ik een klusje moest doen voor het werk, waarbij niet veel hersencapaciteit nodig is, maar wat in combinatie met lezen best lastig is, bleek dit boek een schot in de roos.

Er wordt een hoofd gevonden, thuis op de keukentafel bij een rechercheur. Een leuke klus voor het recherche team. Isabel maakte ooit deel uit van het team, maar nam ontslag na een klus die niet ging zoals het moet. Nu wordt ze gevraagd om te helpen, maar is dat een goed idee?
Een vlotte thriller, leuk geschreven. Als lezer ga je totaal mee in het recherche werk en in de verdachtmakingen. Dat het allemaal anders in elkaar steekt dan verwacht blijkt op het einde. Hier en daar kan je al lezer wat vraagtekens plaatsen, maar het neemt niet weg dat het een prima debuut thriller is.

136 Griekenland
Ansichtkaarten uit Griekenland - Victria Hislop
Alsof het zo moest zijn kwam 3 augustus het nieuwe boek van Victoria Hislop uit, wat zich afspeelt op Pelopenessos in Griekenland, daar waar ik op vakantie was. Zo ideaal dat internet, want op de vakantie bestemming kon ik het ebook online kopen en kwam het direct op de ereader.

De korte samenvatting was de moeite waard, de uitwerking was minder. Het zijn eigenlijk allemaal korte verhalen die zich afspelen in die regio. Een aantal verhalen waren echt heel mooi, helaas was het ook af en toe een beetje saai, en zittende in de Griekse zon (en zelfs nog in het vliegtuig) viel er ik bij in slaap. Pas thuis helemaal uitgelezen. Grotendeels met plezier gelezen, maar toch niet helemaal wat ik ervan had verwacht. Jammer.


Nu ben ik me aan het voorbereiden op de maand september - Lees een uit eigen boekenkast, de uitdaging van we love feelgood.
Welke boeken zal ik gaan lezen? Een paar staan al vast, o.a. voor een paar buddy-reads, maar ik heb daarnaast nog leesruimte over. Wat staat er al heel lang in de kast en kan nu eindelijk op de stapel, of is een ander speciaal boek wat ik ooit kocht 'omdat het zo geweldig leek', wat vervolgens in de kast belandde? Ik ben er nog niet helemaal uit, maar de voorbereiding is al leuk genoeg.Reacties op: Op reis per boek, week 31 en 32

Meer informatie

Gerelateerd