Per boek op reis: Boekenbus week 7 en 8

op 27 februari 2017 door

Zo af en toe zie ik een blog voorbij komen over ‘planning’ van het lezen van boeken, en vooral hoe moeilijk het is om die planning aan te houden, want er komt zoveel moois voorbij, dat de planning er makkelijk bij in schiet.
Ik heb dus geen planning. De reading challenge van dit jaar maakt het ook makkelijker om wat minder gericht te lezen. Als een boek zich  in een vreemd land afspeelt is dat mooi meegenomen, maar het is niet bepalend voor mijn keuze.
Ik kies mijn boeken op wat er ter tafel komt. Een stapel op de hoek van mijn bureau, een pakketje in de post, een opdracht voor de club van 10, een bezoekje aan de bieb of de kringloop.
Eigenlijk is het een rommeltje, maar ik doe gewoon net alsof het heel gestructureerd gaat. Het bijhouden van mijn reis per boek doet in ieder geval vermoeden dat ik alles onder controle heb (0_-).

Mijn lees-reis van de afgelopen 2 weken

20. Italië – Nederland
Het liefdesatoom – Maria Hetty van den Berg

Via FB zocht Maria Hetty naar lezers, die haar boek wilden lezen en recenseren. Mijn oog viel op “liefdesatoom” en zag daar wel wat in (het oog op de voorkant liet mij niet meer los). En anders dan de titel doet vermoeden is het een spannende psychologische thriller, waarbij  hoofdpersoon Mara wakker wordt in een afgesloten donkere ruimte. Een boek in drie delen, mooi opgebouwd met een spannende en verrassende ontknoping.

21. Amerika
Vermiste meisjes – Megan Miranda

Gelezen als review boek. Nic keert naar 10 jaar teug naar het dorpje waar ze is geboren en opgegroeid. 10 jaar geleden is haar beste vriendin Corinne verdwenen. Nu is Nic terug en plots verdwijnt er weer een meisje. Welke geheimen zijn er 10 jaar lang verzwegen, zal de waarheid nu boven water komen? Een spannende thriller met een bijzondere opbouw, waar de tijd telkens een dag terug gaat.

22. Amerika (in de toekomst)
De stad van Spiegels – Justin Cronin

Het derde deel in de Oversteek-serie. Gelezen voor de Cronin Challenge. In gedeeltes gelezen, want hoewel ik er erg naar dit derde deel uitkeek, ging het lezen in het begin als een speer, maar was er vervolgens een lang stuk dat stroperig traag was, tot er ineens op de helft weer viralen opdoken en het weer spannend en boeiend werd. Toen was het zomaar uit! Een mooi einde van deze trilogie, hoewel ik nog steeds een paar vragen over heb.

23. Nederland
Verzwegen – René Appel

Een luisterboek van Bookchoice, om de ‘verloren’ uurtjes op de fiets ook nog op te vullen met een boek! De korte inhoud leek de moeite waard: een vrouw ontdekt dat haar moeder ooit slachtoffer was van een verkrachting waar Susan het gevolg van is. Ze besluit haar vader te gaan zoeken. Ook het verhaal van Fred (TBS-er) wordt verteld. Maar waar het spannend had kunnen worden, kabbelt het hele boek een beetje voort en gebeurt en eigenlijk niet zo veel. Er valt nog wel een dooie, maar meer omdat die het verhaal uit moest, dan om het spannend te maken. Soms maakt een einde het boek nog een beetje goed, maar helaas ook dat lukte niet.

24. Australië 
De droogte – Jane Harper
Gelezen als reviewboek. Aaron Falk keert naar 20 jaar terug naar Kiewarra, waar zijn jeugdvriend zijn vrouw en zoontje heeft vermoord en zelfmoord heeft gepleegd. Falk wordt niet bepaald welkom geheten, 20 jaar geleden zijn hij en zijn vader gevlucht. Nu moet hij onder ogen zien wat er destijds is gebeurd en gaat op onderzoek uit naar de werkelijke toedracht van het drama.
Een spannend boek, goed geschreven met een verrassend einde.

25. Australië
De ongelooflijke zoektocht van Millie Bird – Brooke Davis
Ebook van de bieb. Leek wel leuk, in het rijtje Rosie project/100 jarige man, maar dat dat concept geen garantie voor succes is, blijkt uit dit boek. Combineer twee wereldvreemde bejaarde personages met een door haar moeder achtergelaten zeven jarig meisje, stuur ze gedrieën op reis met een paspop, waarbij ze alle mogelijke regels overtreden, laat ze gekke personen ontmoeten en je heb een bizar boek. Het is rommelig onlogisch en ongeloofwaardig. Toch heeft het boek me eenmalig laten lachen, en dat komt niet zo vaak voor.

26. Nederland
Slaapwandelen bij Daglicht - Anneloes Timmerije

Ebook van ebookalarm. Een boekje met 12 korte verhalen, herkenbaar en luchtig, waarin dood en leven na de dood vaak een rol spelen, zonder dat het zwaarmoedig is. Bijzondere mensen en bijzondere ontmoetingen. Met plezier gelezen.

27. Amerika en Denemarken
De Appelboomgaard – Susan Wiggs
Er stond een klein boekje in het schap van de boekhandel wat mijn aandacht trok, ik mocht het niet kopen van mezelf. Maar de bieb bracht uitkomst. Susan Wiggs, ik had er nog nooit van gehoord, blijkt het een schrijfster te zijn van Harlequin romans. Ik hield mijn hart vast, ondanks dat ik voor het boekje en de inhoud was gevallen.
Zo zie je maar dat een boek eerst moet lezen en dan pas oordelen, want dit was echt een heerlijk Feelgood boek. Natuurlijk de liefde, maar geen kleffe bedoening en een leuk verhaal over een appelboomgaard in moeilijkheden, het vinden van familie die tot dan toe onbekend was, een mysterie uit de jeugd van grootvader, of eigenlijk meerdere mysteries, want de familie zit behoorlijk ingewikkeld in elkaar. Boek pakte me vanaf de eerste pagina, tot bijna 450 bladzijdes verder. Een fijn boek om deze reisweken mee af te sluiten. En ideaal voor de landenchallenge. Yes, Denemarken in de pocket!

Volgende busstop: over 2 wekenReacties op: Per boek op reis: Boekenbus week 7 en 8

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Justin Cronin

Justin Cronin

Justin Cronin (1962) is geboren en getogen in New England in de Verenigde Staten. Hij is docent Engelse literatuur aan de Rice University in Texas. Hij schreef de veelgeprezen romans De zomergast en M...

René Appel

René Appel

Ik ben schrijver van misdaadromans, als zodanig waarschijnlijk bij veel lezers bekend.

Jane Harper

Jane Harper

Jane Harper heeft ruim dertien jaar als journalist gewerkt. De droogte, haar thrillerdebuut, won in 2015 de Victorian Premier’s Literary Award voor een nog ongepubliceerd manuscript. De rechten ...

Anneloes Timmerije

Anneloes Timmerije

Anneloes Timmerije (Amsterdam, 1955)  woont en werkt in Den Haag, en een deel van het jaar in Frankrijk. Naast haar werk als freelance journalist en vertaler publiceerde zij Goeie nieuwe tij...