Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Per boek op reis: week 1 en 2

op 16 januari 2017 door

2017, een nieuw jaar met een nieuwe Challenge:
Ga op reis, bezoek veel verschillende landen in je boek! Weer een leuke uitdaging.

Maar waar ik vorig jaar naarstig op zoek ging naar boeken bij d betreffende lees-categorieën, laat ik me nu meer verrassen door het boek. Ik zie wel waar mijn boek me brengt.
Bij het eerste boek dat  ik in 2017 uitlas was die verrassing  niet zo groot. Het boek heeft als titel: “Ibiza”, en zo zat ik al lekker in het boek in het zonnetje! Ook Amsterdam heb ik aangedaan, gelijk met een tijdreisje naar de 17e eeuw. Amerika, België, Zweden, Congo, mijn airlmiles sparen lekker door.

1. Spanje -Ibiza
Ibiza – Kiki van Dijk

En lekker boek om het jaar mee te beginnen. Het las vlot, over Maggie, die in Nederland alles piekfijn in orde heeft. Een man, twee kinderen, een goed lopend bedrijf, maar die ook een verleden heeft op Ibiza. Als ze daar naar toe wordt gestuurd door haar man voor een “weekje ontspanning”, blijkt haar verleden nog niet klaar te zijn met haar. Twee meisjes worden vermoord en ook Maggie is haar leven niet meer zeker.
Prima boek om naast een paar andere (die wat meer aandacht nodig hebben) te lezen en een goed begin van het jaar.

2. Nederland- Amsterdam
Wat katten en wat honden – Simon Carmiggelt

Deze bundel van de koning van de columns – Carmiggelt – gaan vooral over zijn katten Theolonius en Picasso, aangevuld met wat verhaaltjes waarin honden voorkomen. In december al in begonnen. Maar een bundel met columns is niet iets wat je direct uitleest, maar elke dag een paar is net genoeg. Het is wel wat verouderd, maar de humor zit er nog steeds in.

3. America - California - LA
Chalender girl- januari / Audrey Calan

Al swipend op de ereader klikt ik deze aan ipv pagina omslaan, dus geopend, begonnen met lezen, en boek uit (100 pag). Dat was het ook zo'n beetje. Not my cup of tea, de andere 11 delen hoef ik niet te lezen. Wel Amerika kunnen afstrepen...

4. Belgie: Schiereiland met Gaspeldoornvelden
Billie en Seb - Ivo Victoria

Een kadootje van Hebban en Lebowski, een gewaagd experiment waarbij 1000 lezers de kans kregen om het boek, dat 18/1/17 verschijnt, al te lezen in ebookvorm.
Het verhaal sprak me aan, maar het boek zelf bleek een worsteling om doorheen te komen. Het verhaal broeide, maar de climax bleef uit. De mooie poëtische zinnen konden het boek niet meer redden. Jammer.

5. Nederland - Amsterdam; een reis in de tijd naar 1687
Het huis in de gouden bocht - Jessie Burton

Mijn moeder is 81 en leest nog veel. Als ze jarig is, of het is moederdag, of met sinterklaas probeer ik voor haar een boek te vinden. Dat valt nog niet mee, ze heeft al zoveel gelezen (meestal bieb). Toch vond ik afgelopen jaar dit boek voor haar. Ze heeft ervan genoten. Een voordeel van een boek kopen voor je moeder is de mogelijkheid om het daarna zelf ook te lezen!
Nella trouwt met Johannes Brandt, een rijke koopman uit Amsterdam. Het huwelijk is niet wat ze zich had voorgesteld, maar ze krijgt als cadeau een poppenhuis, een replica van het huis waarin ze wonen, en ze mag het zelf inrichten. Maar als de eerste bestelling binnenkomt met spulletjes voor het huis gebeuren er rare dingen. Alle mensen in het grote huis hebben geheimen welke worden prijsgegeven door het poppenhuis.
Een betoverende roman, in de 17e eeuw in Amsterdam. Geeft een kijkje in het leven van die tijd.

6. Congo / Zaïre, een reisverslag in het land en in de tijd
Terug naar Congo – Lieve Joris
Lieve Joris had een heeroom die naar Congo ging voor de missie. De verhalen die hij vertelde inspireerde haar tot een reis naar Congo, om de mensen te leren kennen, zowel in de steden als in de ‘brousse’,  de inlanden van Congo. Ze maakt een prachtige reis, maakt een hoop mee en het is zeer interessant om te lezen hoe de mensen nu leven, hoe het vroeger was en wat de invloed van Mobutu was toen hij het land omdoopte tot Zaire om het Belgisch koloniale verleden uit te wissen.

De eerste hoofdstukken zijn nogal taai, maar het reisverslag is zeer de moeite waard. Wel veel Franse zinnen in het boek, die niet worden vertaald.

7. Zweden, Stockholm
Ik zal je altijd vinden – John Ajvide Lindqvist

Soms weet je niet waar je aan begint. Een ‘literaire roman”, over een badkuip vanwaar je kan verdwijnen naar een andere wereld, waar je echt jezelf kan zijn.
Vanaf het begint boeit het, totaal niet wetende waar het naar toe zal leiden, dan belandden in een verhaal a la Stephen King, een scheutje horror, paranormale materie en een verklaring voor de moord op Olaf Palme.
Een aparte reis. Voor het eerst dat ik een ander boek niet tegelijk kon lezen en apart moest leggen. De beide hoofdpersonen leken te veel op elkaar in doen en laten zodat ze door elkaar begonnen te lopen. Ook leuk om eens mee te maken.

Mijn koffer is weer even uitgepakt, de was draait, vanmiddag als weer inpakken.

Gister nog ideeën opgedaan op de Vakantiebeurs in Utrecht, de nieuwe reis vouchers zijn geprint,  en  de reis gaat gewoon weer verder.



Reacties op: Per boek op reis: week 1 en 2

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Kiki van Dijk

Kiki van Dijk

Kiki van Dijk (1968) is in Utrecht geboren en heeft na haar Leidse studie I...

Simon Carmiggelt

Simon Carmiggelt

Simon Carmiggelt was een Nederlandse schrijver. In 1940 verscheen zijn eerste bo...

Audrey Carlan

Audrey Carlan

Audrey Carlan schreef al meerdere succesvolle, hotte series, waaronder de Fallin...

Ivo Victoria

Ivo Victoria

Ivo Victoria (1971) emigreerde in de zomer van 2002 vanuit Antwerpen naar Amster...

Jessie Burton

Jessie Burton

Jessie Burton (1982) is een bestsellerauteur. In het eerste jaar verkocht haar d...

Lieve Joris

Lieve Joris

Lieve Joris (1953) is een Vlaams schrijfster van reisverhalen. Ze studeerde een ...